Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да го однесам папагалов на гости... на неколку часа. Можно ли е да му се случи нешто штом е надвор од домот само неколку часа и нормално, со мое присуство?

можеш слободно да го носиш... само нормално стави го во кола и покриен со нешто додека го носиш затоа што не поднесуваат голема температурна промена може да ти настине а за нив тоа може да биде фатално.... јас мојот папагал исто, го оставам кај баба ми кога одам на одмор... нема гаље :) тие не поднесуваат да се потполно сами подолго време затоа што умираат од депресија... другово не е проблем.

Денес ми побегна нимфата, татко ми излегол на тараса да пренесе некои кабли, и дур била отворена врата не го ни видел кога излегол. Дали има некој овде што му побегнало па се вратило, и отприлике колку може да прелетаат, у пичку матер цел ден го барав по улициве никаде го нема...Се осеќам како целиот свет да ми е потонат без него..

Денес ми побегна нимфата, татко ми излегол на тараса да пренесе некои кабли, и дур била отворена врата не го ни видел кога излегол. Дали има некој овде што му побегнало па се вратило, и отприлике колку може да прелетаат, у пичку матер цел ден го барав по улициве никаде го нема...Се осеќам како целиот свет да ми е потонат без него..

Ако го нема досега, тури му пепел тешко дека ќе ти се врати. Сега можно е да си има најдено нов сопственик, ако сеуште не скита по улициве.
Мојот папагал на пример безброј пати излагал натараса, ќе ни застанеше на рамо и несвесно го изнасавме надвор... ама никогаш не проба да избега, дека едноставно ептен беше приврзано за нас :)

Здраво сакам да прашам за еден папагал ми го дадоја поклон а незнам шо сорта е некои викаат дека сортата се викала александар мал ама барам на интернет неможам никаде да најдам исти , бојата му е прегрда големина е некаде два пати похолема од тигрица иако на сликава не изгледа така , звуви испушта како штурец црц црц бип бип чисти и јадни звуци а не како тигрицата да квичи , прво го ставив во кафез одма до кавезо на тигрицата и цел ден соеја еден блиску и се гледаја па реков да го ставам бо истио кавез и двата хи кладов заедно и не се караат . Е сега ако можи да ми кажите шо папагал е точно и со што се храни дали брзо се спитомува и такви работи , поззuploadfromtaptalk1426521196735.jpg

Тргни го од кафезот на тигрицата... се гледа на сликата дека големината на кафезот е премала за да чуваш два папагали во него. Греота е тој папагал да го чуваш на толку мал простор, башка и не е убаво тоа за самата птица[DOUBLEPOST=1426525715][/DOUBLEPOST]
Здраво сакам да прашам за еден папагал ми го дадоја поклон а незнам шо сорта е некои викаат дека сортата се викала александар мал ама барам на интернет неможам никаде да најдам исти , бојата му е прегрда големина е некаде два пати похолема од тигрица иако на сликава не изгледа така , звуви испушта како штурец црц црц бип бип чисти и јадни звуци а не како тигрицата да квичи , прво го ставив во кафез одма до кавезо на тигрицата и цел ден соеја еден блиску и се гледаја па реков да го ставам бо истио кавез и двата хи кладов заедно и не се караат . Е сега ако можи да ми кажите шо папагал е точно и со што се храни дали брзо се спитомува и такви работи , поззПрегледај го приврзокот 116525

Здраво сакам да прашам за еден папагал ми го дадоја поклон а незнам шо сорта е некои викаат дека сортата се викала александар мал ама барам на интернет неможам никаде да најдам исти , бојата му е прегрда големина е некаде два пати похолема од тигрица иако на сликава не изгледа така , звуви испушта како штурец црц црц бип бип чисти и јадни звуци а не како тигрицата да квичи , прво го ставив во кафез одма до кавезо на тигрицата и цел ден соеја еден блиску и се гледаја па реков да го ставам бо истио кавез и двата хи кладов заедно и не се караат . Е сега ако можи да ми кажите шо папагал е точно и со што се храни дали брзо се спитомува и такви работи , поззПрегледај го приврзокот 116525
Мислам дека е од сортата на певајучи папагај, на српски кажано. Мал е кафезов за птицава.[DOUBLEPOST=1426526077][/DOUBLEPOST]
Мислам дека е од сортата на певајучи папагај, на српски кажано. Мал е кафезов за птицава.

Тргни го од кафезот на тигрицата... се гледа на сликата дека големината на кафезот е премала за да чуваш два папагали во него. Греота е тој папагал да го чуваш на толку мал простор, башка и не е убаво тоа за самата птица[DOUBLEPOST=1426525715][/DOUBLEPOST]
Мал ? Јас па мислам таман е нее баш мал , uploadfromtaptalk1426526408700.jpg

Стај им гранки за стоење, љуљашки, некои џинџири-минџири, вака може да ти умрат од досада.

Стај им гранки за стоење, љуљашки, некои џинџири-минџири, вака може да ти умрат од досада.
Ама пуштени се 24/7 отворена му е вратата и несакаат ни да покушаат да изедзат надвор незнам шо му е ама ретардирани се мн хи сакам ама тие никакво задоволство не ми прават , сеплашат бегаат од мене џабе се трудам :(

Ама пуштени се 24/7 отворена му е вратата и несакаат ни да покушаат да изедзат надвор незнам шо му е ама ретардирани се мн хи сакам ама тие никакво задоволство не ми прават , сеплашат бегаат од мене џабе се трудам :(
Колку време ги имаш?
Треба време, трпение и внимание со папагалчиња затоа не се откажувај
За мал александар
Како домашни миленичиња, малиот Александар е многу благодарен. Љубопитен е,интелегентен и многу добар.Со неговата интелегенција се постигнува тој да може да имитира звуци и крици...Може да научи и до четиристотини збора.

Се храни со : просо,сончоглед,овес,американска пченка,коноп,јаболко,морков,спанаќ,краставици и магдонос кој е многу важен за неговиот развој.Забрането е давање да јаде зелка и зеленчук од тој вид бидејќи може да добие дијареа(пролив) кој ако не се лекува може да доведе до трагичен исход.

Последно уредено од модератор:
Знач
Колку време ги имаш?
Треба време, трпение и внимание со папагалчиња затоа не се откажувај
Збачи тоа плавото е тугрица беа две до пред 4 месеци ама почина од безнам што , и остана само плавото ги чувам две години и првен летаа нис соба али застануваа само на високите места ниско во никој случај од мене бегаа како џаол да гледаат и од ко почина едното другово бесака да ислези ид кафезот никако , и сега еве два дена го имам овај другио шо немузнам ни раса ни пол ни ништо , а исто така и пред 6 години имав две тигрици ги чував некаде 4 години и несакаа да се спитомат никако и тие за жал ми хи изеде мачето :( и плачев три дена :(

Знач

Збачи тоа плавото е тугрица беа две до пред 4 месеци ама почина од безнам што , и остана само плавото ги чувам две години и првен летаа нис соба али застануваа само на високите места ниско во никој случај од мене бегаа како џаол да гледаат и од ко почина едното другово бесака да ислези ид кафезот никако , и сега еве два дена го имам овај другио шо немузнам ни раса ни пол ни ништо , а исто така и пред 6 години имав две тигрици ги чував некаде 4 години и несакаа да се спитомат никако и тие за жал ми хи изеде мачето :( и плачев три дена :(
Кога се две папагалчиња многу тешко се припитомуваат, се занимаваат меѓу себе и немаат потреба од луѓе.. Претпоставувам второво тагувало по смртта на другото и затоа се повлекло, па поготово ако е женско. Мојава многу ретко лета и дава да ја галиш само на клун ( напредок е) Ова не знам дали е мал александар но најмногу ми личи па ако некој повеќе знае нека пише.
Ти пишав погоре па прочитај си

По сликава ми личи на мал александар, кафезот е доволен, но незнам дали е добро александар и тигрица да бидат во исти кафез

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom