З.З ја има почнато постапката околу случајов и има поднесено обвинение против лицето од снимката(најверојатно) за кое тврди дека прави обид за местење, дури и го откри со име и презиме. Одамна го презентираа случајот мислам во Универзална беше.
Не, не зборувам за тебе. Зборувам за овие што протестираат со месеци. Еве им шанса од утре да протестираат еден саат пред Влада, еден саат на Бихачка. Да покажат дека се натпартиски, и дека стварно се залагаат за граѓанско општество.
Снимкана од Заев е од пред 9-10 месеци. Обвинението се процесира сега. СДСМ обвинението против Мијалков го поднесе пред некоја недела. Сигурно има отворен процес во обвинителство. Ама нема потреба од лицемерие, јас не верувам дека таа преставка ќе резултира со обвинение.
Еден многу клучен момент заборави, а тоа е како и зошто престанаа малтретирањата и нападите во автобусите од страна на албанците со почетокот на бомбите?
...повикуваа на оставки од Груевски. Ако сега не го направат истото за Заев, само ќе си го потврдат лицемерието и заднината. Сега им е шанса на сите силни пленуми и НВО-а да покажат дека не се апаратчиња на СДСМ. И да останат доследни на тоа за кое декларативно се залагаат.
Снимкана од Заев е од пред 9-10 месеци. Обвинението се процесира сега. СДСМ обвинението против Мијалков го поднесе пред некоја недела. Сигурно има отворен процес во обвинителство. Ама нема потреба од лицемерие, јас не верувам дека таа преставка ќе резултира со обвинение.
Не сум ја прочитал. Русија и Македонија, Бог и шешеирџија, така? Муабетот ми беше дека со предлогот на Ванлок не се решава апсолутно ништо во банана држави како нашата.
Сајтот им е паднат некое време, од шо причина не знам но тука кога ќе го вратат назад ја има целосно. http://www.soros.org.mk/dokumenti/MAK_Strategy-2014-2017.pdf
Инаку еве нешто кое го тргнав пред некое време од истата и размисли само дали има некоја сличност со она кое ни се случува во Македонијава
Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ), во периодот 2014-2017 година, ќе ги насочи сопствените ресурси и напори кон исполнување на својата долгорочна цел за враќање на демократијата и демократското владеење и тоа преку зајакнување и мобилизација на граѓаните. Исто така во еден дел потенцираат дека за да го зајакне граѓанскиот одговор на назадувачките демократски практики, концептот на ФООМ за зајакнување и мобилизација на граѓаните: ќе ги зголеми капацитетите на 300 поединци, неформални групи и граѓански организации преку спроведување обуки за стекнување вештини (слободен пристап до информации од јавен карактер; интернет и УЛИЧЕН АКТИВИЗАМ; стратегии за односи со јавност и детектирање пропаганда).
Па така преку ноќ никнаа пленуми, невладини и некои поединци ко Мериглен, Габор, Јордан Шишовски и тако даље. И им ја ебаа цела акција на студентите, онаа општа мисла, сила и снага, ја приграбија кај себе, што се гледа од нивното однесување деновиве.
Еве ќе продолжам конкретно за Прилеп. Ние имавме здружение кое го финансиравме со по една 50-ка од чеб секој месец и го згаснавме свесно, пошто така не се работи и реализира проект нели. Имавме понуда од МОФ, дојдете кај нас, пари ќе имате колку сакате и за секакви проекти, али некогаш по ,,потреба" ќе не поткрепувате. Ти ги цитирам
И еве ќе бидам уште подетален за Прилеп, ќе го разработам само едно здружение а ги има повеќе.
Пактис, исто страната на гугл ја турнале официјална, но на фб си стојат. Еве слика од неколку души. 123
Еве сега од Општинскиот на Ass the Ass. 12
nikade, eve sto sum ti napisal " има неколку на форумов, како тој што си го цитирал,ама ич не ни читам што пишуваат, не ни забележувам дека напишале нешто".
По стариот закон имаше кривична одговорност и за лажна кривична пријава. Но заднава година, заедно со декриминализацијата на клеветата, на мала врата не се гонат по службена должност (кривично) лажните кривични пријави. Посебно е правно и како сакаш кажи безобразно да поднесува кривична пријава политичка партија !!! А имаше дузина лажни кривични пријави, почнувајќи од онаа за наводната афера Македонска банка, која заврши само со граѓанска постапка и парично обезштетување. Всушност овој тренд почна уште за времето на СДСМ, кога покојниот Никола Младенов поднесе до обвинителство банкарски изводи. По некое време обвинителството ги препрати до швајцарската банка, пази сега, таа се изјасни само дека лицата Б.Ц. и Х.К. не се клиенти на банката , но не кажа дали документите се фалсификат или можеби лиццата ги затвориле сметките..испадна вук појео магарца, Младенов доби само тужба за душевна болка, не и тужба за лажна кривична пријава или креирање на лажен банкарски документ, уште потешко дело !!
Значи институцијата кривична пријава е обезвредена до нула, иста како и одговорноста за лажна кривична пријава, а пример и самиот Геровски си кажа, јас ќе објавувам се што ќе ми дојде (текне), не сум јас МВР да проверувам дали е точно...
Не, не зборувам за тебе. Зборувам за овие што протестираат со месеци. Еве им шанса од утре да протестираат еден саат пред Влада, еден саат на Бихачка. Да покажат дека се натпартиски, и дека стварно се залагаат за граѓанско општество.
другар, дај произнеси се за ова погоре што пишав, јас скроз изумив дека з.з излезе со овој скандал пред 2 месеца и го гони кривично за случајот бизнисменот од ср.
Другар, не треба ништо да ми објаснуваш на мене. Твое право како се чувствуваш или изразуваш.
Јас не ве познавам, но вашите ставови овде на форумов ме потсеќаат на некои коментари од српски сајтови, српски форуми и од некои мои роднини по однос на Македонија и македонската политичка сцена, па интуитивно помислив на вашата народност. Значи каква интуиција сум имал
Но, стварно не можам да сватам зошто има толку жолта штампа во Србија и за сензација се пишуваат секакви глупости за Македонија, посебно кога реално пофални вести за Македонија се искривуваат. Љубомора ли е тоа на некои уредници?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.