3 мин.
Новинар: Господине Заев како ги коментирате настаните кога веќе имаме полициски акции во села кој што претежно се во региони ... во погранични региони исто така и обвинувања дека во Македонија има терористи коишто влегуваат од соседните земји. Дали тука веќе... како коментирате вие .. дали тука веќе сакаме да создаваме ... наводно тие што ги кажуваат тие изјави ... да создаваме тензии и меѓуетнички меѓу...
Заев: Прошетајте по Гошинце, по селата околу Гошинце, ќе ви кажат луѓето со многу слични зборови коишто јас и опозицијата зборуваме. Ние нема да дозволиме, велат луѓето, нешто, да го наруши тоа што ни е важно во моментот, а тоа е единството помеѓу сите етнички заедници. Јас само ќе кажам вака, прво ќе повторам тоа што го кажав. И да е исценирано сценарио на власта, а и да е случување што е вистинито, одговорност мора поднесе власта. При тоа знаат и самите, а доказите стигнуваат све повеќе и повеќе до СДСМ, се навлечени во глупости, со самиот предмет, којшто не ми дава за право до крај да обелоденам и да потврдам зошто ги немам комплетните докази, имам силни индикации дека е ова зла мисла во нашата Македонија. И затоа ќе упатам порака, граѓаните нема да дозволат, опозицијата нема да дозволи. Ова е невозможно злобно сценарио коешто некој мисли да го прави во државава. Ние ги имаме комплетните листинзи на оружјето што недостасува, како се спровела акцијата да откријат 10 пиштоли, како е тоа влезено, во кој куќи, како реализирано. Ова го кажувам не заради тоа што ние сме МВР, информациите зошто луѓето сакаат да се заштитат и да го заштитат својот образ и дигнитет. Албанскиот народ кон Македонскиот народ вика, ало не сме ние, ние сме заедно во оваа наша земја и немојте кон нас да го посочувате прстот. И тоа треба да го прифатите. Апсолутно имаме заедништво имаме сплотеност како никогаш досега. И ниту Сашо Мијалков, ниту незнам какви структури, ниту ббило какви замисли можат да го нарушат она што го имаме оваа пролет во Македонија.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
0:44... дел од одговорите беа истрагата ќе докаже, а дел ме излажаа. ме излажаа заради тоа што прашав колку време ја следеле оваа криминална-терористичка-бандитска група, ми рекоа 8 месеци. Јас имам докази дека 1 година и осум месеци....
1:38 Ние сме СДСМ, нели сме ние што поседуваме докази и ги споделува со јавноста. Следењето на оваа група, на Ндрецај или командант НАТО наречен Пантери, на овој Бег, на овој Соколи, на другите, од септември 2013 јас имам докази кај мене, а станав непосредно и претседател, можеби поранешниот претседател на СДСМ имал докази септември 2013, но од Септември согласно сите наши безбедносни комисии и овде служби коишто постојат во партијата, имаме докази, дека година и осум месеци минимум од денеска наназад се следела таа група со сите нејзини активности и дома и во регионот.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Или лаже дека има докази дека групата е следена 1 година и 8 месеци, или лаже во изјавата за Гошинце претходно. Дијаметрално спротивни гледишта на настаните изнесува. Хаотично.
Мислам дека Бане го пуштил во огнот чоеков, кој му обработува за амнестијата. Ќе го наебе ко жути мрав.