- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.503
- Поени од реакции
- 10.871
браќава Дарден можда.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tim Burton и Quentin Tarantino исто имаат свој трејдмарк. Првиот чудни ликови, сетинг и приказни а вториот многу крвави сцени и долги монолози.Линч, Тар, Ное, Гилиам и Корин, овие највеќе впечаток ми имаат остаено стриктно по стил на снимање
on point.Да, сеа е појасно, за нестандардно снимање мислите.
Пошто режисери што си имаат оставено генерално печат ги има премногу.

топлотни пумпи ДА,но цената е многу висока за наш стандард.Како да заштедите пари за греење и ладење на Вашиот дом?
Топлотните пумпи овозможуваат голем комфор и идеална клима за корисникот. .......................
Топлотните пумпи овозможуваат загревање на санитарна вода со ефикасност од 3 до 5 поголеми електрични грејачи, така да во некои случаи не е потребно инсталирање на сончеви колектори (повратокот на инвестицијата за сончевите колектори би бил преку 15 години).
разликата е исто како да се возиш со југо и мерцедес
и со двете ќе стигнеш од А до Б точка , но со различен конфор
Moe mislenje e deka toa ke ti bide slabo. Nema da te zagree koga e prava zima, odnosno ke ti treba dogrevanje. Osven ako ja sakas taa varijanta da dogrevas, no togas sekoja klima ke ti zavrsi rabota i tie sto se 30000den so montaza.https://drive.google.com/file/d/0B0KkT_Lrn6VvNVAxUWJwdkNjZ09zR3ZSRDNHazVtUER2YjVr/view?usp=sharing
Еве што ми пратија од ICS Group, застапници за Daikin. За мојот стан со следниов опис:
Znaci se raboti za stan na 5-ti sprat (so uste eden sprat gore), prozorcite gledaat na istocna strana, so malo vlijanie i od severna. Se planira dogramata da se smeni so nova, pvc, kvalitetna verzija, so najdobro staklo. Izolacijata vo zidot pretpostavuvam e dobra, posto zgradata e 25+ godini i e edna od najkvalitetno gradenite vo naselbata. Prostorot e dnevna+kujna, bez nikakov pregraden zid pomegju, grubo okolu 35 kvadrati, so visina 2.75 m.
...ми предложија 3.5 kW, конкретно моделот што е во прва колона во пдф документот, 40 000 ден со вклучена монтажа.
Јас мислам дека и тоа како има математика за исплатливоста, ако паметно се користи сето тоа. Мислам на бањање преку ден, наместо навечер, правилно распоредување на искористувањето на топлата вода и слично.instaliranjeto na soncevi kolektori........15 godini...................
bi ve zamolil za mislenje, spored vas, koe e opravduvanjeto za ovaa investicija, koja ako ne se lazam (soncev kolektor, pumpa, bojler...) e okulu 45 000mkd minimum
spored vas, ima matematika vo ovaa investicija, se razbira na momentalnite ceni na struja?
Или еве ајде штом веќе ќе почнеме за соларните, дали има некој кој ги користи кинеските соларни (без притисок) и како е задоволен со нив?
Дали се исплаќа поголемата инвестиција спрема оние плочестите со пумпа и слично?
Може и посебна тема ако веќе има повеќе заинтересираност![]()

Затоа ја постирав нивната понуда овде, за да видам што имаат поискусните да кажат. Што предлагаш, да земам 4kW? И вака кога гледам пдф документи, кои параметри се најбитни (кој значи поголем да е подобро, а за кој помал да е подобро)?Moe mislenje e deka toa ke ti bide slabo. Nema da te zagree koga e prava zima, odnosno ke ti treba dogrevanje. Osven ako ja sakas taa varijanta da dogrevas, no togas sekoja klima ke ti zavrsi rabota i tie sto se 30000den so montaza.
Gledam vo dokumentot stoi deka maksimum moze da povlece 1200W. Pod -5 veke ke imas golem problem. Ova e moe mislenje od moeto malo iskustvo so klimi, no realno gledanje.
Obicno prodavacite imaat nerealni pogledi, vo zavisnost od toa sto sakaat da prodadat. Posle ke ti recat zemisi panelka pa dogrevaj dodeka da pomine jakiot stud.