Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.993
Поени од реакции
67.851
Го умреа и него со оние мемиња во кои, голманот прима гол, што апсолутно не се брани, овие тураат слика од Гери, со наслов
- Goalkeeper should have done better.

И све почна по оној гол на Џагиелка.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Немам звук (не ми работаат звичниците на работа) ама најверојат според снимкава ми изгледа дека критикува за позиционирањето. Епа кај да се позиционира? Ако е на средина може дирекно да шутне во празниот простор. Нормално е се затвара аголот од каде оди опасноста. Доколку го критикува за тоа што бил краток или малку се истегнал тогаш тоа е глупо затоа што не се сите исто долги или може во расчекор да те фатат или слично.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Немам звук (не ми работаат звичниците на работа) ама најверојат според снимкава ми изгледа дека критикува за позиционирањето. Епа кај да се позиционира? Ако е на средина може дирекно да шутне во празниот простор. Нормално е се затвара аголот од каде оди опасноста. Доколку го критикува за тоа што бил краток или малку се истегнал тогаш тоа е глупо затоа што не се сите исто долги или може во расчекор да те фатат или слично.
Го критикува за позиционирање и за тоа што по топката отишол со 2 раце а не со една.

R

red.devil

Гостин
Првата критика беше за тоа што беше премногу излезен и бранеше непотребен простор. Реално мораше да биде барем пола метро поназад.
Втората критика беше за хидерот на Гомис што го бранеше со две раце. Требало да биде со една за да стигне подалеку и тогаш не мора да дајвне наназад т.е. зад гол линијата.
Мислам и двете критики му се он поинт.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.924
Поени од реакции
11.726
Види му фаца на Карагер 42-3 секунда :pos:
Иначе Гери ги утепа голманиве со анализите сезонава :D
Гери го напраи Шмајхел голман, пошо овој у напад претходно играше и слабо му идеше.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Абе ајде не бил добро позициониран. Невил сака да кажи дека Оспина треба да е позициониран на средина на гол, кога акцијата се одвива странично. По сите правила, голманот треба да е поставен на прва статива. Што ако место центаршут, следеше шут на гол на прва статива? За вториот аргумент е во право, дефинитивно требаше ударот да го брани со една рака.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.993
Поени од реакции
67.851
Абе ајде не бил добро позициониран. Невил сака да кажи дека Оспина треба да е позициониран на средина на гол, кога акцијата се одвива странично. По сите правила, голманот треба да е поставен на прва статива. Што ако место центаршут, следеше шут на гол на прва статива? За вториот аргумент е во право, дефинитивно требаше ударот да го брани со една рака.
Не баш. Ке му дојде некаде на 4,5 метри од долната статива, зашто е премногу косо за шут, а у плус горе има играч кој го блокира ваљда Сигурдсон или Монтеро...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не баш. Ке му дојде некаде на 4,5 метри од долната статива, зашто е премногу косо за шут, а у плус горе има играч кој го блокира ваљда Сигурдсон или Монтеро...

Брат, ако Оспина застани во кругчето шо е обележано од Гери, погледни колку место има за шут на прва статива. Не велам не, Монтеро е добро блокиран од играчот на Арсенал, ама сепак, Оспина постапи онака како шо треба да постапи еден голман во ваква ситуација.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Брат, кај ќе шутира од шеснаесетник од мртов агол, не се зафркавај. Плус блокиран од играч.
Да беше на местото на кое што Гери кажува дека треба да биде, ја фаќаше топката. Мислам дека не ни одеше топката нешто до статива али нека ме поправи некој ако грешам.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Работата е чисто да се криви Оспина кој откако го смени Шчежни од Јануари,одигра супер.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Чекај бе вие у кои екипи игравте, ве забораив дека.
Тренери сме ние.[DOUBLEPOST=1431456774][/DOUBLEPOST]
Работата е чисто да се криви Оспина кој откако го смени Шчежни од Јануари,одигра супер.
Глупости. Живееме да го критикуваме Оспина :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom