Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ете и докторот јавно излезе дека имало лоша врска во комуникацијата на докторите и дека лошо го третирале (во смисла на детекција и лечење). Никогаш не било детектирано целосно кинење на лигаментите. Се очекува да се врати брзо во тимот.
(Oва од докторот на Италија)

Иначе по денешните прегледи (google translate за тие што не разбираат италијански)

Claudio Marchisio will stay at rest for a few days and feel, according to Sky Sports, is that it can be recovered in a fortnight.It is hoped to have him back for the game against Monaco.Most likely, though, will come back for the return match of Champions.Marchisio will stay at rest and then fall gradually.

Гледам Марота сјае, се поголема и поголема ѕвезда ќе стане, само сакам да ги одбие Реал кога овие ќе се повикаат на таа buy back клаузулата..

Гледам Марота сјае, се поголема и поголема ѕвезда ќе стане, само сакам да ги одбие Реал кога овие ќе се повикаат на таа buy back клаузулата..
Веќе ги одби јавно некни.

Мората: „Не барав да бидам стартер во Мадрид, но барав поинаков однос кон мене!“

- „Сега кога сум надвор од Мадрид ме ценат многу повеќе. Кога заминав од Мадрид една од моите цели беше да стигнам до регуларно место во Селекцијата. Некои сметаа дека сум луд што потпишав за Јувентус, дека ќе се најдам во истата ситуација. Но, кога човек заминува од својот дом, тој е ценет многу повеќе, кога се работи за шпанските играчи“.

- „Не разбирам како можеше во Мадрид од играјќи добар натпревар, следниот да се најдам на трибините, ниту на клупа. Јас не барав да бидам стартер, но барав поинаков однос“.

- „Со тренерот Карло Анчелоти немав никаков однос. Масимо Алегри мојот тренер во Јувентус е многу подобар во тоа прашање и одлично се однесува кон мене и благодарен му сум поради тоа“.

- „За Хесе е многу тежок период во Мадрид. Низ истото поминував и јас минатите сезони, целосно го разбирам низ што поминува. Многу е тешко да игра покрај BBC. Хесе може да одигра феноменално, но, ако некој странски играч игра добро, тогаш Реал Мадрид веднаш ќе побрза да го купи. Тоа е таа разлика, ние кои доаѓаме од кантерата никогаш не сме доволно добри за Мадрид. Секогаш повеќе се ценат оние од страна. Но, ако кантерата на Реал Мадрид не би била квалитетна, како може ние да играме низ цела Европа ? Очигледно дека има и други работи во прашање“.

- „Враќање во Реал Мадрид? Мислам дека во овој момент би било недостаток на респект спрема мојот клуб, тренерот и соиграчите да зборувам за тоа. МНогу сум среќен и комотен и не мислам на ништо друго моментално. Во мојата глава е само Јувентус и Селекцијата. Имам сеуште многу да им вратам за она што ми го дадоа. Со цело срце ќе навивам за Реал Мадрид да ја освои Ла Лига, а Лигата на Шампионите Јувентус“, - кажа младиот напаѓач

Да да, сигурно Марота ќе сака Реал да го откупи назад :icon_lol:

Да да, сигурно Марота ќе сака Реал да го откупи назад :icon_lol:
Хахаха чекав некој да ме цитира, си ја увидов грешката откако го пуштив постот ама намерно не го едитирав :D

Видео од повредата на Маркизио т.е. моментот на повредата поточно кај 1:05

https://www.facebook.com/video.php?v=569087469900833[DOUBLEPOST=1427550202][/DOUBLEPOST]
Italy medics: 'Marchisio sub-total lesion'

The Italy medical staff insist there is a “sub-total lesion” of Claudio Marchisio’s knee ligament, despite Juventus tests.

There is total confusion over the status of the midfielder’s right knee, as on Friday morning Azzurri staff suggested a lesion to the anterior cruciate ligament, which would require six to eight months out.

Later that same evening, Juve medics in Turin performed another MRI scan and “excluded the possibility of a tear,” so he could be back in action within two weeks.

“I do not have to justify the Azzurri staff, because I have no doubts that we acted the correct way,” said Professor Enrico Castellacci.

“I do have doubts on the test results, because we’ve seen two with very different outcomes. I have the utmost faith for the radiologists in Turin and Florence, but please allow me a little uncertainty still.

“Having said that, if the second test says one thing, it doesn’t automatically mean the first test was completely wrong.

“I never mentioned the need for surgery, nor that there was a total lesion of the knee ligament. I simply made the Istituto Fanfani report public.”

Marchisio underwent the first examination at the Istituto Fanfani in Florence, close to Italy’s training ground in Coverciano.

“We can only confirm what we ascertained yesterday and that was underwritten by four famed radiologists with over 30 years of experience,” Doctor Fabio Fanfani told the Corriere dello Sport.

“The player presented a sub-total lesion of the right anterior cruciate ligament. We never said there was a total lesion.

“We are naturally happy if Marchisio, according to further tests, could be back on the field soon.

“I think the communication was mishandled. The slender statement released by Juventus was made by a club and did not consist of a medical report.

“What we had was a photograph of the situation, but we don’t have his current clinical records or the progress of the player.

“I can tell you that there are various cases of players who continue their activity with partial lesions.

“We are not run by Juventus or the Federation. Our opinion is a professional and free one.”

Смртни закани бе :cenzura: .. па разбирам у моментот да бидеш гневен да пукаш од нервоза и да се истуриш некаде, но смртни закани ? Претерано и крајно сељачки ... Италија следната утакмица ја играт во Торино у среда против Англија ... ќе биде глупо ова враќање на Конте на Јуве арената...

Смртни закани бе :cenzura: .. па разбирам у моментот да бидеш гневен да пукаш од нервоза и да се истуриш некаде, но смртни закани ? Претерано и крајно сељачки ... Италија следната утакмица ја играт во Торино у среда против Англија ... ќе биде глупо ова враќање на Конте на Јуве арената...
Сега поубо прочитав - Смртни закани на интернет, значи на профилот на Репрезентацијата... рамно на глупости

pa toj ako skinal muskuli nemalo posle toa da se dvizi (ili vozi kola kako sto nekoj clen prethodno kaza)... Nego na nosilki ke go nosea...

Какви смртни закани, какви глупости, ќе го видите како ќе биди пречекан на Јуве арената против Англија. Знајте дека италијанските медиуми се бетер од нашите.

Какви смртни закани, какви глупости, ќе го видите како ќе биди пречекан на Јуве арената против Англија. Знајте дека италијанските медиуми се бетер од нашите.
Препрочитав дека биле на интернет заканите, па додека беше во Јуве имаше 10 пати повеќе такви или па ако е поради зборовите на Елкан исто во Јуве имаше тешки зборови од легенди,тренери итн.. Чиста глупост е ова[DOUBLEPOST=1427559943][/DOUBLEPOST]Ете го докторот од Фиренца - Маркизио ќе се врати по краткорочен одмор.[DOUBLEPOST=1427560479][/DOUBLEPOST]Marchisio underwent more tests today: more positive news, his knee is OK, could be back on the pitch in days (via @MaxNerozzi)[DOUBLEPOST=1427563387][/DOUBLEPOST]Juventus medics suggest Claudio Marchisio could be back in action within days after new knee ligament tests.

Instead of two to three weeks on the touchline, Marchisio could be back in training within days and targeting a comeback in the first leg of the Champions League quarter-final against Monaco on April 14.

Today the doctors who performed the original tests in Florence insist they did spot a sub-total lesion, which although won’t necessarily stop the midfielder playing, is something to keep an eye on.
[DOUBLEPOST=1427569651][/DOUBLEPOST]Gigi Buffon will miss tonight’s Euro 2016 qualifier against Bulgaria with flu symptoms, so Salvatore Sirigu starts.

Последно уредено:
Зошто Буфон го нема во составот на репрезентацијата? Колку што знам беше повикан, а на flashscore прва постава е Сиригу, а замена е Маркети.

Сумљива работа, не верувам настинка да е, според коментаторот на СК , Џиџи на загревањето пред натпреварот се повлекол , и тоа поради повреда ако слушна убаво....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom