zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.448
- Поени од реакции
- 6.127
Мислам стварно, он е сега на 7-мо небо, а они го узрујаваат како не им е срам
Наоружај се со јајца,патлиџани и се друго шо може да послужи,бапни се на протест и испукај се..Се ќе ти поминеНе бе, ќе се оболам од ситуацијава!
But even if the most ethical people were elected to high positions and we ran out of resources, there would still be lying, cheating, stealing and corruption.
Одвојте 40етина минути и гледајте го документарецот на Жан Фреско
https://www.youtube.com/watch?v=KphWsnhZ4Ag - Има и Македонски превод
Поентата ми е кој и да дојде на власт ние ке бидеме еб***теедноставно таков е системот
![]()
Проблем ми се вакви Васко Ефтов релативизирачки постови кои одработуваат за власта. Не сум симпатизер на СДСМ напротив бев силен проддржувач на ДПМНЕ кога дојдоа на власт и првите две години од владеењето. Еве според тебе кој треба да формира влада и како ќе го направи тоа? Експертска влада? Кажи ми еден експерт што ќе собере 500.000 гласови и најди ми еден професор/експерт од факултетиве кој не е виден функционер у било која од партииве. Значи да не се праиме наудрени знаеме како функционира системот па дури и да се формира експертска влада ќе биде привремена.
Абе ве разбирам јас, ама како што знаете дека секој што гласал за овие е виновен, така ќе бидат виновни и тие што ќе им направат ѓаволска услуга на другите ѕверови.И ја мислев така порано. Али по снимкиве сваќам дека на власта не и се проблем само сдсмовци,туку и луѓе што не се 100% нивни. Кажи ми ја како не 100% нивен зашто би се тргал од други луѓе на кој им пречи власта кога заедно пак сме помалце од 100% нивните.
Работата е едноставна,во Македонија ќе владеат лопови кога и да е од причина што 70% од населението подржува криминалци ради тоа што се иста партија. Тоа ти е ко у фудбал,ти тепа тимот со непостоечки пенал ама пак си ги браниш. Значи Заев ќе вработува свој луѓе и ќе краде али сугрен сум дека првите 2-3 години ќе одработи ко што треба(исто напраи и вмро 2006-2008) па и ние без членски ќе живнеме. После тоа борбата продолжува
Ако си ти у нивните,веројатно работата ти е јасна, доколку не...ќе ти се разјасни порано или подоцна.
хахаха јас сум заНе ако граѓаните на о ваа држава направат државен удар па власта да ја земат тие,ама такво нешто овде само во сон може да се случи
Малку фатив убаво од претходниот систем во кој народот одлучуваше кого ќе примат или избркаат,колку ќе ги зголемат или намалат платите,дали како к15 ќе делат пари или ќе даваат канта сирење и свински односно говедски бут,.....................................хахаха јас сум зано пак некој ке седне на фотеља на наш грб,а не верувам дека пензиите ке се зголемат, платите ке се зголемат, нема да се плакја парно доколку не се користи, нема да има партиски вработувања, нема со врски да се постигнува одредена цел, нема ебено македонскиот народ да биде граѓанин од втор ред, нема да се пљачкаат хонорарците, нема да доагаат енермно високи цени за струја вода и тнк
Така да остајте ги самите политичари да си се пресметаат на улица за кои од нив да не краде![]()