Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе оди по желбата на фановите, да продаде некој за да се засили на истата позиција. :D

Ни фали класа лев бек.Не дека се лоши Монреал и Гибс ама сепак за мене тие се само просечни и не гледам дека можат многу да напреднат.Гибс јас од 19 години наваму немам видено никаков напредок,само што игра поредовно и затоа си мислиме дека напреднал.Реално иако Монреал е постар човекот е подоброрен,ама сепак е просек.

Дебуши покрај ваков Белерин тешко дека ке фати место.И мене ми е криво ама ке мора седи на клупа ама сепак мислам дека Венгер нема да го остави туку така и дека ке им дава една утакмица една на другиот.
Кокелин за мене е веке класа,кога можеше со тимови како Ливерпул,Сити и Јунајтед што останува за другите.Е сега единствено што сакам е да го седне на клупа малце оти оваа полусезона има изиграно многу утакмици и на моменти ми делува како заморен,несакам да се повреди па после пак да пцуеме.
За летоска сега некако и се мислам дали сакам да го купи Шнајдерлинo_O?

Глеам сеа пак highlights, дај бе анкета да се напраи за најдобар гол на утакмицава :D

Ме нервираше помислата дека е можно да има бај-бек клаузула. :)

RVP left Arsenal for United in the start of 2012/13 season. Arsenal then signed Giroud from Montpellier for RVP's replacement. Here are the comparisons of the 2 strikers since signing for their new clubs -

Robin van Persie - 25m /31 год.
Goals: 57
Assists: 14
1 Premier League title

Olivier Giroud - 12m /28 год.
Goals: 56
Assists: 19
1 FA Cup
1 Community Shield
Венгер:aplauz:
Со остатокот од парите го зеде Велбек :D

Пак ке кажам ова е добро,ама не и за навивачите.Со ова навивачите не добиваат ништо а газдите и одредени луге добиваат.

Инаку сите знаеме дека Венгер е најголемиот економист во фудбалот.

20623_1594868694062572_6103215612880305630_n.jpg

Ни фали класа лев бек.Не дека се лоши Монреал и Гибс ама сепак за мене тие се само просечни и не гледам дека можат многу да напреднат.Гибс јас од 19 години наваму немам видено никаков напредок,само што игра поредовно и затоа си мислиме дека напреднал.Реално иако Монреал е постар човекот е подоброрен,ама сепак е просек.

Дебуши покрај ваков Белерин тешко дека ке фати место.И мене ми е криво ама ке мора седи на клупа ама сепак мислам дека Венгер нема да го остави туку така и дека ке им дава една утакмица една на другиот.
Кокелин за мене е веке класа,кога можеше со тимови како Ливерпул,Сити и Јунајтед што останува за другите.Е сега единствено што сакам е да го седне на клупа малце оти оваа полусезона има изиграно многу утакмици и на моменти ми делува како заморен,несакам да се повреди па после пак да пцуеме.
За летоска сега некако и се мислам дали сакам да го купи Шнајдерлинo_O?

А што е толку фамата за Шнајдерин не ми е јасно. Ко да е најдобриот ДМ на светов. Аман де еднаш се бараат класа играчи а сме запнале за Шнајдерин. И што е толку фамата за трансфери да се купува само. Јас најискрено би сакал ваков арсенла со ваква игра да гледам а не трансфери да чекам и да се радувам на секој потпис. Да не ме сватите погрешно дека сум против трансфери туку дека премногу се замараме со тоа а не гледаме и уживаме во фудбалот на Арсенал. Уште гледам некој се засекирал некој за трансферите летово дека ќе сме ги немале. Па да ни е во иста форма тимов со истите играчи ама баш никој не ни мора да дојде. Нека има хемија и игра добра не е битно кој игра (според мене).

Големо БРАВО за Арсенал, Respect :bravobe:

А што е толку фамата за Шнајдерин не ми е јасно. Ко да е најдобриот ДМ на светов. Аман де еднаш се бараат класа играчи а сме запнале за Шнајдерин. И што е толку фамата за трансфери да се купува само. Јас најискрено би сакал ваков арсенла со ваква игра да гледам а не трансфери да чекам и да се радувам на секој потпис. Да не ме сватите погрешно дека сум против трансфери туку дека премногу се замараме со тоа а не гледаме и уживаме во фудбалот на Арсенал. Уште гледам некој се засекирал некој за трансферите летово дека ќе сме ги немале. Па да ни е во иста форма тимов со истите играчи ама баш никој не ни мора да дојде. Нека има хемија и игра добра не е битно кој игра (според мене).

Забораваш дека зборуваш за Арсенал а самото тоа се подразбира и повреди. Лани лигата ја изгубивме заради повредите. Мора да се има повеќе играчи на располагање ако сакаме нешто повеќе.

Пак ке кажам ова е добро,ама не и за навивачите.Со ова навивачите не добиваат ништо а газдите и одредени луге добиваат.

Инаку сите знаеме дека Венгер е најголемиот економист во фудбалот.
Што тоа добија газдите?

И јас би сакал ваков Арсенал да гледам цело време.Не се дига толку голема галама за Шнајдерлин,ама еве годинава ни се посреќи оти Кокелин прави партали во време кога Артета и Фламини беа повредени.Догодина ке го нема Фламини а Артета ке има 33год.Јас искрено не сакам да се потпирам на таков играч.Мојот став околку постарите играчи е да се продолжи само договорот со Росицки,Артета не го сакам,иако капа доле направи многу.Поради таа страст на играчи и пасија дека еден ден ке станат врвни играчи си патиме.Да беа врви играчи ке успееја и во други клубови а не само во Арсенал.
И да Шнајдерлин може не е најголема класа ама он е единствениот добар,достапен,навикнат на ПЛ.

Што тоа добија газдите?

Оти мислите дека газдите не добиваат ништо.Ако не добиваа ништо мислиш дека он би инвертирал во Арсенал?

Па доволно е бе брат за 1% да пораснат акциите на клубот он е во добивка.
Не сум економски,да бев ке проучев јбг.

Оти мислите дека газдите не добиваат ништо.Ако не добиваа ништо мислиш дека он би инвертирал во Арсенал?

Па доволно е бе брат за 1% да пораснат акциите на клубот он е во добивка.
Не сум економски,да бев ке проучев јбг.
Како тоа продавање на РвП ги зголемува акциите?
И дури и да ги зголеми, тоа е ирелевантно ако сопственикот не ги продаде акциите, трансферот на РвП не е ни приближно доволен за да направи долгогодишна разлика во вкупната вредност на клубот, инфраструктура и спонзорства се тие што прават разлика.

После јавното писмо на РвП стварно не разбирам како може да критикувате било кого освен самиот РвП за трансферот, многу кратка меморија имате.

Забораваш дека зборуваш за Арсенал а самото тоа се подразбира и повреди. Лани лигата ја изгубивме заради повредите. Мора да се има повеќе играчи на располагање ако сакаме нешто повеќе.

А колку играчи класа може да држиш во клубот на иста позиција, плус колку може да регистрираш пријавиш и колку британци мора да имаш? Точно треба клупа ама ние сакаме да имаме двајца како санчез на таат позиција 2ца како Озил, 2ца како Ремзи или казорла. Едноставно неможе да се има скапи играчи на иста позиција. Еве имаме среќа годинава со десен бек што Белерин блесна но не е скап и ѕвезда, но како е Венгер крив со банално се повреди Дебуши при пад рамото го исчаши? Некогаш потребни се повеќе фактори да се погодат за да склопат коцките.

Реално одбрана Кош, Пер и Паулиста се доволни плус уште еден млад за да се кали би додал едино Чемберс да се спрема за таа позиција. Бекови Дебуши Белерин гибс монреал плус Џенкинсон ако се врати и Чембер може да покрива.

Средина Кок е тука Артета как озамена е одличен и не би сакал да замине посебно за чување резултат со Кок би биле супер, како што влага фламини моментално артета ќе е супер и можеби уште еден на таа позиција, иако младиот пољак што го зедоа ми изгледа доста ветувачки но рано е за да се дава прогноза за него, иако тука и вилшир може да потполнува. За везни Ремзи, Казорла, Озил Росицки се повеќе од доволно, плус може полаку да се уфрлува и некој млад. Крила Санчез, Велбек, Окс, Волкот. Напад е Жиру но тука може да придонесе и Велбек а и Санчез, а еве и Апком од младиве му се дава шанса. И да ќе го заборавев Гнабри кој поради повреда (претпоставувам) годинава го нема. Значи тука имам наброано околу 20 играчи без голмани и фламини кои се скоро два состава. Епа неможе 3 тима со јаки играчи да се има плус од тие има и квота за да бидат британци.

Проблем кај нас е што ако се случи повреда ќе се случи на иста позиција и првата опција и втората. Пример ќе се повредат и гибс и монреал, па успат и Кош или Пер и ќе се прават 300 комбинации. И тогаш ќе почнат коментари зошто немаме уште еден на таа позиција и ќе се бараат играчи за тоа место. Па таа е квотата што може да се дозволи. Кој тим има 3 класа опции за некоја позиција? Посебно за одбрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom