Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
G

Goldie

Гостин
Mrzam partiski gazolizaci, so da praam.
:icon_lol:
Inace koj nejke da lezi i da zima ubava plata. Takva ja napravija drzavata ovie glavonjive, ne e do narodot.
За такви како тебе и циге огромен успех е зимаш 20.000 денари плата :tapp: и после со вакви ниско интелегентни луѓе сакаш да одиш напред епа нема, башка спремни сте за тие 300евра цел живот да ве влечкаат по партиски митинзи да лепите плакати, да лижете гз итн.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
И пишав пошто е млада, на тебе ти нема спас освен да гледаш стари театарски комедии на јутуб.
Ау шо одеднаш ти смета па театарска комедија.. па и стара да е...

дај кажи некоја нова.. да не знаеш?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.899
Поени од реакции
36.952
А ако полицијата почне да мава тогаш ке биде : ``Опрости,шалили смо се `` ???
Нека мава бе друже. И Квислинг маваше и Чаушеску маваше. Кој мавал по својот народ секогаш неславно завршувал. Да не речам, во ендек.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Трета опција е глуп муабет , моменталната власт си направи монопол од државата , и спасот е Заев така? .. Колку и да вртите провидни сте , џабе ви е. Секоја разумна понуда што би била предложена на опозицијата нема да биде прифатлива ако не значи враќање на власт за нив.

Ајде трета опција ако е глуп муабет кој според тебе би бил уствари опција? Значи остај ги на страна и Грујо и Сашо и Заев и сите што се околу нив. Првите двајца ќе паднат кога тогаш , вториот само ќе сонува власт.

И пак исти курац , али битно муабетите за трета опција се глупи само затоа што не ви одговараат. :)
Ај вака сеа, ќе направиме објективен политички муабет иако знам дека џабе ќе биде.

СДСМ се расцепка низ годиниве. Од неа искочија партијата на Бучковски и партијата на Стевче. Што се деси со тие две партии, станаа трета опција? Не, туку ВМРО едните ги уцени другите ги купи, зошто, затоа што не сака да има трета опција. Сака да има само една опозициона опција, која може катадневно преку медиумските мегафони да ја оцрнува.

Трета опција ко ВМРО НП? Кому не чини таа опција? На ДПМНЕ, оти бил Љубчо кој со Бранко не продале.

Опција ко ДОМ, која еве денес најавува излегување од владата? Уствари чекај, еве најјакутелна „трета опција“ е „амстердамската тројка“ на чело со Никола Димитров, екс преговарачот за името и член на ВМРО ДПМНЕ. Ете не се од фракција на СДСМ туку од ДПМНЕ.

Ќе гласаш за нив како трета опција? Не, пак ќе гласаш за ДПМНЕ. Затоа не сум јас, туку ти си бато прозирен.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Целта на муабетот во првиот пост што го постираше, на кој што ти реплицирав е дека на протестот во Ѓорче имале само деца од 16 до 20 години, скот утепан. Гледај дека од цел пост, само за тоа ти реплицирав, зошто беше лага, гнасен еден.
Верувам дека си бил на протестот бидејќи и те видов неколку пати,но не верувам дека ја знаеш целосната слика,што се случуваше во првите редови. :)

Партиски рекетари и војничиња имаше еден до друг специјално дојдени со фантомки и боксирачи за да предизвикаат инциденти,а со тоа и полициска бруталност,па да се кука по телевизии,нешто слично ко вчера.
Значи ако на 10 такви партиски плакатолепачи имало еден гневен граѓанин,тоа е поразителна бројка и дава до знаење дека спремни се на сфе само за да јадат гомна против власт утре,дури и децата на протест би ги пратиле (и такви имаше).
Факт е дека за секој протест се меша партиска база,пошо во државава има во преголем број партиски обоени луѓе.

Јесте дека имаше и голем број на повозрасни луѓе кои и јас лично ги видов,дел дури и ги советував да се тргнат настрана да не кркаат пендраци бидејќи уште пред тоа тоа кога дојдоа горенаведените почнаа од сам старт да маваат со се и сешто и да провоцираат кон џандарите и желките.
Ова беше за вториот ден,на првиот ден вечерта стриктно имаше луѓе од Ѓорче,Влае и Геге/Волково.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.483
Поени од реакции
28.880
Далеку од тоа дека ги ставам сите полицајци на еден куп, јас зборувам за оние синоќа што застанаа против народот, оној истиот народ на кој требаше да му служат и да го штитат.
Алооооооооооо бре ,излези конечно од комуњарските филмови за иделана држава со полиција ,војска и политичари шо му служат на народот. Тоа се марксистички бајки за перење мозок . Реалноста е друга. За да има ред и поредок мора да има некој што ке биде над и шо ке биде под. У ниедно општество од Египет до сега владетелот не му служел на народот.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Епа за да имаат и овие облека од 500 евра, наместо 300 евра плата, треба да се протестира за подобар живот наместо да се работи работата? Нели е логично?

Не дека немам аргумент, туку напротив, тоа е реалноста. Мал си, студираш ваљда, ни работиш а уште помалце па во приватен сектор, за да осетиш на каков рекет е подложен истиот за овие што ги изнавработија и шуто и рогато да земаат пари. :toe:
Полицијата треба да му служи на народот а не да спроведува партиски желби. Таква притисната полиција треба прва да протестира а не да квичи од 5 камења.
од тема у тема влагаш.

Мислиш дека ако мијалков ја земал да речеме горска вода,ја земал за на специјалциве да им даде плата ? тоа е сосема друг муабет,протестов е за ПОЛИЦИСКА БРУТАЛНОСТ која се случила пред 4 години,која е ЖАЛНА и ТРАГИЧНА,но се случува секаде низ светот такви работи,не е за ОПРАВДУВАЊЕ ама не сме први за таква работа.Потоа се протестира зошто се криело убиството,и се бараат оставки од минитерката,но од снимките се гледа дека 3то лице е криво за прикривањето на убиството,а они бараат да се реши.Биди искрен и кажи ми дека не е така ? ете постар си веројатно реба да размислуваш без емоции.

И трета работа,и сето ова да е точно...убиецот е во затвор.И кажи ми ти,дали мислиш дека заев ја објави бомбава од жал и сочуство ? и дали е според тебе нормално после 4 години смрт да се спомнува детето,наместо да се остави да почива во мир ? да се остави мајка му да го жали,а не повторно да и ја полнат душата со омраза ? да и ставаат алкохол врз раната ?

или зајко го направи ова за да привлече прво симпатии кон себе,а второ,за да види колку и дали е спремен македонскиот народ на бунт ? м ?

допрва ќе следуваат снимки за шошоните,а нашиве на протестот им испраќаат порака дека ги сакат до нив,ете тоа е целта...

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Нека мава бе друже. И Квислинг маваше и Чаушеску маваше. Кој мавал по својот народ секогаш неславно завршувал. Да не речам, во ендек.
Тој народ вчера дојде со бекатон плочи, домати, јајца, краставици собрани од локалните штабови да исценираат криза и тепачка за да општиот народ подлегне на притисок, но не им успеа, а знаеш зошто? Затоа што не може на Груевски да му се случи Чаушеску или било кој од 1.000 партиски војници на СДСМ. Што правиме ако ДПМНЕ извади 50.000 народ на улица?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
специјално дојдени со фантомки и боксирачи за да предизвикаат инциденти,а со тоа и полициска бруталност
Ништо ново, оваа појава ја има на сите протести низ светот.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Тој народ вчера дојде со бекатон плочи, домати, јајца, краставици собрани од локалните штабови да исценираат криза и тепачка за да општиот народ подлегне на притисок, но не им успеа, а знаеш зошто? Затоа што не може на Груевски да му се случи Чаушеску или било кој од 1.000 партиски војници на СДСМ. Што правиме ако ДПМНЕ извади 50.000 народ на улица?
Граѓанска војна.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ништо ново, оваа појава ја има на сите протести низ светот.
http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_provocateur

Инаку мора да сме претпазливи и со резерва поради некои фаци, апла опозиција (кои пред 4 години не им чуеше) и провокаторите (од позицијата).

Нема да ќариме ништо.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Алооооооооооо бре ,излези конечно од комуњарските филмови за иделана држава со полиција ,војска и политичари шо му служат на народот. Тоа се марксистички бајки за перење мозок . Реалноста е друга. За да има ред и поредок мора да има некој што ке биде над и шо ке биде под. У ниедно општество од Египет до сега владетелот не му служел на народот.
Како да ти кажам, глуп си! Не сум во никакви комуњарски филмови, си се фатил за идеологија, а не знаеш кој ти е противникот. Те читам цело време, немаш појма што зборувам затоа што не ме разбираш не ти ни реплицирам одамна, не ме цитирај залудно, немам намера да дискутирам со тебе, да ти цртам и да ти објаснувам. Теле се учи, не вол!

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Размислување на незрела индивидуа, какви што беа 90% од луѓето вчера.
Види, можеби мислиш дека си на некаков си интелектуален коњ со тоа што си "неопределен" и "просветлен" ама алфи толку пати заушки ми мавале што не ги ни бројам. Среќа цврста ми е главата, галичка.
Ќе дојде време, кога ќе ти степаат ќотек за тоа што у тренерки си отишол до продавница без лична карта, ко што ми се има десено, па ќе плачеш ко пичка. Ама пички како тебе плачат само кога нив ги боли. Нека гори комшијата, ти вади си ја нивата, така?
Пошто политиката и партијата не е најбитно нешто во животот, ама доека те штити фела криминалци ти се осеќаш безбедно зад тастатура. Коа ќе ја сфатиш сериозноста на фактот дека дете е убиено само поради тоа што се нашло на погрешно време и место и не ни пружало отпор, и тоа било криено и сеуште не сме сигурни дали вистинскиот човек (кој патем го запознав за време на неговиот затворски престој, меѓутоа не би зборувал за тоа) е зад решетк?
Или фино ти е се да криеш зад очи на ВМРО или СДСМ?
Ме ќдоболе здоболе и мене, и куп од протестантите која партија го направила криминалот. Лицата го заташкувале убиството, лица кој сега седат на фотељи ко ништо да не се десило. Ама нема везе, шо ќе ти објаснувам. На зрела индивидуа како тебе што неможе да отвори очи и да погледне дека партија и политика не се главната причина за револт кај мнозинство од народот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom