ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Немаше. Имаше донации на банкарска сметка. Така, малце поклучна разлика.
На банкарска сметка во друга држава беше, така? Се според законите на РМ. Чисто како солза. :icon_lol:

Не дека го бранам Заев, да не бидам погрешно разбран, ама како беше она со својот двор и чистењето во него.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.047
A не можат странски служби да роварат низ Македонија без формално финансирање на невладини организации? Демек, ако сака САД да ти направи проблем тука, ти ќе ги спречиш затоа што ќе го забраниш Сорос?
Демек не. Демек не се прави дека не ја разбираш поврзаноста на организирање на насилни (или мирини, седно) протести, па и обоени револуции... со забраната на странско финансирање на невладини организации (а богами и политички партии).

Ако се забрани странско финансирање на невладини организации, ќе излегуваат да протестираат тие што навистина сакаат да протестираат, но не и платениците од НВО. Не зборуваме тука за бедната раја која иде на митинзи на вемеро за сендвич и сокче.
Најпосле, зарем ти навистина не знаеш како се организираат обоени револуции - и колку такви имаат организирано сателитските НВО на Сорос (и други како него)?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
A не можат странски служби да роварат низ Македонија без формално финансирање на невладини организации? Демек, ако сака САД да ти направи проблем тука, ти ќе ги спречиш затоа што ќе го забраниш Сорос?
Ко шо знам во Русија такви испрдоци од организации се забранети со закон/регулирани со закон. Инаку нема спас од обидите на крупниве играчи, само има можност ете да се отстранат некои говеда од земјава. Инаку ме интересира дали си ја прочитал програмата на Сорос од 2014 до 2017?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.047
Ко шо знам во Русија такви испрдоци од организации се забранети со закон/регулирани со закон. Инаку нема спас од обидите на крупниве играчи, само има можност ете да се отстранат некои говеда од земјава. Инаку ме интересира дали си ја прочитал програмата на Сорос од 2014 до 2017?
Не се забранети невладините организации, ама забрането е да се финансираат од извори од странство... И токму за такви закони и јас зборувам дека треба да се уведат и кај нас. (y)

Слободно нека си постојат невладини организации, и нека работат за подобрување на какви и да е права... ама нека волонтираат, наместо некој однадвор да ги плаќа да бидат легално платена петта колона во државата.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Па појма неам , на почетокот за тоа ми стоеше муабетот пошто нели купување на земјиште итн итн, а дури сеа гледам дека има некои изјави у кои бара целата снимка да биде извадена :facepalm: Сигурно за да се потврдат сомнежите, да :icon_lol:
Ќе се извади целата. Каде што и е место да се извади. На суд. :icon_lol:

Ептен лесно било вака. Сега, кога ќе поднесе Заев оставка, за да не влијае врз процесот?
На банкарска сметка во друга држава беше, така? Се според законите на РМ. Чисто како солза. :icon_lol:

Не дека го бранам Заев, да не бидам погрешно разбран, ама како беше она со својот двор и чистењето во него.
Според законите на РМ државјанин на РМ нема право на сметка во друга држава. Мијалков тврди дека парите легнале на сметка на УБК, и тука нема никакво законско ограничување.

И јас нигде не тврдам дека тоа што го слушнавме за Мијалков не е точно. Никогаш и не сум тврдел. Ама ете, Заев побара оставка од Мијалков и ја доби. Бара оставка и од Груевски.

Зошто сега сам не поднесе оставка, за да остане доследен на тоа што го бара?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Демек не. Демек не се прави дека не ја разбираш поврзаноста на организирање на насилни (или мирини, седно) протести, па и обоени револуции... со забраната на странско финансирање на невладини организации (а богами и политички партии).

Ако се забрани странско финансирање на невладини организации, ќе излегуваат да протестираат тие што навистина сакаат да протестираат, но не и платениците од НВО. Не зборуваме тука за бедната раја која иде на митинзи на вемеро за сендвич и сокче.
Најпосле, зарем ти навистина не знаеш како се организираат обоени револуции - и колку такви имаат организирано сателитските НВО на Сорос (и други како него)?
Ти ги обвинуваш другите дека живеат во црно бел свет, а ти живееш во наједноставниот од сите светови. Го бркаш Сорос од државата и наеднаш почнува да тече мед и млеко. Затоа што не постои друг начин да влезат пари во државата. :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ќе се извади целата. Каде што и е место да се извади. На суд. :icon_lol:

Ептен лесно било вака. Сега, кога ќе поднесе Заев оставка, за да не влијае врз процесот?

Според законите на РМ државјанин на РМ нема право на сметка во друга држава. Мијалков тврди дека парите легнале на сметка на УБК, и тука нема никакво законско ограничување.

И јас нигде не тврдам дека тоа што го слушнавме за Мијалков не е точно. Никогаш и не сум тврдел. Ама ете, Заев побара оставка од Мијалков и ја доби. Бара оставка и од Груевски.

Многу излишно прашање поставуваш. Чоекот беше со еден став од 21 април до 11 мај, со дијаметрално спротивно од тогаш и овие не се запрашаа зошто ги лажел, а сега ти очекуваш да ти одговорат на ова прашање.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Многу излишно прашање поставуваш. Чоекот беше со еден став од 21 април до 11 мај, со дијаметрално спротивно од тогаш и овие не се запрашаа зошто ги лажел, а сега ти очекуваш да ти одговорат на ова прашање.
Јас од Заев не очекувам ништо. Ама имаше полно невладини организации и разни фб поборници за граѓанско општество кои правеа протести и повикуваа на оставки од Груевски. Ако сега не го направат истото за Заев, само ќе си го потврдат лицемерието и заднината.

Сега им е шанса на сите силни пленуми и НВО-а да покажат дека не се апаратчиња на СДСМ. И да останат доследни на тоа за кое декларативно се залагаат.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.343
Поени од реакции
5.438
Tebe nekoj ti go pere mozokot. Dijasporata mnogu dobro znae shto i kako se sluchuva vo Makedonija,ima pristap do informacii kolku sakash.
Дијаспората гледа овие вмровски телевизии и мисли ние живееме у Шведска.
Ми врти дедо ми праиме муабет викам дај прати некој денар вика абе кај вас поубаво од кај нас ти треба на мене да ми дадеш...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Taкви се повеќето овде. Ги има и за влада и за опозиција. Слепи се за се освен за својата страна. Живеат во црно-бел свет. Ете ги тие од опозицијата не гледаат криминал во очигледно барање мито, иако целата работа е појасна и подобро документирана од досегашниве „бомби“ - исто како што и тие што се про-влада ги омаловажуваат сите покажувања за корумпираноста во владата.

За нив се што не сакаат или не можат да разберат, се „теории на завера“.
Ништо не вреди од објаснувања - како на пример тајмингот на сите овие работи: кога заев ги нашол прислушкуваните материјали (наводно додека се шетал во дворот), кога се активира „албанската борба за Голема Албанија“, кога студентите се активириаат со барања (легитимни, ама такви беа и отпорано), кога Американците идат да ги убедуваат Грците да се откажат од гасоводот - во исто време кога албанскиот министер за надворешни работи иде во службена посета на САД - и двете работи само ЕДЕН ДЕН ПРЕД ПУКАЊЕТО ВО КУМАНОВО...итн итн.

Милион работи се случуваат во еден релативно мал временски период. ОТКАКО РЕЛАНОСТ СТАНА ГАСОВОДОТ ТУРСКИ ТЕК (и неговото поминување низ Македонија). И сето тоа кај празноглавиве партиски навивачи не е доволно за да се вклучи никаков аларм. Ебате, до вчера луѓево и за егзистенцијални работи не излегувааа на протести. Ете колку луѓе протестираа за поскапување на струјата - двајца без тројца а пола во државата се социјални случаи и незапослени.
Но сега наеднаш еден куп usual suspects од невладиниве организации се сетија дека живееме во корумпирана држава, се сетија на Никола Младенов, се сетија и на смртта на кутриот Нешкоски (иако таа работа смрдеше од самиот почеток)... Ебате, зошто веќе еднаш не се забрани странско финансирање на невладините оранизации?
Еден многу клучен момент заборави, а тоа е како и зошто престанаа малтретирањата и нападите во автобусите од страна на албанците со почетокот на бомбите?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Што се однесува до мене, не оставка да поднесе, нека цркне. :) Ти барем знаеш кое е моето мислење за СДСМ.

Од друга страна, за овај случај на Заев се води судска постапка, за Мијалков не. Тоа не е баш праведно, нАли?

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.343
Поени од реакции
5.438
У врска со видеово за Заев не ми е јасно зашто е објавено ако е тачно можел да го употреби на суд сега вака е компромитирано и не може така?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Јас од Заев не очекувам ништо. Ама имаше полно невладини организации и разни фб поборници за граѓанско општество кои правеа протести и повикуваа на оставки од Груевски. Ако сега не го направат истото за Заев, само ќе си го потврдат лицемерието и заднината.

Сега им е шанса на сите силни пленуми и НВО-а да покажат дека не се апаратчиња на СДСМ. И да останат доследни на тоа за кое декларативно се залагаат.
Аууу ти си бил стварно интересен.... уште колку треба за да се потврди лицемерието на овие а? Ти текнува ли реакцијата на Најчевска по убиството на полицаецот кај ПМФ на пример?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не сум ја прочитал. Русија и Македонија, Бог и шешеирџија, така? Муабетот ми беше дека со предлогот на Ванлок не се решава апсолутно ништо во банана држави како нашата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.047
Ти ги обвинуваш другите дека живеат во црно бел свет, а ти живееш во наједноставниот од сите светови. Го бркаш Сорос од државата и наеднаш почнува да тече мед и млеко. Затоа што не постои друг начин да влезат пари во државата. :)
Сега дигресираш, јас никаде не реков дека Сорос е единствената причина зошто овде е „не тече мед и млеко“. Но дефинитивно сметам дека таквите организатори на петтата колона дефинитвно се голем фактор во страњата што се случуваат.

Иначе јас не знам за друг (легален) начин да се плаќа петтата колона во една држава. Ајде ако ти знаеш, просветли ме како инаку ќе прават редовни исплати на НВО и активистите, новинарите... и знаеш де, сите други одработувачи од петтата колона?
Можеби и Руската Федерација може да научи нешто од тебе, кај нив постои токму ваков закон (и со истата цел).

Kajgana Shop

На врв Bottom