- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 11.500
- Поени од реакции
- 28.926
И тоа го пробав, не дава никаков резултат. Исто си останува.Додај
во wp-config.php и види дали ќе ти се појави нешто на белиот екран.Код:define('WP_DEBUG', true);
И тоа го пробав, не дава никаков резултат. Исто си останува.Додај
во wp-config.php и види дали ќе ти се појави нешто на белиот екран.Код:define('WP_DEBUG', true);
Вордпрес прави автоматски мали сигурносни апдејти, (освен ако не си ги исклучил мануелно), па доколку имало краток проблем со хостот во моментот на апдејтот може да има проблем. Види дали има .maintenance фајл во главниот фолдер кај што инсталиран wordpress. И ако има избриши го.И тоа го пробав, не дава никаков резултат. Исто си останува.
Немам направено бекап, тоа е целиот проблем. Пред подолг период имаше фолдер со друга инсталација на вордпрес, и беше избришан по што си тераше само главниот сајт. Сега покрај тоа што јавува бела страница и на wp-admin ми прави редирект до www.sajt.com/new/wp-admin (new беше фолдерот од другата инсталација), и таму иста приказна не може да се пристапи затоа што истиот проблем го јавува.Вордпрес прави автоматски мали сигурносни апдејти, (освен ако не си ги исклучил мануелно), па доколку имало краток проблем со хостот во моментот на апдејтот може да има проблем. Види дали има .maintenance фајл во главниот фолдер кај што инсталиран wordpress. И ако има избриши го.
Ако не е тоа, и ако веќе проба со реименување на plugins фолдерот и темата, тогаш ја би пробал со мануелен апдејт на сите фајлови на вордпрес со најновата 4.2 верзија од денес.
Ако и тоа нема резултат, тогаш базата на податоци е корумпирана на некој начин. Во тој случај пробај да спасиш што може да се спаси, ако имаш пристап до неа преку phpmyadmin или што и да користиш. Ако немаш пристап, тогаш стварно мислам дека немаш друг избор освен комплетен реинстал.
Јас го имав истиов проблем (White Screen of Death) пред некој ден, вака го средив:Немам направено бекап, тоа е целиот проблем. Пред подолг период имаше фолдер со друга инсталација на вордпрес, и беше избришан по што си тераше само главниот сајт. Сега покрај тоа што јавува бела страница и на wp-admin ми прави редирект до www.sajt.com/new/wp-admin (new беше фолдерот од другата инсталација), и таму иста приказна не може да се пристапи затоа што истиот проблем го јавува.
Изгледа ќе мора комплет реинстал.
Ако праиш реинстал праи само на wp-admin i wp-includes и тие што ти се во root.Немам направено бекап, тоа е целиот проблем. Пред подолг период имаше фолдер со друга инсталација на вордпрес, и беше избришан по што си тераше само главниот сајт. Сега покрај тоа што јавува бела страница и на wp-admin ми прави редирект до www.sajt.com/new/wp-admin (new беше фолдерот од другата инсталација), и таму иста приказна не може да се пристапи затоа што истиот проблем го јавува.
Изгледа ќе мора комплет реинстал.
Категорија ли е ова?Некој да помогне малце, изгледа дека треба некој код да се мени.
Како да го отстранам Блог Архиви од почеток?
Категорија е. Archive.php во темата или? Што точно да барам таму, во кодот?Категорија ли е ова?
Отвори го archive.php и ако не можеш да се снајдеш, стај го кодот од archive.php тука.
Да, треба да имаш фајл archive.php во темата.Категорија е. Archive.php во темата или? Што точно да барам таму, во кодот?
Зашто би сакал да го направиш тоа? Добар responsive дизајн е супериорен во секој поглед споредено со посебни сајтови за мобајл и десктоп.Здраво дечки, ми треба совет за како е најдобро да правам mobile верзија на веќе постоечки сајт, со тоа што ќе имам посебна mobile верзија и посебна desktop верзија, а не само responsive desktop верзија.