НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
@the_kop steta samo sto go imame tibs za trener pa treba nekoj da se povredi pa da vidi deka ima dobri deca i na klupata za rotacija :D da imase tolkava minutaza od pocetokot kolku sega wiggins nemase sto da bara iskreno.. normalno i miro da si igrase na ova segasno nivo

Да бидиме искрени, во оваа руки сезона, Нико неможе да добие повеќе минути. Едноставно одбраната премногу страда кога тој е во игра :) . Премногу касни на pick & roll, па често имаме мис меч, некогаш не ја чита добро играта во одбрана и затоа бројките се тие што се. :)
Сепак, голем буст ќе биди за него овој месец, во кој покажа што се може, посебно во напад :)

Каква 4/4 за Тандерс, од коа излезе Пере им напраија 19-2 серија. :D
Вестбрук уанс аген :вонзем: Перо 22 засега. :cujte:

Интересно Милвоки и Бруклин играат 3 ОТ по втор пат сезонава во истата сала. Бакс ги надскокаа Нетс 81 - 53 ама џабе МКВ е цреп. :D
Заза Пачулиа 22п 21с (18 офанзивни), Брук Лопез 32п 18с, плус гркот и Илиасова со 20-10+ :гик:

Елфрид Пејтон со бек - ту - бек трипл дабл.
Плус Вестбрук, Миротиќ, Ноа па и Антиќ.

Доста луда веќер. :tvg:

Интересно Милвоки и Бруклин играат 3 ОТ по втор пат сезонава во истата сала. Бакс ги надскокаа Нетс 81 - 53 ама џабе МКВ е цреп. :D
Заза Пачулиа 22п 21с (18 офанзивни), Брук Лопез 32п 18с, плус гркот и Илиасова со 20-10+ :гик:

Елфрид Пејтон со бек - ту - бек трипл дабл.
Плус Вестбрук, Миротиќ, Ноа па и Антиќ.

Доста луда веќер. :tvg:

Од ова дете можи да биди нешто, само мора да го подобри шутот.

Сите ги наредивте од минатата вечер освен главниот :P. Ова оти никој Филаделфија не ги прати или намерно го испуштивте Ноел :свиркам:

Против Њујорк со 23 поени, 14 скока, 5 украдени топки, 3 блокади и 1 асистенција со одлична реализација од поле 9-14 :zver:

Сите комплетно го забораваат, а можеби има најголем реален импакт од сите рукиа (во одбрана веќе е меѓу најдобрите 10тина играчи во цела лига). Ќе речете субјективно ама за мене тој е руки на годината :kezec:.

Последно уредено:
Сите ги наредивте од минатата вечер освен главниот :P. Ова оти никој Филаделфија не ги прати или намерно го испуштивте Ноел :свиркам:

Против Њујорк со 23 поени, 14 скока, 5 украдени топки, 3 блокади и 1 асистенција со одлична реализација од поле 9-14 :zver:

Сите комплетно го забораваат, а можеби има најголем реален импакт од сите рукиа (во одбрана веќе е меѓу најдобрите 10тина играчи во цела лига). Ќе речете субјективно ама за мене тој е руки на годината :kezec:.

Од олстарот па наваму, Фили играат многу подобро. Пред се играат страшно во дефанзива, но офанзивниот потенцијал на тимот е лимитиран.
Ноел е одличен рим протектор, но во иднина мора да ја подобри играта во офанзивниот дел. Ако во тоа успее ќе биде во топ 3 центри во лигата.

За офанзива не знам, ама дефанзивениот руки на годината ќе можете да го гледате вечерва како го запира МВП-то на сезоната.
rukii.png

Нели МИП се дава само на играчи што не се руки? Самото тоа не го дисквалификува Миротич?
За ROY можно е да биде во потесен избор, ама не ми се верува Вигинс да не го земе. Преголем хајп има околу него + Миротич заради ротацијата е закован на клупа пола сезона. Така да мислам тоа ќе си земе вигинс. За МИП незнам, ама се надевам деандре дека ќе земе DPOY, чисто зашто го имам на фантази и изгази сезонава барем :)

:facepalm: Сум пишал сношти за Миротич дека ќе земе MIP...мислев на ROY. Мислам дека ќе се одлучува меѓу него и Вигинс.

Вигинс освои РОЈ уште пред да почни сезоната џабе се расправате

Иначе МВП битката е една од поинтересните во последно време.. Кари и Леброн паднаа малку последниве неколку утакмици, Харден и Вестбрук продолжват да газат..

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom