Интересна дискусија паднала.Меси, Нејмар, Суарез, Роналдо, Бејл, Хамес, Азар, Стерлинг, Алексис, Ибра.
Ова од пушка, додека не сум седнат асално на лап топ.
Единствен што се бламира во дискусијава си ти. Куртоа демек не беше еден од најзаслужните што Атлетико го направи тоа што го направи лани? Треба ли хајлајтси посебно за секоја побитна утакмица да ти ставам? А според тебе ако Атлетико или општо некој тим има страшна одбрана не смее голманот да кине зицери и со тоа да носи бодови за својата екипа? Значи под дифолт ако имаш добра одбрана голманот е небитен зашто одбраната е добра. Пошо нели, Куртоа тапа бранеше лани, онака си го ладеше на гол зашо Годин и Миранда гризаа и не пуштаа да се шутне кон гол.Значи прекинете да се бламирате со величењето на голманите луѓе..фудбал е ова не е ракомет..каков Куртоа каков Чех какви бакрачи..да не ја играа Атлетико таа нинџиска одбрана и да не беа топ физички подготвени немаше да стигнат до она ниво..па и тука Кастиел го става Куртоа како еден од топ 3 најзаслужни...Куртоа беше добар бидејќи Атлетико играа страшна одбрана каде не испаѓаа на ниту еден дупли пас и не правеа киксој..играта на еден тим претежно се базира на играчите внатре каде можат да донесат победа,сигурно голманот нема да донеси победа со чуденси интервенции..најмногу голманот можи да се избори да не прими гол ама што фајде од тоа?..целта во фудбалот е да победиш а не да не примиш гол..
Де Геа бил заслужен за Манчестер Јунајтед..горе долу и секој друг голман да беше во Манчестер Јунајтед пак ќе завршеа на четврта позиција,да не очекувавте случајно дека Ливерпул ќе биди пред Манчестер?..па и Мињоле бил битен
..Стариџ и Суарез се битни бидејќи кутрите неможеа гол да постигнат до декември, а за голман та Мињоле,та Реина пак ќе бидат 5-ти..каква ебана разлика можи голман тука да направи бе не се глупирајте аман веќе за голем фудбал се работи разграничувајте ги работите..
Значи најдобро објасна Мондоико и делумно бланко..ама сега да ми објаснувате тука како некојси голман носел победи и бодови тоа се чисти глупости за средношколци[DOUBLEPOST=1431985200][/DOUBLEPOST]
И кој кур фактор е Де Геа и Ноер ако екипите не му се силни?..ајде тоа објасними го?..значи секој друг квалитетен играч на било која позиција барем малце ќе се осети разлика?..што разлика во екипата ќе се осети ако дојди квалитетен голман?..каква разлика ќе има во Реал Мадрид?..подобра и потечна игра?..помалце примени голови?..ете објаснете ми го ова
Токму така Џони, целта е да се даде гол повеќе од противникот, односно да дадеш гол а притоа да не примиш. Е ако напаѓачите си ја завршат својата работа и дадат гол, а голманот киксира и прима смешни голови како тогаш ќе биде постигната целта?најмногу голманот можи да се избори да не прими гол ама што фајде од тоа?..целта во фудбалот е да победиш а не да не примиш гол..
Можда затоа што Ноер моментално нема цена. Исто како Меси и Роналдо да речеме, шанса нема да замине од Баерн и затоа никој не се `замара` да му става цена и слично.Едниот е голден бој за 2014та година а другиот е дефинитивно во топ3 напаѓачи во свет.
Со оглед на тоа дека напаѓачите држат највисока цена на пазарот, споменативе ќе се продадат за повеќе од тоа што би се продал Ноер, во овој момент.
Ти никаде не пиша дека критериум треба да биде изиграното, годините, перспективата и што ти јас знам.
Играчите вредат. Еве тука ќе ти ги додадам и Бензема, Лаказет, Погба, ДиМариа, Фалкао (кој и покрај тоа што има мизерна сезона поради Мендеш убеден сум дека би се продал за повеќе од тоа што би се продал Ноер).
Не знам што да ти кажам, што да додадам кога лани еден Давид Луиз беше продаден за 50м.
Ноер е голманиште, можеби и најдобриот во моментот ама дека е во топ 10 играчи по вредност во моментов, не би рекол. не е ни во топ 20.
За шампионска екипа праиме муабет , тоа на Милан 2010 беше ептен поклопена коцка , не заебаај тоа време Ибра вредеше повеќе од Јуве и Интер заедно... ептен беше шуто немаше конкуренцијаАбиати![]()