Една мајка-еден татко(узбуна)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.357
Поени од реакции
18.467
Правата на децата , при посвојувањата , генерално , не се земаат во предвид . Нешто се мрмори од типот за нивно добро ама никој не дал нормален одговор на тоа !
Апропо општеството ни е назад - напред , според кои критериуми се водите за да дадете оценка ?
Претпоставувам дека каква и да е сексуалната определба на родителот боље ќе бидат чувани него на улица. Значи сега не,ама во иднина кога опшеството ќе ни биде спремно за тоа,да.
Напред-назад ако треба критериуми да ти давам,тоа ти е исто како со оној валволин да се објаснувам дека во Германија се живее подобро од Македонија,нема поента. Едноставно види како се живее во скандинавија а како во русија,саудиска арабија,иран и други земји и напраи си критериум кое опшество е понапредно и кон кое се стремиме.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.770
Поени од реакции
11.773
И уште едно за Вас борци за овие непарови и несемејства

Само ставете се во ситуација на 12 годишно дете кое штотуку разбира дека чичко Зоки му е уствари мајка. Запрашајте се дали е добро чичко Зоки да ви чита приказни за добра ноќ притоа нежно боцкајќи ве со неговите мустаќи кога ве бакнува за добра ноќ. Ставете се во ситуација кога неранимајкото на училиште почнува да ве задева, а Вас во тој момент итно ви е потребна таткова поддршка која што тетка Драгица не може да ви ја обезбеди. Поставете си уште некој сличен пример во кој што е потребна обостраната љубов и размислете не брзајте со одговори. Размислете што е правилно и природно а што не. Верувам дека ќе ги добиете вистинските одговори
:facepalm:

Ај сега ти стави се во ситуација на 12 годишно дете кое се враќа од школо и го гледа татко му пијан како ја млати мајка му дека нели он е од "нормалното семејство" па така му дошло. Или замисли си доаѓа детево дома исто од школо и нема што да јаде дека да речеме таа нормалната мајка ја пукнала јака криза и спичкала се што има дома. И сеа?

Ако ти смета остај го и не замарај, какви глупости се дешаваат у државава за ова сте се фатиле. Многу уназадени и ретардирани сме у сфаќањата ние словените, на чело со идолите руси.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Околината во која е растено детето.

п.с:Го има некој овој феномен објаснето?Еве јас сум затуцан свештеник и не ми е јасно.:)
Кој феномен? На сексуална определба?
Човекот како вид има хедонистички пристап кон сексот, ако ти преферираш плави, јас црни а трет некој со пенис меѓу нозете, е само преференца. Некој едноставно поблиску се осеќаат до истополни единки, сексуално. Као, те пали туѓ пенис многу повеќе него туѓа вагин, ако си машко.
И толку. Тука завршува се околу хомосексуалноста.
Нема некој скриени агенди или па начини на кој се "станува геј".
Се е само ствар на укус.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.424
Ja chitam temava i ne mi se veruva kolku navredi frchat na site strani, kaj ste vaka da gi branite decata sto gi ostavaat pred vrati po domovite ili gi frlaat? Posle vi e krivo zoshto gej zaednicata bara brak i posvojuvanje na deca i shto toa tolku ve boli, ili imate nekade skelpano vashi deca pa ste gi ostavile i vie krivo deka mozhe nekoj gej da go odgleda?
Pre bi da cuva dete nekoj saglam stabilen gej maz, nego nekoj izbegan alko mazohist, kolku zeni se tepani i deca od nivnite bioloski roditeli? Toa za vas e zdravo semejstvo posto e hetero malo morgen, evoluirame alo ili ne? Sekoj ima pravo na izbor, neli demokratija ke gradime, ili na zimi majka toa, i stavot kako ke porasnelo toa dete so gej roditeli, isto kako i dete od NORMALEN hetero brak, gej lugjeto ne doagjaat od gej brakovi kolku sto znam site doagjaat od hetero, razmislete malku, pred da kolnete, pcuete i frlate so kamenja, podobro toa dete da skapuva po domovi, ili da si najde prikladno semejstvo, koe ke mu ovozmozi normalen zivot i egzistencija.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.357
Поени од реакции
18.467
А геј бракот е утопија,совршенство, таму нема мазохисти,алкохоличари и останати пороци.
Има повеќе механизми за контрола кој може да посвои деца него кој може да направи:)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Овие хетеро кога веќе посвојуваат деца, барем да ги растат во здрава средина.

Мои блиски роднини посвоија дете. Кога детето беше седум години почина мајката што го посвои, а тој остана сам да живее со таткото.

Сега е полнолетно и не е социјализирано. Му е страв да си ги каже потребите и без дозвола на таткото не смее ништо да си купи. Не му дава пари за нова облека, му ја зема пензијата и си ја користи за пиење и јадење по кафани.

Запрашајте се дали е добро да живееш со ваква личност која не сака ни денар да троши за тебе. Купува на него што му одговара, има старомодни сфаќања, ти внесува страв, ти врши притисок и развојот ти оди во надолна линија.

Пре би го дал на некои гејови и лезбејки, барем да не се мачи. :toe:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Одвратна тема значи...Мој личен став е дека самите геј или лезбејски врски дека не треба како прво и основно во јавност да бидат експонирани, а не дај Боже да им се даде деца да посвојуваат и бракови да склучуваат...Од било кој аспект ова да се разгледува, дали од научен, религиски или социолошки е абнормално и можете колку сакате луѓето како мене да ги нарекувате конзервативни или сл, гајле ми е...
И не прајте горе глупи компарации, демек имало и хетеро парови па ги малтретирале децата - тоа е точно ама постојат социјални служби за тоа, има начини тоа да се реши и на тоа дете да му се помогне...
Дете оправдувам да посвои единствено нормална хетеро двојка, коишто се со брачен стерилитет потврден или евентуално самци кои ете не стапиле во брак а сакаат и се спремни да одгледаат дете како самохрани родители...

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Одвратна тема значи...Мој личен став е дека самите геј или лезбејски врски дека не треба како прво и основно во јавност да бидат експонирани, а не дај Боже да им се даде деца да посвојуваат и бракови да склучуваат...Од било кој аспект ова да се разгледува, дали од научен, религиски или социолошки е абнормално и можете колку сакате луѓето како мене да ги нарекувате конзервативни или сл, гајле ми е...
И не прајте горе глупи компарации, демек имало и хетеро парови па ги малтретирале децата - тоа е точно ама постојат социјални служби за тоа, има начини тоа да се реши и на тоа дете да му се помогне...
Дете оправдувам да посвои единствено нормална хетеро двојка, коишто се со брачен стерилитет потврден или евентуално самци кои ете не стапиле во брак а сакаат и се спремни да одгледаат дете како самохрани родители...
Знаеш колку луѓе со абнормални мозоци смеат да стапат во брак? Шизофреничари смеат да се венчаат, луѓе со манична депресија смеат да се венчаат.
И од кога тоа религијата е импакт фактор во креирање закони?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Знаеш колку луѓе со абнормални мозоци смеат да стапат во брак? Шизофреничари смеат да се венчаат, луѓе со манична депресија смеат да се венчаат.
И од кога тоа религијата е импакт фактор во креирање закони?
Била....давно некада. :D

Околу конкретнава тема не би ти реплицирал, си го кажав мојот став поназад. Али околу ова морам.
Ват?! Сега не смее ни „нормалните“ хетеро парови да посвојат доколку можат да создадат свои деца?. Ко прво, денеска и со стерилитет може ин витро оплодување и други начини. Второ, не знам точна бројка, али еве моја претпоставка е дека бројката на деца без родители е поголема отколку бројката на парови со стерилитет. Тоа значи дека некои дечиња ќе си останат во домовите додека не наполнат 18 години.

Е да, уште нешто, не ми јасно за ова со експонирањево. Тоа значи хомосексуален пар не смее да се држи за рака и бакнува во јавност? Shoot them on site!

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.040
Abe vidi vaka,dojde vreme sekoj so e normalen da bidit proglasen za nenormalen!Zatoa so e toa moderno.E sega na primer se dozvoluvaat geybrakoj so e sledno,neznam.Ama znam deka coveckoto ludilo e bezgranicno taka da vo idnina e mozno prifakanje i na drugi odvratnosti,ova e tek pocetok!:toe:
Денес да си што по ретардиран и да си што по различен е модерно.
``Модернизмот`` доаѓа..
Denmark’s Bestiality Problem: It’s Legal
Map of the Day: Bestiality-Friendly States

БТВ данциве мислам дека одамна имаат јавни куќи за секс со миленичиња
[DOUBLEPOST=1432951039][/DOUBLEPOST]
Иди објасни им на децата во школо шо ќе му ебат матер уште од првите денови кога ќе дознаат. Денеска е тешко да си дебело дете у школо , камоли дете на хомосексуалци. Особено во основно школо каде што треба да се формира најбитниот дел од карактерот на детето. Ќе биде отфрлен од друштво , понижуван , ќе набие толкави комплекси што подоцна ќе резултира со тешка агресивност и ќе биде темпирана бомба. Имаш еден куп вакви случаеви низ светот , можда не конкретно за деца на хомосексуалци , али од слични разно разни причини имаш еден куп самоубиства на тинејџери низ западниот свет , да не зборувам па за нешто уште повеќе страшно.

И замисли сите тие случаеви се дешаваат низ места кои се далеку по либерални по тоа прашање од Македонија. Можеш да замислиш тука што ќе му се дешава , ќе биде покажуван со прст секој божји ден.

Значи нека се венчават , нека се ебат што сакаат нека прават. Али тотално е против сите морални вредности да се даде дете да расте во вакво семејство.
A не мислиш дека баш спротивното ке дојде кога децата од традиционални фамилии ке ги сметаат за ненормални и затуцани !?!?
[DOUBLEPOST=1432951409][/DOUBLEPOST]
1. Ептен е педерски да се користат вакви изговори као демек ако не се ѓеевите нема кој да ги посвои оставените деца. Утре другиден че испадни работава дека уствари ѓеевите го измислија посвојувањето затоа што неморалните несвесните стрејт родители го оставиле детето на улица без да имаат грев за него. Исто како што Адам и Ева уствари биле Македонци

2. Ретко кој е против тоа оплодување. Ама пак и за тоа се потребни две работи: жена - матка - јајцеклетки и маж - сперма. Дали може поинаку да настани дете и да продолжи размножувањето на човештвото. Па дај со коњи нека почнат да се оплодуваат бем му.

3. Издвојувањето на хомосексуалци како индивидуи што успеале во животот е уште една педерска работа да неречам изговор. Ами ако почнат да се издвојуваат сите стрејт особи кои што направиле нешто???

4. Кога се раѓа бебе првото нешто шо му треба е да цица мајчино млеко. Од која цицка че му дај чичко Зоки да цица ти се молам?? Во ред е разбирам дека постојат млека во прав и мал милион вештачки работи, но правиме муабет за она што е природно.
Ако КУЛТУРНИВЕ МАРКСИСТИ знаеа што е природно нема да подржуваа сечени, обоени , виножита и комуњара да го уништуваат европското општество со ретардирани ``модерни `` закони за ``демократија,слобода и права на маргинализираните групи`` .

Последно уредено:

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.372
Поени од реакции
12.797
Има повеќе механизми за контрола кој може да посвои деца него кој може да направи:)
Хаха интерсно :icon_mrgr:, ама сега и ти претеруваш, дај ако не зелени картони да вадиме дека сме исправни личности за деца да може да правиме.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480
Нападнаа конзервативциве со слики. :icon_lol:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.040
[DOUBLEPOST=1432952315][/DOUBLEPOST]
Јас навистина не знам кои се тие што ја земаат Америка за репер кога се работи за напредност на едно општество, скоро секогаш скандинавските земји се земаат како пример.
Америка е една од најзатупените, конзервативни, игнорантни општества во светот, посебно бајбл белтот.
Така е Игорче... Таа ``напредност`` ги уназади скандинавците
*Sweden: Rape Capital of the West

*Why are there high rape crimes in Sweden, Norway and Denmark compared to the rest of the world?

*Norveška: Uvođenje pedofilije u sekularni humanistički pokret

*Pedofilija koju sponzorira država

* MEDIJI ŠUTE O MRAČNOJ ISTINI U NORVEŠKOJ: Incest, pedofilija, seks u vrtiću, krađa djece! Cilj je izopćenje obitelji i djece!
п.с. Што е нај интересно ,се ова го има на гугл како да е нормална работа

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.040
Ако ми ги прочита претходните мислења ќе забележиш дека ставовите во врска со сексуалните фантазии и она што е главен мотив во приказнава, а тоа се правата за кои што ги бара незаедницата ми се разликуваат. И јас имам фантазија да ограбам банка но тоа не ми дава право да излезам на улица и да кажувам како крадењето е добро, како сите треба да крадат и слично
``Eдна лага ако многу се повторува,преминува во вистина``
Еврејска поговорка

Ете како во последниве 60 години испадна дека супериорно е да си педер.
А од историски аспект дај некој нека каже зашто никаде не се запишани докази за педерлук (освен митовите за Аце наш , Спартанците и ренесансните уметници).[DOUBLEPOST=1432953299][/DOUBLEPOST]
Никаде не спомнав дека од господ е тоа така (боже прости му што го спомнува твоето име напразно) туку од она што можам да го видам со сопствени очи а тоа е уште еднаш че кажам жената има матка, мажот има сперма и така тоа функционира исто како што функционира кај мачињата, кај кучињата кај цел животински свет. И тоа што сеуште и покрај сите вештачки работи кои што се создадени е потребна сперма од мажот и матка од жената за да се размножува и опстојува човештвото. Ако уште не можиш да сфатиш не знам како да ти помогнам. А сексуалните игри се сосема друга прикаска која шо нигде не ја оспорувам па можам да кажам педерите еве од мене нека прават што сакаат па ако сакаат и вгаз нека се ебаваат но доколку тоа не го прават јавно, доколку не излегуваат на тв и да кажуваат како е тоа добро или да бараат права како оформување на семејство и одгледување на деца. Ок??
Брат не гледаш се фатиле ко слепци за стап !!!
Кама Сутра е книга со сексуални пози и никаде во неа не пишува дека 2 патлака или две сливи треба да се тријат. Сегде е напоменато дека 1 маж и 1 жена тоа треба да го прават како и да изгледа. А тие се фатиле дали ако ти го испуши цурата без да ти ги лапне јајцата е нормално или авторски права на тоа има некој пешко.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom