Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе излези да протестираш, не да ми пееш бела чао, бандиера роса и пада влада...
Пада влада моментално таа ја пееме сеа хаха

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.875
Одат на Вардар-Работнички да ни наплатат за вчера :kuracc:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Со среќа вечер :)

Инаку се прашувам; Кога македонскиот народ ќе има нормална свест?

До кога ќе дозволуваме од вакви сериозни проблеми некои си организации и опозицијата да добиваат поени и да кројат сценарија (гледам огромна расположеност за мкдмајдан) а позицијата ќе деградира и ќе етикетира цела група на назадоволни граѓани (кои ги боли кур за тие или оние)?

Сами треба да ги бркаме од протестите.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.379
Да, 3000 км оддалечена и ќе серам! И вчера се изјаснив на форумов зошто.

Пишав јас што би правела, ќе си дадам отказ! Ќе најдам многу похуман начин да си ја ранам фамилијата.
Друго, знаеш дека џандарите синоќа беа дебело платени? Затоа прифатија да стојат таму против народот. СТОЈАТ ПРОТИВ НАРОДОТ КОЈ БАРА ПРАВДА! Ти чукни си ја главата малку. Затоа ги окривувам. Ги окривувам затоа што еден куп луѓе просведочија дека млателе сѐ живо и диво откако им дале одврзани раце, мавале и не гледале по кого маваат. Млателе незаштитени граѓани и возрасни жени. Замисли мајка ти да била таму и да ја удреле, ќе ми јадеше лајна сега овака?

Мене ми е јасно дека муабетов некој може да го здоболе затоа што можеби некој од џандарите ви е роднина. Јас кога би имала некој што застанал од страната на неправдата, да брани убијци, ќе се откажам од него!

Немам милост за некој кој гази други поради пари!
Ти може да разбереш дека во разјарена толпа не се прашува дали си добра личност, дали некогаш се имаш плеснато во газ и дали имаш досие во станица. Тие што маваат по џандарите, што кур маваат по невини џандари? Аналогно на твојот муабет ова. Тие што одат на протести кои не се мирни треба да бидат свесни за последиците, затоа што тие напред што изазиваат насилство се виновни за се што ќе им се случи и на останатите, веројатно и доста невини луѓе.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Грујо ги пушти тенковите хаха

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Ти може да разбереш дека во разјарена толпа не се прашува дали си добра личност, дали некогаш се имаш плеснато во газ и дали имаш досие во станица. Тие што маваат по џандарите, што кур маваат по невини џандари? Аналогно на твојот муабет ова. Тие што одат на протести кои не се мирни треба да бидат свесни за последиците, затоа што тие напред што изазиваат насилство се виновни за се што ќе им се случи и на останатите, веројатно и доста невини луѓе.
Ако се невини џандари, што кур бараат да застанат против народот? Ако се невини џандари што кур маваат по возрасни жени? И тие треба да се свесни дека кога сакаш веќе да браниш мала група на убијци, постои веројатност да го јадеш. Кога веќе си курва што си ја продала душата на ѓаволот за пари, НЕМАШ ПРАВО ДА МАВАШ! Виновен си!

Не ми одговори на прашањето, да ја удреа мајка ти, ќе го правевме ли овој муабет?

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Ако се невини џандари, што кур бараат да застанат против народот? Ако се невини џандари што кур маваат по возрасни жени? И тие треба да се свесни дека кога сакаш веќе да браниш мала група на убијци, постои веројатност да го јадеш. Кога веќе си курва што си ја продала душата на ѓаволот за пари, НЕМАШ ПРАВО ДА МАВАШ! Виновен си!

Не ми одговори на прашањето, да ја удреа мајка ти, ќе го правевме ли овој муабет?
A ti da ziveese vo ovaa drzava i da ja sakase verojatno nemase da posakuvas smrt na nekoj koj go ima rizikuvano svojot zivot vo vojnata za ovaa nasa drzava kakva i da e.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137

Пишав јас што би правела, ќе си дадам отказ! Ќе најдам многу похуман начин да си ја ранам фамилијата.
Друго, знаеш дека џандарите синоќа беа дебело платени? Затоа прифатија да стојат таму против народот. СТОЈАТ ПРОТИВ НАРОДОТ КОЈ БАРА ПРАВДА! Ти чукни си ја главата малку. Затоа ги окривувам. Ги окривувам затоа што еден куп луѓе просведочија дека млателе сѐ живо и диво откако им дале одврзани раце, мавале и не гледале по кого маваат. Млателе незаштитени граѓани и возрасни жени. Замисли мајка ти да била таму и да ја удреле, ќе ми јадеше лајна сега овака?

Мене ми е јасно дека муабетов некој може да го здоболе затоа што можеби некој од џандарите ви е роднина. Јас кога би имала некој што застанал од страната на неправдата, да брани убијци, ќе се откажам од него!

девојко ти се губиш малку.............сите што насилно протестираа вчера ќе добијат кривична пријава за напад врз службено лице на должност,загрозување на јавен ред и мир итн итн,тие што маваа врз полицијата БЕЗ ФАНТОМКИ се луѓе платеници кои служат да ескалира протестот.............

не ја бранам полицијата кога не е во право,но при вакви настапи ја извршуваат строго должноста по правило на служба,а за нередите ќе одговараат само насилниците

и доста веќе размислувате детски како не ви се смачи

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
A ti da ziveese vo ovaa drzava i da ja sakase verojatno nemase da posakuvas smrt na nekoj koj go ima rizikuvano svojot zivot vo vojnata za ovaa nasa drzava kakva i da e.
Тие што ризикуваа живот во војна протестираа кога ги избркаа предвремено за да не им исплатат полна воена пензија.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дали сте свесни вие што браните некоја министерка која допушти неказнето некоја банда да хара во охрид за време на протести. Како може да не сте за правна држава? Како може да не барате оставка од такво водење на полицијата? Дали сте свес и дека правите грев затоа што сте протв правдата и вистината? Кај ќе ви оди душата дали знаете?

Дали ние што бараме правда бараме нешто незаконско? Дали треба оваа држава д апродолжи да биде башибозук или да има ред и закон кој ќе владее за сите исто?

Мора да има оставки и одгворност за челниците затоа што они ја имаат најголемата одговорност за организација и издавање наредби. Затоа ако саката правна и демократска држава засдтанете на страната на правдата и вистината.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Toлпата се гледа како збир на луѓе, едно тело, ентитет, па тек како состав од индивидуалци :)

Затоа потребни се два елементи за некој да си го окрка. Волев елемент-да сака своеволно да присуствува/учествува во толпата и физичко присуство-да присуствува за време на активностите.

Затоа имаш лишување од слобода на лице сместо, кога батката го тргаат на страна и го собираат. Имаш видео материјали и слични курташлаци.
Настрана одговорност на организаторот кој го пријавил протестот и мож да одговара за материјалната штета.

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Некој да и' објасни на чавкава дека тоа што го прави е физички напад на службено лице при вршење на должност и се третира како кривично дело? Да не се чуди ако и на неа ја снајде истото како и на дечко и'.
Да, само така. Удри ја девојката, отепај ја... На жена рака да кревало бе ало? Во ред е то ?
Абе не дај боже џандар да ми удрит жена/девојка/сестра (се шо е женско), имат да го исечам на парчиња

ЖЕНА Е АЛО, Ж Е Н А ! ! !

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
девојко ти се губиш малку.............сите што насилно протестираа вчера ќе добијат кривична пријава за напад врз службено лице на должност,загрозување на јавен ред и мир итн итн,тие што маваа врз полицијата БЕЗ ФАНТОМКИ се луѓе платеници кои служат да ескалира протестот.............

не ја бранам полицијата кога не е во право,но при вакви настапи ја извршуваат строго должноста по правило на служба,а за нередите ќе одговараат само насилниците

и доста веќе размислувате детски како не ви се смачи
Како ќе ги најдат тие што биле насилни и ги мавале џандарите? Нели била голема толпа и не се знае кој гаѓал?
Кој ќе одговара за тепањето на невините цивили, затоа што во случајов насилници се џандарите?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940

Ти повеќе од очигледно не знаеш како функционира полицијата и не верувам ни дека ќе сфатиш, но сепак ќе бидам фин и ќе ти објаснам (иако @Colt Willcox веќе го направи тоа).

Граѓаните имаат право на протест. Полицијата е должна да го ОБЕЗБЕДУВА тој протест. Ако протестот е мирен - и полицијата е мирна. НИЕДЕН ЧОВЕК НЕ БЕШЕ УДРЕН ДОДЕКА ПРОТЕСТОТ БЕШЕ МИРЕН! Ако протестот ескалира - полицијата може да добие наредба да употреби сила (во зависност од тоа колку ескалирал). Кога полицијата добива наредба да ги разбие демонстрантите и да го смири протестот по секоја цена - БЕГАЈ!!! Полицијата ИМА право да мава ако е мавана. Не се прави наудрен да стоиш со кренати раце (демек пу-пу не сум јас иако 20 души околу мене мавале со камења), туку уште кога ќе видиш дека тие околу тебе фрлаат - напушти го протестот.

Да била мајка ми таму и да била глупа да стои на протест кога толпата излегува од контрола - неа ќе сум и' бил лут, а не на тие должни да ја разбијат таа толпа.[DOUBLEPOST=1430925309][/DOUBLEPOST]
Да, само така. Удри ја девојката, отепај ја... На жена рака да кревало бе ало? Во ред е то ?
Абе не дај боже џандар да ми удрит жена/девојка/сестра (се шо е женско), имат да го исечам на парчиња

ЖЕНА Е АЛО, Ж Е Н А ! ! !
Жените не се луѓе? Или има некои измени во законот за кои што јас не знам? o_O

Напад на службено лице = кривична пријава. Само имала среќа чавкана.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom