Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Немој да ми кажеш дека ти си загрижен граѓанин. У оваа земја е се позадински. Денеска урлаш на улици за да утре седнеш на фотеља.
Таа пракса многу добро функционира уште од минатото. Пр: Филип Петровски и ред други.
Не ми ја продавај финтата со загрижен граѓанин на мене. Јасно ми е што луѓе излегуваат на протести и контрапротести, се амеби до амеби со пуста желба да лапнат и они малку од колачот.
Рече дека не знаеш што се случува, па би било во ред да се возджиш од судови. Слушни го аудио материјалот за случајот Мартин Нешковски и ќе ти стане јасно што го предизвика денешниот револт.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не ми е јасно зошто бркаш демонстранти? Дали имаш доказ дека тие нешто направиле (оштетиле имот, фрлиле према полицијата, истепале некого)? Ако да, бујрум со снимките (знаеме дека све снимаат) после покрени кривична пријава. Овака шансите да уапсиш/истепаш некој кој што реално ништо не сторил се многу големи.
Што ти е чудно ? Дека плукам по двете партии ?
„Јасно ми е што луѓе излегуваат на протести и контрапротести, се амеби до амеби со пуста желба да лапнат и они малку од колачот.“ За ова се смеев. Тоа што плукаш по двете партии е твое право (патем кажано, горе-доле и ја сум на истото мнение)

G

Goldie

Гостин
Не го плашете народот со некакви си Украински сценарија, крајот на оваа банда криминална се гледа. Ќе завршат во затвор а следните нека му ја мислат што и како ќе прават, оти како се иде на власт така и се губи..

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
„Ту бе, не можеш едно тепање на луѓе на улица да сокриеш“.

Патем, сте чуле вие за прекумерна употреба на сила? И не ми споредувајте Америки, Лондони или кај и да е. Ме заболе. Живееме во Македонија.

O

ob1

Гостин
Другари и другарки не мавајте со јајца по владата, од наши пари ќе треба да ја кречат, мавајте по тоа гнидите посрани кој што живеат од нашите пари!!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не ми е јасно зошто бркаш демонстранти? Дали имаш доказ дека тие нешто направиле (оштетиле имот, фрлиле према полицијата, истепале некого)? Ако да, бујрум со снимките (знаеме дека све снимаат) после покрени кривична пријава. Овака шансите да уапсиш/истепаш некој кој што реално ништо не сторил се многу големи.

„Јасно ми е што луѓе излегуваат на протести и контрапротести, се амеби до амеби со пуста желба да лапнат и они малку од колачот.“ За ова се смеев. Тоа што плукаш по двете партии е твое право (патем кажано, горе-доле и ја сум на истото мнение)
Јас и да сакам не можам да бркам. Како што кажав дел од нив ми се симпатични, Онака млади луше слушале нешто и во името на правдата си протестираат. Кул. Сепак тие се користат како корисни идиоти од насилниците и опозицијата. Се додека има мирни протести е океј. Ова денес што се случи е голем минус пред протестот од 17 мај.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
„Ту бе, не можеш едно тепање на луѓе на улица да сокриеш“.

Патем, сте чуле вие за прекумерна употреба на сила? И не ми споредувајте Америки, Лондони или кај и да е. Ме заболе. Живееме во Македонија.
И тој најповторуван цитат е лажен. Ако тоа не го увиде не знам.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Рече дека не знаеш што се случува, па би било во ред да се возджиш од судови. Слушни го аудио записот за случајот Мартин Нешковски и ќе ти стане јасно што го предизвика денешниот револт.
Џабе, кај нив не палат "монтирани", "лепени", "прилепувани" , "присечувани", "примонтирани" , "прикроени" и уште какви не "при" разговори. Нели глеаш, не им фаќа црпката, се мислат дека е монтажа... Да ви го монтирам бре онаму кај што едвај ви го збира !!!
Па макар и ме банирале....

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Луѓе освестете се дека протестите наредниов период на некого ќе му одговара да ескалираат, а тоа нема да значи дека некој во некоја друга држава ќе го заболе стапот, туку дека кај нас на наши улици може да падне жртва(без разлика дали од страна на полицијата или некој што протестира).

Пазете што посакувате, и не врескајте на полицајците, врескајте на тие што маваат со шипки по нив(погледнете на видеата штитовите на полицајците како се искршени од какви метални шипки). Врескајте на тие што кршат по улица, што палат контејнери, што маваат со метални шипки, бидејќи заради таквите полицијата ве протерува.

Така да за тие што навистина сакаат да протестираат заради неправдата што ја нанела владата, нека не дозволуват некоја група хулигани да им го уништува протестот.

Постов го напишав бидејќи несакам Киев да се случи во мојата земја, не сакам наши деца да загинат за нечии политики.
У ред е се тоа да нема насилство и ја сум за тоа. Ама ако власта тера инат и си гледа само своите интереси, а ние само протестираме нема да има никакво фајде. Затоа треба 2-3 мирни протести и ако власта ништо не превземе е тогаш треба да покажеме што значи народ. Сегде низ светов е вака, немој да мислиш таму на протести не се лупа и крши. Земи ги за пример студентските протести во Лондон од лани или предлани дали беа не знам... Почна се мирно и послем 2 протеста почнаа да се уништува градот, бидејќи приметија дека мирни протести не помагаат. И од кога власта виде колку е моќен народот ги прифатија нивните барања.
И не дај боже да се случи Киев и кај нас.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Опозицијата повикуваше демонстрантите остварија. Што не е јасно?
Тоа што мене крив кур не ме викна пред влада, нит опозиција нит сорос нит никој.
И сеа шо праиме?
Знаеш која корист ја имав ја денес од сиот протест?
Никаква. Чак и скурцав 120 денари на пакет вода, да се има за тие шо ги мрзи до продавница да идат.
Проблемот е што се гомнариш другар. Се приклучуваш на гомнарскиот систем на партизација. Се гомнариш зошто некаква си партија ги држи снимките, кои содржат компромитирачки докази. Е сеа ти тука не се прашуваш повеќе шо има на снимките и дали тоа што е на снимките докажува едно свирепо и кретенско водење на држава, него на тоа дека он дозирано ги давал.
Па нормално, кога он има корист од тоа. Може да извлече политички поени.
Ама демонстрантите немаат никаква корист од тоа. Нас не ни зависи нит опстанок, нит леб, нит плата од тоа.
Не има куп без никаква книшка што трошиме плуќи.
Ама доека коваш задњи теории, некој мора да води некаква битка која има бар мала шанса да биде извојувана до крај.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.943
Постов го напишав бидејќи несакам Киев да се случи во мојата земја, не сакам наши деца да загинат за нечии политики.
Добро е !!!!!!!!! Од 6 саат до сега еден ја сфати пораката од ВМРО и од СДСМ . ЗА болдов :bravobe::bravobe::bravobe: :oleee::oleee::bravobe:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Џабе, кај нив не палат "монтирани", "лепени", "прилепувани" , "присечувани", "примонтирани" , "прикроени" и уште какви не "при" разговори. Нели глеаш, не им фаќа црпката, се мислат дека е монтажа... Да ви го монтирам бре онаму кај што едвај ви го збира !!!
Па макар и ме банирале....
Дали е монтажа од овие реплики сега што ги пишувам ако прикажеш три наместо 10? И патем да не ги прикажеш твоите реплики?

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.804
Поени од реакции
2.373
не планирам да се расправам со партиски пиончиња од било која партија така да не реплицирам на глупата реплика на брутус

T

templar55

Гостин
Рече дека не знаеш што се случува, па би било во ред да се возджиш од судови. Слушни го аудио материјалот за случајот Мартин Нешковски и ќе ти стане јасно што го предизвика денешниот револт.
Значи на кратко го слушав пред пола сат и МОРА да се одговара за ова. И таа брклата и тоа сељачето Урко и сите вмешани што сакале да го забушат случајот. У нормална земја се поднесува оставка за ова.
Толку ли сте зарибале во партиските води па ви е чудно некој двете страни да ги суди ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom