Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Мало питање, дали би било во ред во исти ден и да правам pullups 5 репа прогресија до 1 реп макс (до кај 35-40кг), и потоа да правам deadlifts за прв пат? Или пак општо, дали би биле во ред мртви кревања после вратило со килажа? Премногу overload?

Извинете за глупи прашања у задње време, али боље да си прашам од поискусни.

-Превенција на болки во кичмата
Извини шо ти вадам пост од една тема, а поставувам прашање во друга, ама повеќе одговара вака.
Каква е таа превенција на болки во кичма? Која програма/метод?
Дали ти ќе ја водиш и дали/како си обучен за тоа ? Мислиш ли дека би препознал нервна болка од мускулна, истегнување на меки ткива во однос на ишиалгија или дископатија ?
Морам да прашам, зошто лично се занимавам со таа тематика, не ме сфаќај погрешно.

Мало питање, дали би било во ред во исти ден и да правам pullups 5 репа прогресија до 1 реп макс (до кај 35-40кг), и потоа да правам deadlifts за прв пат? Или пак општо, дали би биле во ред мртви кревања после вратило со килажа? Премногу overload?

Извинете за глупи прашања у задње време, али боље да си прашам од поискусни.
можеш, јас во тренинг имам мртво и вратило, прво мртвото после вратилото. Мада 1 реп макс на вратило не би правел, не ми е баш таа вежба за тие работи, пази се кога ја изведуваш

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Извини шо ти вадам пост од една тема, а поставувам прашање во друга, ама повеќе одговара вака.
Каква е таа превенција на болки во кичма? Која програма/метод?
Дали ти ќе ја водиш и дали/како си обучен за тоа ? Мислиш ли дека би препознал нервна болка од мускулна, истегнување на меки ткива во однос на ишиалгија или дископатија ?
Морам да прашам, зошто лично се занимавам со таа тематика, не ме сфаќај погрешно.
Не те сфаќам погрешно.
Заедно соработувам со ортопед кој ми кажува до кој степен е неговата повреда, дали е за мене или за кај него во ординација.
Не сум глуп да прифатам секаков предизвик, но вежбите се фокусирани за зацврстување на јадрото и намалување на килажата.
Исто давам совети и како да се крева голем товар, бидејќи јас тоа веќе го правам.
Исто за ослободување на фашијата користам ролер.

Aко не си во можност да ги одвоиш тогаш комбинирај ги така, ако можеш да ги одвоиш вежбај тежински тренизни со висок интензиет преку денот, а навечер кардио со низок интензитет.
aha ok fala....nemam dovolno vreme zatoa praktikuem kardio posle tezinski treing ama negde procitav deka kardio trening posle tezinski trening ja namaluela efikasnosta na tezinskiot treining dali e vistina toa ?

Вистина е но ако правиш премногу, премалку нема ништо да направи.

Не те сфаќам погрешно.
Заедно соработувам со ортопед кој ми кажува до кој степен е неговата повреда, дали е за мене или за кај него во ординација.
Не сум глуп да прифатам секаков предизвик, но вежбите се фокусирани за зацврстување на јадрото и намалување на килажата.
Исто давам совети и како да се крева голем товар, бидејќи јас тоа веќе го правам.
Исто за ослободување на фашијата користам ролер.
Тебе момчино и Тино Кајшаров може да ти позавиди на способностиве што ги имаш

aha ok fala....nemam dovolno vreme zatoa praktikuem kardio posle tezinski treing ama negde procitav deka kardio trening posle tezinski trening ja namaluela efikasnosta na tezinskiot treining dali e vistina toa ?
Од доолго годишно искуство ти кажувам дека ова нема врска со некаква си вистина. Долги години, па и денс кај повеќето е начин број еден на тренинг во период на припреми.
Лесно е да си ПРО, па да си го поделиш тренигот на двапати во денот, и сето тоа да биде подржано со соодветна исхрана која ја бара и влече таков начин на тренинг, како и соодветен одмор помеѓу нив.

Го прифаќам предизвикот, до 1 јуни ќе го снимам мојот тренинг мојата исхрана и ќе правам влогови.
Сега сум 94.6 кг ќе видам до каде ќе отидам до мојот роденден.

Pozdrav do site i ako ima nekoj iskustvo so ALLFLEX regenerator ili potocno za bolki vo koleno

Го прифаќам предизвикот, до 1 јуни ќе го снимам мојот тренинг мојата исхрана и ќе правам влогови.
Сега сум 94.6 кг ќе видам до каде ќе отидам до мојот роденден.
Стеф ај те молам просветли ме како ќе излечиш дијабетичар, што мора да се боцка секојдневно со инсулин, со вежбање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom