Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
Ок фала. Само да прашам дали има врска во кое годишно време ќе го ставам пирсот? Дека една другарка ми рече дека најдобро било во лето ама јас не верувам.

Дали е потребна потврда од родител ако сакаш да ставиш пирс на уше, како на пример од Да Бич? Јас овдека не вервам дек требит.. ама поубо да си прашам пред да се надевам на нешо па после да ми е криво,..

I am a bitch напиша:
Ок фала. Само да прашам дали има врска во кое годишно време ќе го ставам пирсот? Дека една другарка ми рече дека најдобро било во лето ама јас не верувам.
Лето е најдобро годишно време за пирс на јазик, бидејки имаш минимална потреба од јадење и плус слодолед имаш у секоја бакалница, така да можеш критичниот период додека јазикот ти се навикнува на пирсот да го поминеш на „сладолед-диета“.
За стомак, не знам какво е чувството кога имаш маичка преку него или кога немаш. Мислам дека Да Бич најдобро ќе го долови тоа чувство.
Една моја другарка има пирс на брадавица и носеше првите недела дена дополнителна лепенка преку брадавицата и не носеше градник за да не и врши притисок.

и :oftopic: ако ме прашуваш мене, најдобро време е кога ќе збереш пари :kez:

Tonchie напиша:
и :oftopic: ако ме прашуваш мене, најдобро време е кога ќе збереш пари :kez:

И јас потполно се согласувам со ова,но и да дополнам дека времето нема врска со пирсањето ако си спремна да го чуваш и лете и зиме е исто:kajg:

Би ставиле пирсинг?
Кратко и јасно...да,не или не знам:icon_lol:

dooobro malce preterano e ona vtorono ne nikogas odvratno mi e,ali glasav za toa posto nesakam da se busham...ni usite ne mi se dupnati,ne sum po takvi stvari...ubava tetovaza bi mi napravila merak mnogu pojse :)

Имав пирс на носот ама ми помина филингот и го извадив а иначе мислам дека пирсот е кул работа

Имав еден пирс на брада и многу си го сакав,ама морав да го извадам...деновиве пак ќе се пирсам на брада и плус на папок

hmmmm..pirisng pa jas sum ZA!imam pirs na nosot veke godina dena,a za na drugo mesto nemam zelba.Na nekoe drugo mesto kaj sto mi se sviga pirs za devojce e na stomak,mi izgleda nekako zenstveno,ubavo,slatko....Ali se razbira na nekoja tipka so extra stomace,strukce....:icon_lol: :icon_lol: a pak za masko na jazik:kez:

Pa ne mislam da stavam ama nemam niso protiv toa :)

ja iskreno OBOZAVAM pink na stomahot i vo najskoro vreme sakam da si stavam!Sum za pirsing zatoa sto mislam deka e interesno(samo ako ne se preteruva)....isto obozavam i pirs na jazikot.

Немам ништо против пирсот, ама мислам дека јас лично никогаш не би ставила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom