Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2014
Мислења
103
Поени од реакции
31
Видете да не се лажеме, секој кој ја води државата и го штити системот. Секој нека биде сигурен дека системот ќе опстојува се дур има поддршка, има пари, моќ и средства за да владее. Секој кој што ќе го ч'чне, ќе му биде одговорено соодветно. И да е обратна ситуација, истиот ефект.
Значи за да се истестира системот и здраво да се оптерети треба поддршка. За промена ви треба 150,000 незадоволни неутрални граѓани. Плус овие што ја поддршуваат власта да не се замараат. Се на се тоа у 2024 година, ако се појави опозиција со чисто минато и способни дечки.
Па не ви е јасно, и да го нема Грујо, ВМРО-ДПМНЕ е систем со структура, со членови кои сакаат да работат за таа партија. Треба и нив да ги убедите, ама со партија која има такво минато како СДСМ, која толку и има згрешено на многу семејства, тешко пробивност. Тешко пробивност, со оддело BOSS и машња Zegna или што ти ја знам, за борба на помош за социјално загрозените категории.

Како чоек да гласа за опозиционен лидер, кој се појавува у бела кошула со подвиткани ракави, ко да осемува крава... :). За да си фајтер, треба да го знаеш балансот, секој кој тренирал боречка вештина познато му е. Агресивен пристап, без добри нозе може да задава удари, но нема завршен удар за победа.
Се на се сценаријо смислено, без стратешки план.

Основен продукт на ситуација: Рушење на углед како држава, како народ и како нација која толку многу дала за човештвото и создала, а ништо не валоризирала за себе од проклети, шпиони, издаици, дудлачи за странски пари и си знаат они уште што прават. :P
Па милионер е Заев, да дојдеше облечен нешто поевтино ќе беше обвинет за фолирант.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.463
Поени од реакции
5.881
Утре ќе кажат дека 200 полицајци се повредени, се ќе биде покриено од пропагандната машинерија, а штетата врз зградата на Владата е 10 милиони евра, 45 странски инвеститори ја откажале инвестиција со која планирале да вработат 100.000 граѓани со проечна плата од 500 евра.
Си продолжуваат со манипулации, 38 полицајци повредени и само 1 протестант.

Според мене, полицијата употреби поголема сила во споредба со силата на протестантите.
Се гледаше летаат пластични шишиња а понекогаш и хартиени кутии.

Овдека беше главната пресметка, а во остатоците нема ниедна бекатон плочка, 99% се пластични шишиња, а за желките тоа е да не речам масажа.

Во Приштина во јануари имаше војна по цел град, 8 часа се маваа со камења, тврди предмети, молотов коктели, солзавец , водени топови... На крај нивното МВР пријави 100 полицајци повредени.

Еве во Приштина, ова боли, неколку километри бил градот полн со вакви камења

Еве го ефектот на големи камења, нокаутирани специјалци во Приштина.

На кој начин се повредени 38 полицајци и само 1 протестант?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Џабе губите време да им објаснувате на овие што на црното викаат дека е бело, се продаваат за 3кг брашно и 500 ден. Од другите теми веќе знаеме колкав IQ имаат.

Овој полицаецот изгледа за уво го фатиле да даде изјава за Шител, дека он не се приклучил на протестите. :D
Брколинда наместо да се крие како глушец во владата требаше да излезе и да виде кој е насилник. А не сега да дава изјави дека само полицијата е жртва на протестот.
На овие полицајците доволно е по една книга да им фрлат, може ќе се освестат што значи тоа. :icon_lol:

Протестираш и бараш правда за убиено дете од страна на полицаец, јадеш ќотек од полицијата и на крај ти си виновен, а полицајците се жртвите. Е тоа е Македонија.:toe:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.771
Поени од реакции
17.000
Една до друга, си наредил глупости.
Мене ли најде да покушаваш за хашките да ми пишуваш партиски глупости?
За твоја несреќа, многу добро го знам случајот и хронологијата на настаните, низ годините.
Имаш еден куп лаги во твојот пост, кои ги приметуваат дури и оние кои не го знаат случајот.

Дали можеби е потребно со линкови и подолг текст, една по една, да ги дисецираме глупостите/безочните лаги кои си ги пишал?
Дали всушност воопшто е потребно со предавници на сопствениот народ, каков што си ти, некој рационално да се објаснува?
Ај не се глупирај... и сега дпмне е крива за хашките случаи а сдсм прв коалицираше со дуи и нормално не ги чачкаше тие работи туку ги прати во Хаг на ладење
Ете конечно го спомна некој Диме Поштарот на темава, долго ви требаше.
не е битен Диме Поштарот, тоа беше обострана глупост и на СДСМ и на ВМРО, но БИТЕН е полицискиот инспектор Чедомир, тој што ја извади бомбата од згрчената рака на Диме Поштарот. Наместо по акција со многу пукање да добие ОДМОР ( а по правило и не смее да работат еден ден по тоа, а се прави и интерна истрага) Чедомир го праќаат утредента рано сабајле на службен пат и наводно загинува во сообраќајка, БЕЗ никаква истрага, не е проверено ни возилото, само во 2-3 весника кратка информација и се ЗАТАШКА.
Но кога сме кај Мартин, Нешковски, за него имаше постапка и осуден и затворен, но не и за Трајан Беќирев, ликвидиран 2006 од алфите, има папирологија лично од НАЈЧЕВСКА !! И уште нешто, неодамна е откриен во Франција одбегнатиот убиец на девојка во Аеродром ( со тешка пепељара по глава), тој тогаш со врски си го зема пасошот од полиција и избега ( а еден министар потоа си даде оставка и отиде во Канада). Е сега зошто нема МИРНИ протести пред Француска амбасада да го испорачат убиецот ??
И уште нешто, почна да се политизира сообраќајната во која загина Фросина, а МОЛК за сообраќајната во која загина мислам Кристијан беше ( кај католичка црква, џип туарег го згази на пешачки) ... а да не кажувам уште колку десетини тешки сообраќајки има а никој не ги ни спомнува

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Да изгубиш 200.000 гласови разлика на избори и да тврдиш дека 500 гласачи од Пустец ги решиле изборите е еднакво на највисок степен ретардираност ( ова се однесува на таа гарнитура што ја проповеда оваа теза, а не на тебе да не ме сфатиш погрешно). На снимките промакнаа и информации дека во Струмица се пуштани локални бараби од Заев да вршат притисок, договорот на СДСМ и ДУИ за Куманово со коешто 2.000 гласови на Албанците решија во корист на СДСМ, но затоа им дадоа директорски места и тендери на локални Албанци од тој град. Тој дил многу скапо ќе ги чини сите од тој регион. Договорот на Бранко со Мијалков да се трампаат Центар и Карпош.

Нормално е таа администрација што е вработена од ДПМНЕ да гласа за ДПМНЕ. Кој луд би гласал против себе? Како тогаш 200.000 гласачи на СДСМ никој нема здравствени, физички и психички последици поради тоа што гласал за СДСМ?

Љубе сам се наместил.
Кои црни 500 гласачи од пустец, се прават секакви опструкции од гаснење на лифтови, праќање на автобуси на технички, контролирање на автомобилите кои што работат на теерен на опозицијата, земање ливчиња од изборен материјал, притисоци во јавната администрација па и притисоци во приватните фирми кои имаат некакви тендери или дилови склучени со владата, МВР претворено во партиски штаб на ВМРО и ти сакаш да ми кажеш дека според тебе тоа се фер и регуларни избори, а според мене еден глас на нефер начин да е придобиен изборите се нерегуларни, а не сето ова што се прави...

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
@JETKUNDO Па баш дека памтат фаци што има да се истураат врз сите, чим избегал во зграда неам кај да бега, а со тоа нема ни причина така насилничк ида се влегува во таа прострија и да се ствара паника кај оние што не знаат што се дешава.
Можеле културно застани на влезот од читалната пушти двајца нека легитмираат, кој нема ниакква студентска легитимација нека го соберат или кој го памтат дека фрлал по нив се апси и чао пријатно.
па тие што снимаат ништо не им направија,ај не заебавај сега и ти...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Протестираш и бараш правда за убиено дете од страна на полицаец, јадеш ќотек од полицијата и на крај ти си виновен, а полицајците се жртвите. Е тоа е Македонија.:toe:
1. Правдата се случи уште пред 4 години, кога убиецот беше осуден на казна затвор.
2. Вчера се скандираше "убијци, убијци", како владата да го убила детето иако тоа го има сторено умоболен човек на сопствена одговорност.
3. Никој од демонстрантите не изеде ќотек, дури ни тие што го заслужија. Се надевам нареден пат ќе го добијат тоа (или уште подобро ако веќе го добиле кога ги привеле во станица).
4. Полицајците се често жртви во протести што ексалираат.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Лелеј, држ ме мајко, контејнер стркалан према полицијаци со 20 кила заштитна опрема на нив, страшно насилство. Жени на рускиот фронт четрс трета не плачеле вака. Златна Атина за овие па да видат што е насилство.
брои колку камења шишиња и шипки летаат.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Правда ли е ДА СЕ СКРИЕ УБИСТВО?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ова со полицаецов испадна вака види видео
https://youtu.be/vRa9-peCFp8

Sent from my Galaxy Note 4 [SM-N910F]

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Makedonija stana policiska drzava. Sramota nevidena nepismena bagra od gandari so mozoci pomali od vrapce zimaat plati po 30.000+ iljadarki i se podobro plateni od npr prosecen doktor ili profesor. Ova go nema nikade vo svetot.
A VMRO go drzi narodot vo šaka, ili si vo drzavno pa moras da gi glasas, ili nekoj vo tvojata familija e vo drzavno pa mora da gi glasas, ili cekas na svojata fotelja pa mora da gi glasas. Eve gi tie posrani nivni 500.000 glasovi i ete zosto propaga drzavava.

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Sekoj sto kje gi analizira godinite od osamostojuvanjeto do denes kje dojde do eden zakluchok: lugjeto (bez razlika na koja ili nekoja si pripadnost) koi ziveat vo Makedonija ne se drzavotvorni...od tie na vlast do tie sto sakat da dojdat na vlast. Pod vlast podrazbiraat kontrola na pari sobrani od masata ili pozajmeni...za taa kontrola i ednite i drugite bi napravile se. Poradi toj nachin na razbiranje i za 20-50 god nema da egzistira kako vakva ili nekakva drzavna tvorba.

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Кои црни 500 гласачи од пустец, се прават секакви опструкции од гаснење на лифтови, праќање на автобуси на технички, контролирање на автомобилите кои што работат на теерен на опозицијата, земање ливчиња од изборен материјал, притисоци во јавната администрација па и притисоци во приватните фирми кои имаат некакви тендери или дилови склучени со владата, МВР претворено во партиски штаб на ВМРО и ти сакаш да ми кажеш дека според тебе тоа се фер и регуларни избори, а според мене еден глас на нефер начин да е придобиен изборите се нерегуларни, а не сето ова што се прави...
Како тогаш СДСМ победи во Центар, Струмица, Куманово, па и Карпош ( ако го ставиме Стевче за нивен член)?

Барате смешни изговори со лифтови, ливчиња, пензионери, Пустец, бла-бла, но главниот резултат е дека и утре да има најчесни избори СДСМ ќе изгубат повторно со 200.000 разлика. Тоа е реалноста, а ти како сакаш интерпретирај ја, но залудно ти е. И, СДСМ ја држи администрацијата во Центар, Струмица, Куманово, па и така победуваат на избори, но нормално е тоа. Таа администрација е вработена од СДСМ и сигурно нема да се луди да гласаат само против себе.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Правда ли е ДА СЕ СКРИЕ УБИСТВО?
Raka na srce, nekoi u pozadina probaa da go skrijat i da ja zataskaat rabotata ama sistemot znaci kolku tolku funkcionira. Problemot e sto pokraj nasilniot policaec tepac sto zasluzeno si zavrsi vo zatvor trebase vo corka da strpaat uste najmalku dvajca trojca povrzani so sluckata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom