Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.693
Поени од реакции
88.678
Со втор тим ги тепавме еј... само Лихт, Бонучи, Маркизио и Мората беа стандардните првотимци, и тие пред 3 дена играа со Реал. Колку се мизерни само Интер, па Јуве во најслабите сезони секогаш му задаваше проблеми на оној Интер под водство на Жозе. Ни тој не се осмелуваше да ги ротира играчите кога играше со нас... Мизерии еј, дно дна, а што е најтажно и резервите играа со пола снага, не се ни замараа многу со натпреварот :unsure:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе зошто мислам дека имаш набиено некои Б комплекси од Интер? :)
Fixed.[DOUBLEPOST=1431813958][/DOUBLEPOST]Иначе ја глеав до 70та минута .... помизерно дерби одамна неам глеано ... Реално да играа со прва постава јубе ќе ни ја дупнеа главата .... вака ние имавме пресинг апла (ја бар дур глеав) и на контри го кркавме ..... дебилни играчи иаме, тоа е тоа ....

А и имаше поништен гол на 1-0, али не е битно - дал сме 7ми дал сме 8ми .... who cares :D

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.248
Поени од реакции
18.454
Абе зошто мислам дека имаш набиено некои комплекси од Интер? :)
Што е тоа комплекси жити господ??

За мене Интер е најголем ривал на Јуве, без разлика на место на табелата. Исто беше ситуацијата кога Јуве беше седми, а Интер прв. И тогаш за мене беше дерби и сега е дерби и засекогаш ќе биде дерби. А победа во дерби секогаш ме радува, бидејќи статистичките директни дуели не прашуваат кој каде бил на табелата, туку кој кого победил.

Јас сум 100% сигурен дека интерашите се имаат радувано на победа против Јуве кога тој беше мизерен и тоа воопшто не значело комплекси. Едноставно тоа е преголемо ривалство. Ти како фан на Рома кој како вечен противник го има Лацио би требало лесно да го разбереш тоа.

А тоа што често го коментирам Интер е последица на истата судбина која ја имаат како Јуве што ја имаше кога беше слаб. Многу просто треба да го следат моделот на Јуве за да се поправат. Само што Јуве навреме ги повлече вистинските потези, додека Интер сеуште се залажува дека Ранокија и Видич се добри дефанзивци, а Паласио одличен напаѓач. Се додека продолжи залажувањето за квалитетот на одредени играчи, а и за квалитетот на тренерот, се дотогаш Интер ќе биде беден како што е сега. Без радикални промени едноставно им нема помош.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.583
Нема везе ја ги разбирам Јувенташите потполно. Интер во 2010 на Меаца играше викторија пред голот на Јуве, тогаш дури жал ми паѓаше за Јуве, да добро прочитавте, за Јуве ми падна жал. Топка не можеа да изнесат од половина, рогаа како мрднати. Сега нас ни е таква ситуацијата, мизерии сме, башка имаме тренер со костенливо косиче кој прави измена Шаќири - Нагатомо за да брка резултат.
Хандановиќ се да му ебам, онака се у пичка, ќе му ебам ја и фатени пенали и се на него, нека иде у Марибор нека брани. Последниве две сезони има направено 100 киксови и ради него имаме изгубено еден тон бодови. Човекот е месечар, не знае да процени нафрлување, увек лета у празно, а голов на Мората беше врв, дури и самиот Мората не беше свесен дека даде гол едно 2-3 секунди откако го направи истото. Кога сме кај него, СЕ ДА МУ ЕБАМ шпанско што си има у него, пред да шутира лежеше демек повреден е и кога виде дека тече акцијата си стана, шутна и даде гол. Копито!

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Нема везе ја ги разбирам Јувенташите потполно. Интер во 2010 на Меаца играше викторија пред голот на Јуве, тогаш дури жал ми паѓаше за Јуве, да добро прочитавте, за Јуве ми падна жал. Топка не можеа да изнесат од половина, рогаа како мрднати. Сега нас ни е таква ситуацијата, мизерии сме, башка имаме тренер со костенливо косиче кој прави измена Шаќири - Нагатомо за да брка резултат.
Хандановиќ се да му ебам, онака се у пичка, ќе му ебам ја и фатени пенали и се на него, нека иде у Марибор нека брани. Последниве две сезони има направено 100 киксови и ради него имаме изгубено еден тон бодови. Човекот е месечар, не знае да процени нафрлување, увек лета у празно, а голов на Мората беше врв, дури и самиот Мората не беше свесен дека даде гол едно 2-3 секунди откако го направи истото. Кога сме кај него, СЕ ДА МУ ЕБАМ шпанско што си има у него, пред да шутира лежеше демек повреден е и кога виде дека тече акцијата си стана, шутна и даде гол. Копито!
Кажи збор два за утакмицата у Торино истата сезона :icon_lol:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Интересна работа ова со дербито кој како си го перцепира.
Без разлика на името дерби диталија шо се асоцира на мечот со интер, за мене вистинското дерби е со Милан.

Прво називот дерби диталија датира од пред ерата на берлускони па немам некоја си слика за ривалството од тој период.
Она шо сум го гледал цел живот е дека Милан е вториот најдобар италијански клуб. Сеуште го памтам ривалството од девеесетите кога борбата за скудетото беше секогаш со милан, а не со интер (во некои сезони влегуваше во конкуренција и интер ама тоа беше исто како лацио, рома, парма , фиорентина на батистута и тн...)
Повеќето кои ги знам навиваат за Милан па ривалството добива посебна еуфорија.
Интер во целата оваа приказна ми е како ривал од втор ранг, да не претерам ама да не беше фарсополи ќе ги доживував како дерби со Рома.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Интер во целата оваа приказна ми е како ривал од втор ранг, да не претерам ама да не беше фарсополи ќе ги доживував како дерби со Рома.
Па и не претера..реално со таа финансиска моќ што ја имаше Интер низ годините имаат премалку успеси поради тоа што се неспособни како управа и носеа неспособни играчи и катастрофални тренери..лоши потези на фудбалски и на маркетиншки план и го доведоа Интер да му се потсмеваат сите и веќе 6 сезони да трошат пари а неможат да изборат ебано 3-то место во вакво мизерно првенство..

Еј Јувентус со втора екипа,со освоено скудето,со паметот во финалињата во ЛШ и купот,без никакви амбиции и залагање да те победи како гостин и тоа да ти ја сврти....резил еј..да бев како Манчини ќе си ќутев и ништо немаше да коментирам и да се резилам..страмота,брука...а во зимата Јувентус играше со фул состав на домашен терен и беше тотално надигран од Интер :tapp: и натпреварот заврши 1-1 со две стопостотни шанси на Икарди.....не бе не постои поглупа и поретардирана екипа од Интер...

C

Castiel

Гостин
хахахах видич немал среќа...ах бе да имаа повеќе среќа интер сезонава шампиони ќе беа...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.583
хахахах видич немал среќа...ах бе да имаа повеќе среќа интер сезонава шампиони ќе беа...
Веројатно мислеше на тоа дека против него беа свирени 2-3 непостоечки пенали и мислам 1 црвен му дадоа безвезе. Јебеш га таков е, увек бескомпромисен и цврст во дуелите и затоа е нон стоп мета на судиите. Али дека беа свирнати 2-3 смешни пенали контра Видара тоа си е факт.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Абе Мондоико убаво си напиша,додека самата управа се лажи дека Ранокија,Видич,Паласио,Ковачич,Хуан..се добри играчи Интер ќе биди на ваков никаков..барем во Милан знаат на што се и можат да прават калкулации за подобро бидејќи полоши неможат да бидат...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Што е тоа комплекси жити господ??

За мене Интер е најголем ривал на Јуве, без разлика на место на табелата. Исто беше ситуацијата кога Јуве беше седми, а Интер прв. И тогаш за мене беше дерби и сега е дерби и засекогаш ќе биде дерби. А победа во дерби секогаш ме радува, бидејќи статистичките директни дуели не прашуваат кој каде бил на табелата, туку кој кого победил.

Јас сум 100% сигурен дека интерашите се имаат радувано на победа против Јуве кога тој беше мизерен и тоа воопшто не значело комплекси. Едноставно тоа е преголемо ривалство. Ти како фан на Рома кој како вечен противник го има Лацио би требало лесно да го разбереш тоа.

А тоа што често го коментирам Интер е последица на истата судбина која ја имаат како Јуве што ја имаше кога беше слаб. Многу просто треба да го следат моделот на Јуве за да се поправат. Само што Јуве навреме ги повлече вистинските потези, додека Интер сеуште се залажува дека Ранокија и Видич се добри дефанзивци, а Паласио одличен напаѓач. Се додека продолжи залажувањето за квалитетот на одредени играчи, а и за квалитетот на тренерот, се дотогаш Интер ќе биде беден како што е сега. Без радикални промени едноставно им нема помош.
Јас мислев по некоја логика Милан ви е најголем ривал и кога некој тим највеќе би хејтал тоа би било Милан а не Интер, али нема врска ваше си е тоа :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Па и не претера..реално со таа финансиска моќ што ја имаше Интер низ годините имаат премалку успеси поради тоа што се неспособни како управа и носеа неспособни играчи и катастрофални тренери..лоши потези на фудбалски и на маркетиншки план и го доведоа Интер да му се потсмеваат сите и веќе 6 сезони да трошат пари а неможат да изборат ебано 3-то место во вакво мизерно првенство..
Незнам колку миљони коштаа Грешко, Фаринос, Калон, Георгатос, Белозоглу, Далма, Вест и остали ...
Ама со ваков тим срамота е да велиш дека сакаш да бидиш во врвот на италијанскиот фудбал.
Затоа ќе повторам, со се шо имам видено од италијански фудбал последниве 25-30 години, за мене arch nemesis е Милан.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.248
Поени од реакции
18.454
За вакви ситуации потребна е технологија на гол линијата. Со голо око се чини дека топката речиси цела ја има поминато линијата, ама можно е со одреден дел уште да ја допира истата. Многу тешка ситуација за досудување со голо око.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
За вакви ситуации потребна е технологија на гол линијата. Со голо око се чини дека топката речиси цела ја има поминато линијата, ама можно е со одреден дел уште да ја допира истата. Многу тешка ситуација за досудување со голо око.
Поголем обем е внатре, но малку е и на линија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom