ne treba lekarsko za proizhod... lekarsko treba vo pravosudieДечки за поднесување на произход кои документи треба? Читам некој напишал лекарско? А на ДАБЧ на сајтот не пишува:
http://www.aba.government.bg/?legal=10
мислам дека не те проверуваат. Мене посредникот ми кажа дека тој ке си среди за лекарското, т.е јас немам ни потреба да се појавам со него на лекар. т.е лекарското е само формално за во министерството.ke bide se vo red samo sto sme nestrpllivi,inaku i tamu e haos .eve jas aplicirav za proishod vo januari mi vikaat vo ambasada odgovor vo juni,probuvam na sajtot na dabc da proveram do kade e rabotava,gi vpisuvam podatocite mi vika nema namereni zajavlenija po posocenite kriteriumi.I sega sto da pravam ,dali da se javam vo dabc ili da cekam odgovor preku ambasada ako imate iskustvo so ova pisete.
P.S. i mene me interesira ova so lekarskovo mora li pregledi,vadenje krv i takvi gluposti,sekoja godina od rabota ne prakaat na sistematski i mi se odmili veke? ako moze bez toa pisete moze i na PP.
POZDRAV
Епа од кој друг?Imam edno prasanje, ukazot za drzavjasntvoto mi e izlezeno koga proveruvam, sega natamu dava da rezerviram da go podignam udostoverenieto licno, koga vnesuvam moi licni informacii mi bara broj na pasosh i skeniran del od pasoshot, dali treba od makedonskiot ili??
Decki, bese naveden datum 8mi maj, ne 18ti kako sto naveduvas. Vtoro, pisuvase deka nema da raboti so gragjani, sto istoto toa ne znaci deka institucijata ne raboti.[DOUBLEPOST=1431094152][/DOUBLEPOST]Ovde site se ponasame, kako da se raboti za podneseno baranje za promena i izmena samo na 'nasiot' zakon. Kolku ministerstva, kolku komisii, kolku zakoni, podzakoni, pa mislenja... vreme kako proces za sekoj poedinecno...Еве новитет во врска со произход. Поднесов документи во ДАБЧ на крај на март, до сега стоеше дека се обработва, денес се смени статусот : Изчаква финален статус. Значи не е точно дека не работат до 18 мај. Е сега не знам до кога ке стои овој новиот статус, очекувам брзо да пишат дали е одобрено или не.
jas sum od pocetok na 2014 so intervju i seuste nemam nisto2013 bese zaglavena rabotata... sega ke vidime 2014 kako ke odi rabotata eve veka ja pocnaja 2014 znaci max godina i pol ke bidi za tie na pocetokot od 2014
Супер ! Јaс 13-ти мaрт пoдaдoв уште ми стoи " Се oбрaбoтвa" сaмo штo прoверив... Верoјaтнo и кaј мене ке се смени.Еве новитет во врска со произход. Поднесов документи во ДАБЧ на крај на март, до сега стоеше дека се обработва, денес се смени статусот : Изчаква финален статус. Значи не е точно дека не работат до 18 мај. Е сега не знам до кога ке стои овој новиот статус, очекувам брзо да пишат дали е одобрено или не.
од која пол. партија е?Еве дечки конечно министерот на правосудие Христо Иванов ќе го даде ценетото мислење пред комисијата за измените во законот на 13.05.2015. Ајде сега да видиме што ќе биде а мислам дека од неговото излагање ќе дознаеме и доста за тоа како во моментов функционира министерството во однос на нашите случаи.
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/sittings