Една мајка-еден татко(узбуна)

D

Daedalus

Гостин
Злото не предизвикува криминал. Криминалот е причинет од систематско обесправување на обичниот граѓанин, сиромаштија, невработеност итн.
Ако твоето дете е лошо значи дека ти си лош родител и не си го научил на подобро!
А улицата ја зимаш предвид?
Колку фино од дома воспитани деца се расипале на улица? Сатаната е улицата.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Кое право на детето би било нарушено при одгледување во таков брак, на пример? Давајте аргументи, на темава само напаѓања гледам.
Ај за почеток да тргнеме од правото на избор , може ?

D

Daedalus

Гостин
Тука више има солиден муабет за дискусија и повлекува повеќе прашања.

1. Кога и дали детето е зрело и способно да избере што е добро, а што лошо за него?
На пример, детето во нормални околности не одбира дали сака неговите биолошки родители да го чуваат или би преферирало други родители да го посвојат што нѐ доведува до заклучокот дека во нормалните случаи, детето исто така нема избор.

2. Ако се одбере регулативата детето да може да одбира, треба да се определи дали неговата проценка е валидна. Детето не знае дали хетеросексуалните родители се деструктивни („таткото“ можда е пијаница и агресивен на пример) и дали хомосексуалните родители ќе му ја пружат целосната грижа и љубов што му е потребна или обратно. Али реално, сите знаеме дека изборот на детето ќе биде манипулиран од моменталните општествени норми и верувања.

Ипак, и покрај фалинките коишто ги наведов, ја сум за опција децата да бидат во солидни домови до некој период на произволно одбрана возраст кога ќе се земе дека просекот од децата се способни да одберат што сакаат, а потоа да си ги одберат потенцијалните кандидати за старателство со пробни тест периоди за да видат како ќе им иде со комуникација и све тоа.

Последно уредено од модератор:

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
Ги замолувам сите либерали,демократи,педери,лезбејки,европејци,и сите останати,пред да искоментираат и дадат мислење да го изгледаат документарецот:

И кај нас зима се поголем замав оваа групација на луѓе,замара,малтретира мнозинство,не уморно се наметнува врз обичното и нормалното население.Толеранцијата веќе ја имаат постигнато овдека,кога правеа маршови никој не ги дираше,што значи дека им останува уште 1 (едно) ниво-стапка на нивната методологија.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
И уште едно за Вас борци за овие непарови и несемејства

Само ставете се во ситуација на 12 годишно дете кое штотуку разбира дека чичко Зоки му е уствари мајка. Запрашајте се дали е добро чичко Зоки да ви чита приказни за добра ноќ притоа нежно боцкајќи ве со неговите мустаќи кога ве бакнува за добра ноќ. Ставете се во ситуација кога неранимајкото на училиште почнува да ве задева, а Вас во тој момент итно ви е потребна таткова поддршка која што тетка Драгица не може да ви ја обезбеди. Поставете си уште некој сличен пример во кој што е потребна обостраната љубов и размислете не брзајте со одговори. Размислете што е правилно и природно а што не. Верувам дека ќе ги добиете вистинските одговори

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
А улицата ја зимаш предвид?
Колку фино од дома воспитани деца се расипале на улица? Сатаната е улицата.
Да, да. Улицата спаѓа во итн. Тоа е лирско, спиритуално, индивидуално. Ама тоа ги расипале други деца што не биле добро воспитани.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Никаде не спомнав дека од господ е тоа така (боже прости му што го спомнува твоето име напразно) туку од она што можам да го видам со сопствени очи а тоа е уште еднаш че кажам жената има матка, мажот има сперма и така тоа функционира исто како што функционира кај мачињата, кај кучињата кај цел животински свет. И тоа што сеуште и покрај сите вештачки работи кои што се создадени е потребна сперма од мажот и матка од жената за да се размножува и опстојува човештвото. Ако уште не можиш да сфатиш не знам како да ти помогнам. А сексуалните игри се сосема друга прикаска која шо нигде не ја оспорувам па можам да кажам педерите еве од мене нека прават што сакаат па ако сакаат и вгаз нека се ебаваат но доколку тоа не го прават јавно, доколку не излегуваат на тв и да кажуваат како е тоа добро или да бараат права како оформување на семејство и одгледување на деца. Ок??
Секс во јавност е прекршок и се казнува таму со неколку стотина евра. Без разлика кој го практикува истиот.
Не е поентата да кажуваме што е добро, што лошо, тоа е релативно, а во случајов и индивидуално. Поентата е да не бидат третирани како отфрлени од општеството туку како сите други луѓе, односно ти би рекол „како сите други нормални луѓе“. Зошто хомосексуалните парови да не можат да склучат брак, од кои меѓудругото, произлегуваат правото на издршка, правото на наследување, поделба на имот при прекин на бракот, право на социјално, пензиско итн итн. Еднаквоста кај нас ја немаат ни вонбрачните врски, што е комплетно сулудо (да, потешки се за утврдување, затоа во некои правни системи има одење на нотар и забележување на датумите).
И уште едно за Вас борци за овие непарови и несемејства

Само ставете се во ситуација на 12 годишно дете кое штотуку разбира дека чичко Зоки му е уствари мајка. Запрашајте се дали е добро чичко Зоки да ви чита приказни за добра ноќ притоа нежно боцкајќи ве со неговите мустаќи кога ве бакнува за добра ноќ. Ставете се во ситуација кога неранимајкото на училиште почнува да ве задева, а Вас во тој момент итно ви е потребна таткова поддршка која што тетка Драгица не може да ви ја обезбеди. Поставете си уште некој сличен пример во кој што е потребна обостраната љубов и размислете не брзајте со одговори. Размислете што е правилно и природно а што не. Верувам дека ќе ги добиете вистинските одговори
Извини, али постов е чиста бљувотина (не е коментар за тебе, туку за постов). Прво, како тоа чичко Зоки му е мајка? У таа ситуација ќе има двајца татковци или две мајки. Освен нели ако веќе не праиме муабет за трансџендери и трансексуалци. Зарем твојот татко немал брада/мустаќи и те боцкал кога те бакнувал за добра ноќ? Зошто да не може да те заштити? Ако не може да те зашити, тогаш не знам колку е добар родител. А што ќе направи татко Драган наместо тетка Драгица - ќе го истепа другото дете?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
1. Дали ако жената стани хомосексуалка магично ќе добија матка или пак мажот ќе има плодна сперма? Тоа е нешто каде што не можеш ништо да смениш ниту па да го користиш како аргумент исто како некој што спомнуваше дека хомосексуалните бракови се добри оти посвојувале деца, исто како што аргументите на Грујо не се добри дека разговорите се од страснски служби а уствари главната цел ја заобиколува.

2. Не користам двојни аршини. И не одобрувам хомосексуални игри туку немам ништо против. Има разлика помеѓу одобрување затоа што треба да се согласуваш со тоа и да кажуваш дека тоа е во ред, и немам против каде што не те интересираат нештата и ти е сеедно. Исто како што сакаш да нападниш со пушењето на кур и да го ставиш на исто рамниште помеѓу маж и жена и маж и маж.

3. Ти кажав шо е природно. Маж + Жена = пар, Маж + Маж = непар, Жена + Жена = непар. То е то

Извини ако не ми го разбра сарказмот, но еве че ти кажам дека не верувам во него ниту библии имам читано ниту ништо но тоа не може да ме натера да одам против она што мислам дека е во ред

1. Као ги поврзуваш работиве? Не реков дека жените без матки треба да станат лезбејки оооооооооооооооооооооо. Реков, што ќе праиме со жените кои НЕМААТ матки? Што ќе праиме со мажите кои се стерилни? По твојата логика тие се неприродни, не можат да праат деца.

2. Користиш, бидејќи станува збор за ист тип на феноменологија. Контекстот е тој. И двете се нешта од кои не произлегуваат деца, што тебе ти е примарен аргумент против хомосексуалци. Орален секс било хомосексуална игра бе :D

3. Не бе, ти викам да ми дадеш ДЕФИНИЦИЈА за природно, не примери.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.372
Поени од реакции
12.797
До кај дојде работава, тие што не ги подржуваат педерите да бидат сметани за затуцани и глупи.
Шема дојде во светов да се прифаќаат сите табу теми, демек ако не ги прифатиш си затуцан свештеник.Јас сум за прифаќање на повеќето табу теми, вклучувајки ги и педерите, но до одредена граница, не може толку лесно човековите вредности кои се граделе со векови да бидат отфрлени, тие морални кодови не се за џабе поставени.Лесно може да настане хаос во општеството.

Мене лично ми смета да им се дозволи на педерите да посвојуваат деца, гледам некој тука го споредуваат одгледувањето на дете од двајца педери/лезбоси со одгледувањето на дете од самохран родител или уште поголемата глупост беше ќе посвојувале деца кои никој не сакал да ги посвои, на тоа ли се сведоа децата, на роба, на домашни миленици?
Имам правено муабет со тетка ми на оваа тема, која е психолог во едно училиште, и ми вели дека не постои со сигурност дека детето одгледано од педери ќе стане педер, но шансите се поголеми одколку да расте во стрејт семејсво, исто како девојче што детството го мине на улица со машки, шансите да стане машкуданка се поголеми.
Детето се огледува на родителите, тие му се хори во потсветса, затоа велат крушата под круша паѓа, дете од семејсво на криминалци има голема шанса да биде криминалец, дете од семејсво на научници има голема шанса да биде научник, сега најнормално има исклучоци, но се во многу мал број.

Син ви, не дај боже, да ви дојде некоја вечер на врата со дечко и посвоено дете, е тогаш да видам што ќе размислувате.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
А шо ако детето сака да биде одгледувано во хомосексуален брак? Хипотетички да кажеме, така сака. Дали тоа значи дека фактот што мора да биде посвоено и одгледувано во хетеро заедница го крши неговото право на избор?
Глуп ти е аргументов и треба да се осеќаш лошо у врска со себе.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
До кај дојде работава, тие што не ги подржуваат педерите да бидат сметани за затуцани и глупи.
Шема дојде во светов да се прифаќаат сите табу теми, демек ако не ги прифатиш си затуцан свештеник.Јас сум за прифаќање на повеќето табу теми, вклучувајки ги и педерите, но до одредена граница, не може толку лесно човековите вредности кои се граделе со векови да бидат отфрлени, тие морални кодови не се за џабе поставени.Лесно може да настане хаос во општеството.

Мене лично ми смета да им се дозволи на педерите да посвојуваат деца, гледам некој тука го споредуваат одгледувањето на дете од двајца педери/лезбоси со одгледувањето на дете од самохран родител или уште поголемата глупост беше ќе посвојувале деца кои никој не сакал да ги посвои, на тоа ли се сведоа децата, на роба, на домашни миленици?
Имам правено муабет со тетка ми на оваа тема, која е психолог во едно училиште, и ми вели дека не постои со сигурност дека детето одгледано од педери ќе стане педер, но шансите се поголеми одколку да расте во стрејт семејсво, исто како девојче што детството го мине на улица со машки, шансите да стане машкуданка се поголеми.
Детето се огледува на родителите, тие му се хори во потсветса, затоа велат крушата под круша паѓа, дете од семејсво на криминалци има голема шанса да биде криминалец, дете од семејсво на научници има голема шанса да биде научник, сега најнормално има исклучоци, но се во многу мал број.

Син ви, не дај боже, да ви дојде некоја вечер на врата со дечко и посвоено дете, е тогаш да видам што ќе размислувате.
Повеќето педери / лезбејки се израснати со истополови родители и затоа се такви какви што се , ретко ама сосема ретко има случаеви каде што детето излегло геј а било израснато од двајца "нормални" родители. Тетка ти нека си ја запали дипломата комотно. Ќе донирам плин.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.372
Поени од реакции
12.797
Повеќето педери / лезбејки се израснати со истополови родители и затоа се такви какви што се , ретко ама сосема ретко има случаеви каде што детето излегло геј а било израснато од двајца "нормални" родители. Тетка ти нека си ја запали дипломата комотно. Ќе донирам плин.
зборувам што би било кад би било, моментално нема геј бракови, па да направиме статистика колку испаднале деца педери од геј бракови, а колку од нормални бракови.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
зборувам што би било кад би било, моментално нема геј бракови, па да направиме статистика колку испаднале деца педери од геј бракови, а колку од нормални бракови.
Имаш геј луѓе растени со двајца стрејт родители. Кој е крив тука?

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.372
Поени од реакции
12.797
Имаш геј луѓе растени со двајца стрејт родители. Кој е крив тука?
Околината во која е растено детето.

п.с:Го има некој овој феномен објаснето?Еве јас сум затуцан свештеник и не ми е јасно.:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom