Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Како што кажа некој погоре, ова е дуел помеѓу власта и народот. Власта е ВМРО, а народот сме НИЕ. Така што мисла дека ти си од кај ВМР-овците. @true blue мислам беше ..
и сеа ќе се јави некој од власта ќе речи , нене туку ние сме народ.............џабе реплицирам али ај

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.948
За вакво сценарио ти треба оружје и професионалци што ќе знаат како да го изведат ова. Со 500-600 запалени глави што кршеа огради и што маваа јајца денес , тешка работа.
Тука се и тие само што чекаат нова бомба .

?

..........

Гостин
Па види кој го објавил ...
А што кур ме боли кој го објавил? битно е видеото и неговата содржина, затоа што пренесува од место на настанот.
тебе ти дават снимка кај што ти ја дупат жената, и не ти е битно што она се пумпа со друг, ти си се запнал за тоа кој снимал... глупав ли си?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Мислев на тие 500 што беа во први редови и што рушеа огради и маваа по штитовите на полицајците. Другите беа неми гледачи од кои баби и еден куп жени.

Како што и реков можно е насилно рушење на власта , али со тој материјал денес ни на сон.
Ја бев во првите редови, ниту рушев огради, ниту мавав по штитови, ниту фрлав со јајца и зеленчуци (ко што би рекла репортерката од 24вести :D). Едноставно, сакав да го искажам својот револт. Јас не би фрлал со јајца, искрено греота што неколку од нив завршија во полицајците, едно заврши дел на мене дел на еден човек до мене. Тие жешки глави беа едно стотина души, а рачунај пред Влада вкупно имаше околу 2000 луѓе.

Ќе заборавев: Фала Никола!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.953
јас ти велам дека си под емоции и џабе коментираш на темава,ниту ќе падне “режимот“ насилно,ниту пак на избори за скоро време
Јас сум човек кој верува дека вакви (не)луѓе кои ги изнаслушав у муабетиве, а тек допрва следат Младенов и Смилковско, едноставно НЕМА шанса да владеат повеќе во земјава, ниеден народ не заслужува таква власт и ниту еден народ не дозволува вакво владеење, убаво рече некој поназад, не е работата утре дали заев ќе е или некој трет, дали левица или десница, овој моментален ужасен стандард на владеење наметнат од Култот мора да биде уништен и никогаш да не се повтори за доброто на сите.

Тоа што вие гледате ко навивачи на фудбалски клуб, и терате со нив до крај, тоа е ваш умоболен проблем, ова е многу поголемо и од вмро и од сдс и од било која партија која моментално егзистира во Македонија, овој начин на владеење и да сакаш, не може да издржи долго, таков е природниот тек на нештата, еден слобо падна у Србија, овие муфљузи тука и искомплексирани малокурефци се ништо у споредба со многу посилни фаци од нив кои биле избришани од политиката за век и векова, а имале статус на недопирливи во своите земји.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа покажува дека СДСМ на следните избори ги губат Центар и Куманово ( коешто го добија со помош на 2.000 Албанци на коишто им биле ветувани директорски места во претпријатија коишто претходно биле македонски од страна на СДСМ).
Точно. би требало заради ова да ги изгубат следните избори во Куманово.
Е сега, според таа логика кој знае што ли ги чека ВМРО и Груевски, кој од грчка плажа диригираше амнестија на Албанци воени злосторници, надвор од сите морално-етички и општо човечки норми. Луѓе кои, да не повторувам по стоти пат, што правеа врз Македонците во Полог и врз работниците од Маврово. Но, изгледа не беше тоа доста, па мораше некои од тие да ги вработи во државни институции (државен архив и пошта). Каква иронија на судбината, работникот од Маврово, да плаќа еден куп измислени давачки, казни и даноци, според тертипот на овие гниди на власт, за овој кој го мачеше и злоставуваше да зима плата. А? Тоа само го може нашата народна власт и никој друг у свет вероватно.
Не е световно чудо што некои од тие несреќни луѓе починаа и ментално оболеа. Исто како што не е никакво кармичко чудо што некои кои ги слушаме на разговориве имаат рак.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Какви црни контра-протести ?
Со пароли "секој полицаец има право да убива деца без никаква потреба" ?
Ќе најдат нешто, па барем за тоа се махери.
За тие што ме цитираа демек ова е борба на власта против народот, немојте бе да не се лажеме, каква борба на народот, па пола народ избега од Македонијава, повеќето се партизирани дали црвени дали плави повеќето се црвени како благодарност што ДПМНЕ им даде европски плати од по мин. 8500 ден. има и неопределни ама тие се најмалку, сигурно дека има на протестиве и од тие неопределните, не дека нема, ама малцинство.

?

..........

Гостин
Четири повредени лица, од кои еден потешко повреден и однесен во болница, ранети полицајци, запален контејнер – ова е епилогот од денешниот протест пред владата.

Полицијата полека ги растерува демонстрантите и се очекува протестот набрзо да биде целосно разбиен.

Претходно, настрада фасата на владината зграда, како и оградата околу владата.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
За тие што ме цитираа демек ова е борба на власта против народот, немојте бе да не се лажеме, каква борба на народот, па пола народ избега од Македонијава, повеќето се партизирани дали црвени дали плави повеќето се црвени како благодарност што ДПМНЕ им даде европски плати од по мин. 8500 ден. има и неопределни ама тие се најмалку, сигурно дека има на протестиве и од тие неопределните, не дека нема, ама малцинство.
Јас ти кажав како гледам од мој аспект. А ако се смени власта и ништо не се промени, не се гледам повеќе себеси, т.е. не ја гледам потребата од ја да останам во оваа држава.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Јас сум човек кој верува дека вакви (не)луѓе кои ги изнаслушав у муабетиве, а тек допрва следат Младенов и Смилковско, едноставно НЕМА шанса да владеат повеќе во земјава, ниеден народ не заслужува таква власт и ниту еден народ не дозволува вакво владеење, убаво рече некој поназад, не е работата утре дали заев ќе е или некој трет, дали левица или десница, овој моментален ужасен стандард на владеење наметнат од Култот мора да биде уништен и никогаш да не се повтори за доброто на сите.

Тоа што вие гледате ко навивачи на фудбалски клуб, и терате со нив до крај, тоа е ваш умоболен проблем, ова е многу поголемо и од вмро и од сдс и од било која партија која моментално егзистира во Македонија, овој начин на владеење и да сакаш, не може да издржи долго, таков е природниот тек на нештата, еден слобо падна у Србија, овие муфљузи тука и искомплексирани малокурефци се ништо у споредба со многу посилни фаци од нив кои биле избришани од политиката за век и векова, а имале статус на недопирливи во своите земји.
апсолутно си во право,зарем не мислиш дека досега со бомбите требаше да падни веќе “режимот“ ?? пошто карванот си врви,а кучињата само си лаат јас сум уверен дека доколку “режимот“ сам не замине,дека нема шанса ваква опозиција или ваков народ да ги замени од власта

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Токму поради причините кои ги наброја велиме дека сега Македонија 20 години е вратена назад, и затоа не идеме напред.
Се додека денешните гадотии ги поткрепуваш со прошлите гадотии, не очекувај дека во оваа држава ќе биде подобро.
Велиш дека тие следните што ќе дојдат имаат право да те тепаат тебе под изговор дека и тие прошлите на 05.05.2015 година пред Влада тепале народ кој со јајца маваше кон зградата на Владата.
Никогаш нема да го заборавиме ни Гостивар, ни Речица, ни Битпазар, ќе се зборува за нив ... но те молам не ги легитимирај денешните тепања со тие прошлите, пошто така ќе стигнеме до Адам и Ева како ланец, и пак ние ќе бидеме тепани, а тие ќе ги чуствуваат благодетите.
Ниту најголем дел од Македонците никогаш нема да ги заборават Хашките случаи, Смилковско езеро, Вејце, Карпалак, киднапираните Македонци, Ванчо Јосифовски, Ангел, претепаните стотици Македонци последните 10 години, бодењето со нож тетовски основци и средношколци, палење македонски знамиња, палење македонски цркви и институции и мал милион други примери.

Вие треба да излезете и групно да му запалите свеќа на Груевски, затоа што сите бивши членови на УЧК се вработени во полицијата, војската и државната администрација дури и како инспектори.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.775
Поени од реакции
17.006
Точно. би требало заради ова да ги изгубат следните избори во Куманово.
Е сега, според таа логика кој знае што ли ги чека ВМРО и Груевски, кој од грчка плажа диригираше амнестија на Албанци воени злосторници, надвор од сите морално-етички и општо човечки норми. Луѓе кои, да не повторувам по стоти пат, што правеа врз Македонците во Полог и врз работниците од Маврово. Но, изгледа не беше тоа доста, па мораше некои од тие да ги вработи во државни институции (државен архив и пошта). Каква иронија на судбината, работникот од Маврово, да плаќа еден куп измислени давачки, казни и даноци, според тертипот на овие гниди на власт, за овој кој го мачеше и злоставуваше да зима плата. А? Тоа само го може нашата народна власт и никој друг у свет вероватно.
Не е световно чудо што некои од тие несреќни луѓе починаа и ментално оболеа. Исто како што не е никакво кармичко чудо што некои кои ги слушаме на разговориве имаат рак.
не дезинформирај !! амнестирани сесо закон од времето на СДСМ, а последната амнестија е направена на база на тој закон. Ако не е така, тогаш таа нема правна важност, веќе некој неутрални ама и опозициони политичари искажаа дека хашките случаи не се правно амнестирани туку тоа е само политички маркетинг со благослов на вујче сем. Но работата е дека СДСМ и кога можел не ги отворил случаите а и да дојде некогаш на власт нема да ги отвара, се ова е само смешен политички маркетинг

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
Океј, да речеме дека си во право(не верувам, но познавајќи го кукавичкиот македонски менталитет, не ме изненадува голем дел од граѓаните да се згрижат во прегратките на опозицијата само за да почувствуваат заштита од некој). Дали оваа твоја изјава ги оправдува постапките на власта? Не?
Нема потреба од повеќе муабет и барање изговори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom