До кај дојде работава, тие што не ги подржуваат педерите да бидат сметани за затуцани и глупи.
Шема дојде во светов да се прифаќаат сите табу теми, демек ако не ги прифатиш си затуцан свештеник.Јас сум за прифаќање на повеќето табу теми, вклучувајки ги и педерите, но до одредена граница, не може толку лесно човековите вредности кои се граделе со векови да бидат отфрлени, тие морални кодови не се за џабе поставени.Лесно може да настане хаос во општеството.
Мене лично ми смета да им се дозволи на педерите да посвојуваат деца, гледам некој тука го споредуваат одгледувањето на дете од двајца педери/лезбоси со одгледувањето на дете од самохран родител или уште поголемата глупост беше ќе посвојувале деца кои никој не сакал да ги посвои, на тоа ли се сведоа децата, на роба, на домашни миленици?
Имам правено муабет со тетка ми на оваа тема, која е психолог во едно училиште, и ми вели дека не постои со сигурност дека детето одгледано од педери ќе стане педер, но шансите се поголеми одколку да расте во стрејт семејсво, исто како девојче што детството го мине на улица со машки, шансите да стане машкуданка се поголеми.
Детето се огледува на родителите, тие му се хори во потсветса, затоа велат крушата под круша паѓа, дете од семејсво на криминалци има голема шанса да биде криминалец, дете од семејсво на научници има голема шанса да биде научник, сега најнормално има исклучоци, но се во многу мал број.
Син ви, не дај боже, да ви дојде некоја вечер на врата со дечко и посвоено дете, е тогаш да видам што ќе размислувате.