Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
По сликава ми личи на мал александар, кафезот е доволен, но незнам дали е добро александар и тигрица да бидат во исти кафез

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk
А да прашам оти е олку грд во бојава или че му се смени , некако неопределена боја , и дали од прилика можите да претпоставите дали е млад или стар

Еве инфо за овој папагал тогаш ( мислење од темава - 2012год.)
Не можев да ископирам еве скринови...
IMG_20150317_073554.JPG IMG_20150317_073535.JPG IMG_20150317_073510.JPG IMG_20150317_073448.JPG

Attachments

• IMG_20150317_073448.JPG
    IMG_20150317_073448.JPG
    107,6 KB · Прегледи: 14
Знаете ли некој што продава нимфи или розели, и отприлика која цена?
По можност што помладо, тоа подобро.

Знаете ли некој што продава нимфи или розели, и отприлика која цена?
По можност што помладо, тоа подобро.
Имаш низ скоро сите петшопови, нимфите се околу 20е, розелите незнам. Имаш и доста одгледувачи и треба да се поевтини кај нив. Јас го препорачувам Зоран од долно Лисиче

Имаш низ скоро сите петшопови, нимфите се околу 20е, розелите незнам. Имаш и доста одгледувачи и треба да се поевтини кај нив. Јас го препорачувам Зоран од долно Лисиче

Фала многу.
А тој Живко од Аеродром каков е?

Од прееска го приметив папагалчево дека левото окце си го одмара, т.е 90% од времето го држи затворено. :( Само ако се приближам да го погалам тогаш го отвара. Не ми изгледа ко да се има негде удрено, само приметив ко мала рецка која ја нема на другото око, а врска немам што е и дали е нешто поозбилно. Некој да не знае што може да е проблемот што не го отвара окцето?
1.jpg

можеби огреботина или пак мала инфекција.но напамет немо=и да се кажи

Ко куче да чувам дома, не папагал. Само се пазиме, ти на една страна, тоа на друга нешто грицка. Па трчај бркај го, покривај таму за да не изеде нешто што не треба. А влезе некој му се закачува ко крлеж. Кога треба да излезеш исто, па го оставаш па трчаш и затвараш врата. Чорапи гризе, папучи гризе, уши многу сака да гризе, ги жалам сите што имаат кратки коси, а им застане одма ги гриза. Ама срцка е пак, многу си го сакам. Најинтересно ми е кога си збори. Дава некаква поинаква енергија во домот. :)

Дечки,може да им давам магданос на папагалите? (2 тигрици)

Пошто некаде наидов дека бил отровен или нз што..
Јануари ги зедов 2те,и од тогаш до сега ми се само на таа храната од кутии со витамини што е..еднач пробав да им дадам морков,ама не сакаа..
Сега им ставив магданос и некако возбудени се,шетаат низ кафезот брзо,нешто им се дешава,а не се пробале сеуште :D

Aj fast help ако може :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom