Т
Триптико
Гостин
Диши олово и плукај по Скопје. А на пријателот кажи му дека џабе прашува кога не е роден овде.Тебе од чист воздух ти се отупел![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Диши олово и плукај по Скопје. А на пријателот кажи му дека џабе прашува кога не е роден овде.Тебе од чист воздух ти се отупел![]()
@Dardan-ia како не те мрзеше![]()
У Скопје сумДиши олово и плукај по Скопје. А на пријателот кажи му дека џабе прашува кога не е роден овде.
Не можеш ни да ми се фатиш, ама ај нека ти биде.У Скопје сум)) си студирам,ќе завршам и ќе ти ја земам работата
![]()
Затоа што си глуп како тротинет, ебате! Кога ти е роденден да ти купам еден речник, да научиш што значи зборот провинција и провинцијалец.
Jep, a na tebe nekoj skopjanec odnapred ke ti gi sobere site tie zaraboteni pari ili koga ke mu plakas kirija ili koga ke se resis da kupues gajba ovde, togas i na tvoite ke im gi sobere parite iako ne se vo SK.У Скопје сум)) си студирам,ќе завршам и ќе ти ја земам работата
![]()
Ok ne razbiras ili nemozes! Koj e toj nacin\stil na ziveenje sto e razlicen od drugite sredini za da mozes nekogo da okarakterizirash so takvi epiteti?
У Скопје сум)) си студирам,ќе завршам и ќе ти ја земам работата
![]()
едно време во СФРЈ, многу тешко беше да се населиш во голем град...добро тогаш и немаше купување приватни станови. Јас некое време бев кај тетками во Белград, белграѓаните одма ги препознаваа провинцијалците по акцентот, одма им кажуваа Ти ниси из Београда ... Во Скопје мислам дека населувањето почна по земјотресот, но не само од Македонија туку и од Косово и БиХ. Се додека не се најде јунак во власта да удри рез на државна администрација ќе има населување во Скопје....б.т.в., вчера гледав на ТВ од СОНК кажува за изедначување на плати на административни службеници и кажува пример за библиотекар... спомна плати од 20.000мкд ама и поголеми во некој градови (предпоставувам Скопје). Ако библиотекарите толку земат тогаш одговорните професии треба да излезат на плоштад и да ги запалат дипломите и правец во странство.. А знае ли тој од СОНК колку е плата на вработени во стопанство вон Скопје, посебно во трговија и слично ??
Значи со различн коефициент на интелегенција сме...мојот еднаков на соба температура во јануар,твојот еднаков на надворешна температура во јануар ....@gerasim интелигенција ти е рамна на собна температура во јануар. Нема врска твоево, само колку да пишеш. Малку страни се. Најди каде е напишано од мене сељак или провинцијалец.
Гледам, многу тежок испитов... Лаф муабет и оп 9-ка. Ех... „арно ми велеше татко, поп да бидам“.Генерално кажано за оваа тема имам добиено 9-ка по Филозофија на факултет.Кај интересен професор по филозофија.
Сељак е селанец на српски јазик (и други екс-ју) јазици.@SuBZerO сељак е карактерна особина
Во секој град ќе бараме по 1-2 работи, а во Скопје има 100.Зошто не го спомнуваш новиот театар во Велес, тоа не важи!?
Скопје нема свој белег, измешани 1000 табиети, дијалекти. Плус србизми.Секој град си има свој бит и своја шема и начин на живеење, така и Скопје. Критериумот е едноставен, ако си дошол да живееш во Скопје адаптирај се на скопјани и скопскиот начин на живеење.
Не е точно.Скопје нема свој белег,
Скопје нема свој белег, измешани 1000 табиети, дијалекти. Плус србизми.
Не е точно.
Од неодамна белегот на Скопје е стиропорниот мермер во форма на барок.
Баба ми дошла у Скопје пред Втора Светска Војна, така да, точно, можеби и не се рачунам како стар Скопјанец.Нема белези може за тебе зашто не си од Скопје и не го изживеал детството таму.