Џ
Џонтра Волта
Гостин
Прво вака што ми текнува, кога игравте финале со Барса кога изгубивте 3-2 на Олимпико.[DOUBLEPOST=1431899418][/DOUBLEPOST]Кога тоа? Кажи сезона кога бил Ван Дер Сар и просечна екипа.![]()
Добро и ја го сфаќам до негде, ама у никој случај голманската позиција неможе да биде небитна. Да не е битна ќе играле со голман играч.Мммм да не си грешка нешто?ВДС дојде 2005 и од 2006 натака се поврза со Фердинанд и Видиќ и тоа беше непробој.
Примерот на Џонтра со Валдес и Барселона ви е најдобар пример. Просек голман на можеби најдобрата фудбалска генерација. Исто и ене видете во ПЛ кои конкурираат за Golden Glove се ќе ви стане јасно (успут видете и екипите кое место им се). Држи вода муабетот на Џони, може добар голман да ти извади десетина бода во годината ама друго е да имаш скоцкана екипа, друго е само голманот да ти чини. Според мене најбитен во една екипа е стоперскиот тандем.
Секако дека јака екипа треба да биде скоцкана од голман па се до напаѓачи. И за мене штоперите се најбитни, ако немаш јаки штопери џабе ти е и јак напад и јак голман.
Е сеа за Валдес муабетиве се малце глупи искрено, не е толку многу мртов Валдес, баш им одговараше на играта на Барса.
На пример Ливерпул сезонава со мртов Мињоле првата полусезона на 10то место беа, влезе у јака форма и стигнаа до 4-5то место, не дека Мињоле е директно заслужен за тоа ама има и те каков удел.
Океј е дека голманската позиција у фудбалот не е од круцијално значење како у ракометот или у ватерполото ама дефинитивно е од големо значење а не како што Вајсмилер кажува крајно небитна.
Последно уредено од модератор: