Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Утре Брколинда ќе излезе со изјавa: Демонстрантите со шипки удрија по полицијата, повредени десеттина полицајци, еден потешко.

Ајде почнаа и со коментарите, "провидно сценарио" "лоша игра на СДСМ и Сорос" Изгледа сега ги добија инструкциите и задачите од штаб. :icon_lol:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.948
А слушнавте за Телма што рече Чомовски на почетокот од емисијата?
http://www.telma.com.mk/vesti/najnovata-bomba-na-sdsm-predizvika-protesti-pred-vladata
``Дали протестите пред Владата се диригирани или спонтани, и дали можат да бидат вовед во протести кои би се претвориле во македонско-македонски судир?``
Дали од оваа реченица Телма знае дека Македонија ја чека украинско сценарио !??!?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
``Дали протестите пред Владата се диригирани или спонтани, и дали можат да бидат вовед во протести кои би се претвориле во македонско-македонски судир?``
Дали од оваа реченица Телма знае дека Македонија ја чека украинско сценарио !??!?
Не бе, тоа дека: Телма не може да се гледа преку MaxTV и некои други кабловски преносители, но тоа е составен дел на "демократскиот амбиент"...

Ама, Ок, намерно се напраи на три и пол дека не го слушна ова, па друг дел од интервјуто цитираше...

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Точно. би требало заради ова да ги изгубат следните избори во Куманово.
Е сега, според таа логика кој знае што ли ги чека ВМРО и Груевски, кој од грчка плажа диригираше амнестија на Албанци воени злосторници, надвор од сите морално-етички и општо човечки норми. Луѓе кои, да не повторувам по стоти пат, што правеа врз Македонците во Полог и врз работниците од Маврово. Но, изгледа не беше тоа доста, па мораше некои од тие да ги вработи во државни институции (државен архив и пошта). Каква иронија на судбината, работникот од Маврово, да плаќа еден куп измислени давачки, казни и даноци, според тертипот на овие гниди на власт, за овој кој го мачеше и злоставуваше да зима плата. А? Тоа само го може нашата народна власт и никој друг у свет вероватно.
Не е световно чудо што некои од тие несреќни луѓе починаа и ментално оболеа. Исто како што не е никакво кармичко чудо што некои кои ги слушаме на разговориве имаат рак.
Хашките случаи се многу поболна тема која нас треба да интересира отколку Мартин Нешковски со коешто власта нема апсолутно никаква допирна точка. Ниту некој од владата го знаел, ниту некој од владата нарачал нешто, ниту некој го убил, туку по заслуга на некој локален штипски бараба со пореметен психички баланс се уби млад живот без разлика кој бил и што бил. Некој требал да понесе одговорност зошто било тоа лице вработено во МВР, кој го вработил и кој одговара за неговата активност. Ете тука настапи политиката на сцена, ама тоа е секаде така. Не е оправдување, ама така функционира светот.

Македонија во 2001 година ја изгуби војната, потпишавме капитулација, а се знае што следува кога ќе изгубиш војна. Ова денес се само мал дел од тие последици. Не треба да заборавиш дека во 2001 година имаше само 10% одзив на мобилизација од страна на Македонци. Другите 90% одеа на одмори и по кафани тогаш.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Океј, да речеме дека си во право(не верувам, но познавајќи го кукавичкиот македонски менталитет, не ме изненадува голем дел од граѓаните да се згрижат во прегратките на опозицијата само за да почувствуваат заштита од некој). Дали оваа твоја изјава ги оправдува постапките на власта? Не?
Нема потреба од повеќе муабет и барање изговори.
Јас сум се изјаснил и ги плукам диктаторчето и братучдот. А камо ли да оправдувам убиства или што ти знам.
Но највеќе искоемтнирав на темава зашто ме здоболе тоа што пред една недела, немаше еден од политиачриве да положи цвеќе на обележјата на загинатите кај Вејце. Зар тие луѓе немаа фамилии, посебно што загинаа бранјеќи ја државата, за да сега и едните и другите си склапаат сојузи со тие што ги убија 100те македонски војници и полицајци во 2001 год.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Абе таленту еден, тоа е темата на дискусија во емисијата, како да се обидуваш што поголема будала да испаднеш.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Само мене ме интересира,гледам доста стари луѓе на видеата од протестот...каде беа за протестите на Ангел ? за протестите на Ангел беа само деца од 16-20 години,чат пат ако сен ајдеше некој до кај 30ка...зарем тоа не беше жално ?
Прекини да лажеш бе гнидо гнидосана. Јас сум од Ѓорче и бев на протестите за Ангел секој ден. Не ми кажувај колкава возраст биле луѓето што протестирале таму. Си ја знам населбата, си ги знам луѓето што беа на протести.

Гнаса гнасна.

П.С. Стандарден потег како во Ѓорче. Додека е дење, сфе е мирно со мали кошкања. Штом падне мрак...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
не дезинформирај !! амнестирани сесо закон од времето на СДСМ, а последната амнестија е направена на база на тој закон. Ако не е така, тогаш таа нема правна важност, веќе некој неутрални ама и опозициони политичари искажаа дека хашките случаи не се правно амнестирани туку тоа е само полтички маркетинг со благослов на вујче сем. Но работата е дека СДСМ и кога можел не ги отворил случаите а и да дојде некогаш на власт нема да ги отвара, се ова е само смешен политички маркетинг
Една до друга, си наредил глупости.
Мене ли најде да покушаваш за хашките да ми пишуваш партиски глупости?
За твоја несреќа, многу добро го знам случајот и хронологијата на настаните, низ годините.
Имаш еден куп лаги во твојот пост, кои ги приметуваат дури и оние кои не го знаат случајот.

Дали можеби е потребно со линкови и подолг текст, една по една, да ги дисецираме глупостите/безочните лаги кои си ги пишал?
Дали всушност воопшто е потребно со предавници на сопствениот народ, каков што си ти, некој рационално да се објаснува?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.046
Се прашувам дали кога ќе се смени оваа гарнитура, нешто за кое се борат протестантиве дали наредната нема да биде иста како оваа или пак можеби бетер?

Сеуште ми се во сеќавање муабетите кога некои прашања не заслужуваа одговор и кога никој политичар не превзеде политичка одговорност за најпредавничкиот акт во државата наша.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Veke na pamet gi naucivme demonstrantite. Se istite facki. Uste malku treba i profesija da vovedeme , profesionalen strajkuvac. Tuku aj ovie od SOROS se plateni za toa Arno ama so pravime so onie koi strajkuvat poradi RABOTNO mesto vo slucaj da se smeni Vlasta? E tie uste dolgo ke strajkuvat taka da moze uste sega da se obidat da go oficijalizirat nivnoto zanimanje ako nisto drugo barem zdravstveno i penzisko da im tece.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се прашувам дали кога ќе се смени оваа гарнитура, нешто за кое се борат протестантиве дали наредната нема да биде иста како оваа или пак можеби бетер?

Сеуште ми се во сеќавање муабетите кога некои прашања не заслужуваа одговор и кога никој политичар не превзеде политичка одговорност за најпредавничкиот акт на државата наша.
Мора да сфатите дека голем дел од луѓето кои протестираат не се борат за некоја политичка гарнитура, туку се борат против оваа на власт.[DOUBLEPOST=1430861575][/DOUBLEPOST]
Veke na pamet gi naucivme demonstrantite. Se istite facki. Uste malku treba i profesija da vovedeme , profesionalen strajkuvac. Tuku aj ovie od SOROS se plateni za toa Arno ama so pravime so onie koi strajkuvat poradi RABOTNO mesto vo slucaj da se smeni Vlasta? E tie uste dolgo ke strajkuvat taka da moze uste sega da se obidat da go oficijalizirat nivnoto zanimanje ako nisto drugo barem zdravstveno i penzisko da im tece.
:pusigo:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Толку си прост и малоумен, шо ни кантар не те мери.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
Јас сум се изјаснил и ги плукам диктаторчето и братучдот. А камо ли да оправдувам убиства или што ти знам.
Но највеќе искоемтнирав на темава зашто ме здоболе тоа што пред една недела, немаше еден од политиачриве да положи цвеќе на обележјата на загинатите кај Вејце. Зар тие луѓе немаа фамилии, посебно што загинаа бранјеќи ја државата, за да сега и едните и другите си склапаат сојузи со тие што ги убија 100те македонски војници и полицајци во 2001 год.
Ова ти е показател дека не треба ниту да веруваш, ниту да очекуваш нешто добро од политичар.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.368
Поени од реакции
5.548
Разбирам да сте приврзаници на партија ако јадете леб од нив ама треба да си куртон и ѓубре да не посакаш оставка од вакви монструми!! Само замисли си не да си ти тоа е лесно за тебе него некој твој близок да е убиен така ладнокрвно и тогаш ли би им лижел гз да те газар и да им ги лижеш ципелите !!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom