ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да полагал МПП последниве сесии? Ме интересира шо е како е на испит, шо прашања, на шо да се фокусирам, као изглеа тестот и тако даље.. you know the drill

Сеа МПП се полага влезен кол. 30 поени и завршен испит 70 поени..на крај све се собира за положуење, прашањата за кол. секоја сесија се различни и троа заебани ама се положува ако се прочита добро...завршниот испит е на 2 дела имаш теоретски дел 3 прашања како 3 есеи...и практичен дел решавање на случај шо носи 30 поени, на случајот треба од примерот да определиш надлежност на суд, да определиш меродавно право и уше едно прашање има на крај...задолжително е носење на практикум МПП на испит

kolegi aj kazuvajte so kako ide rabotava mi go zemaa indeksot od disciplinska komisija pa kazete mi ja postapkata sea kako ide
sega si go "jadel stapot",ke imas zabrana od 3 posledovatelni sesii da go polagas toj predmet,sto de fakto znaci deka ke moras da go prezapises istiot.Indexot ke ti bide vraten od strana na komisijata,pa ke mozes drugite predmeti normalno da si gi polagas.
P.S nareden pat uci si,ne se pravi mn mangup :tapp:

Доколку се нема фатено услов сеа и во случај ако фатам услов пред поправните колоквиуми во јуни ќе може да ги полагам поправните колоквиуми тогаш?

Доколку се нема фатено услов сеа и во случај ако фатам услов пред поправните колоквиуми во јуни ќе може да ги полагам поправните колоквиуми тогаш?
Дa ќе мoжеш.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

sega si go "jadel stapot",ke imas zabrana od 3 posledovatelni sesii da go polagas toj predmet,sto de fakto znaci deka ke moras da go prezapises istiot.Indexot ke ti bide vraten od strana na komisijata,pa ke mozes drugite predmeti normalno da si gi polagas.
P.S nareden pat uci si,ne se pravi mn mangup :tapp:

za da se prezapise ispitot treba da se plati ? i dali e kaznata fiksna 3 sesii ili moze da se namali vo zavisnost od situacijata zasto na ekonomski e 1 sesija na primer

На колоквиумот по Семејно право паѓаат прашањата од либро?

На колоквиумот по Семејно право паѓаат прашањата од либро?
Нешто паѓале, така да секако погледни ги. Јас ќе го поминам и учебникот и прашањата.

Нова книга има годинава колку што знам, значи не се надевај на прашања многу.

Мали биле разликите со претходната книга.

Мене административно повеќе ме плаши,каков е колоквиумот?
Инаку за семејно кажале дека најверојатно ќе бидат нови прашања но не е сигурно, така да прочитајте ги од претходните години

Последно уредено од модератор:
Казена заврши а ние од политички уште чекаме датум за испит :tapp:

za da se prezapise ispitot treba da se plati ? i dali e kaznata fiksna 3 sesii ili moze da se namali vo zavisnost od situacijata zasto na ekonomski e 1 sesija na primer
mnogu normalno deka treba da se plati,po okolu 8 evra od kredit e, inace mozebi ke ispees da ti go namalat brojot na sesii na koi ke imas zabrana za polaganje,no za toa mozebi ke treba da "kolenicis" gore vo dekanat :pos:

Продава некој учебник:
„Јавна Администрација„ 2008
Гризо, Данева и Давитковски?

и „Здруженија на граѓани и фондации“ 2001?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom