Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
@Џонтра Волта ти ме цитираше дека го мразам Интер кога пишав дека секако испаѓаат, а Торино има шанси? Еве погледни хајлатс ако не си гледал од Торино-Зенит сношти. Шут на гол немаа русиве, цел натпревар. Голманов им се разбрани и на двапати извади од гол линијата. И покрај тоа пак заводи Торино и имаше страшна шанса во продолжение да го однесе натпреварот. Интер од друга страна изгледаа како некој аматерски тим и Волфсбург ги помина на заебанција, со 50% од силите посебно на реваншот. Наредниот пат пред да пишеш на некој дека го мрази Интер, прво провери каков катастрофално неизбалансиран тим се. Па од еден мочан Селтик примаа 3 гола и со играч повеќе на реваншот беше 0-0 до 88ма минута...

Грев е Торино шо неги помина оние ѓупците никакви Руски, па имаја милион шанси налет мадиња шо извадија, срцето на терен го остаја. Од сите Италијански клубови досега најпоќе храброст покажаја против 3 пати посилни тимој од нив и со екипа од 300-500 илјади евра ќе го отпаднеа зенит а го отпаднаја билбао.

Волфсбург не се ништо посебно екипа без искуство, Ако им паднат Шпанците глата ќе му ја издупат.

Дедо е тренерот на Торино, 67 години има, тешко дека на стари години би правел кариера во Милан/Интер/Рома...

Види го Хоакин, ко Голум јеботе. :D

11081373_462394900575436_5420673482993852223_n.jpg

има капацитет виола бар у финале да влезат, зашто не и да освојат, но мислам дека Севиља се одвојува по квалитет од останатите..

има капацитет виола бар у финале да влезат, зашто не и да освојат, но мислам дека Севиља се одвојува по квалитет од останатите..

Не би рекол, по квалитет т.е на хартија баш не е така, башка лани они беа шампиони, мислам дека германциве ќе освојат, нај зрела екипа ми се некако.

Не би рекол, по квалитет т.е на хартија баш не е така, башка лани они беа шампиони, мислам дека германциве ќе освојат, нај зрела екипа ми се некако.

Најзрела екипа. :D

Вчера направија еден куп грешки и многу едноставно и мизерна игра играа, ама кога го имаа како противник sparing partner-от Интер тоа ти е..

Како посериозни конкуренти ги сметам Фиорентина, Наполи или Севиља, посебно последниве.

Мене некако ми е израмнето, освен Дњипро и Бриж иако последниве се доста солидни. Не би се сложил дека Сеиља со калитет се одвојуа. Ако гледаш по играчки кадар тогаш можда Зенит (кој по мене е многу глуп тим и покрај сите ѕвезди кои ги има, играат некако без душа), но тука се и Наполи. Севиља ми е некако нај зрела можеби ради големото искуство во ЛЕ и како лански освојувач. Ко ќе сумирам све мислам дека мотивацијата и оној тим што ќе изгине на терен тој ќе успее во натпреварувањево. Јачината на тимовите и кадарот со кој располагаат е горе доле на некое исто ниво.

Мене некако ми е израмнето, освен Дњипро и Бриж иако последниве се доста солидни. Не би се сложил дека Сеиља со калитет се одвојуа. Ако гледаш по играчки кадар тогаш можда Зенит (кој по мене е многу глуп тим и покрај сите ѕвезди кои ги има, играат некако без душа), но тука се и Наполи. Севиља ми е некако нај зрела можеби ради големото искуство во ЛЕ и како лански освојувач. Ко ќе сумирам све мислам дека мотивацијата и оној тим што ќе изгине на терен тој ќе успее во натпреварувањево. Јачината на тимовите и кадарот со кој располагаат е горе доле на некое исто ниво.

Токму и јас тоа го мислам, а Севиља имаат харизматичен тренер кој ми се чини одвреме на време во ракавот има џојстик со кој управува, 90 минути е на нозе и само диригира. :D

Секоја чест на Торино вчера, ете заборавив да пишам а баш ја погледнував од време на време утакмицата.

Дечките со играчи како Морети, Максимовиќ, Гаци и слични ги издоминираа преплатените ѕвезди на Зенит, буквално ги бутнаа у шише, еден период кога ги фатија со шанси, мислиш Баерн или Барса ја глеаш против Кордоба. :bravobe:

^ ^ ^ ^

Панатинаикос...? :eek:
Не се чуди де реков не носам од Рома слика на профилна дур не победат во Серија А а Панатинаикос се клуб што е близок со Рома затоа ги одбрав нив малце да сум така повпечатлив.
Инаку од Серија А покрај Јуве само Лацио и Фиорентина заслужуват ЛШ, а реков и предходно Торино е премногу потценет.
Лацио заслужува ЛШ затоа што има 11 фајтери, 11 гладијатори на терен гинат за клубот играт фанатично и не се предават.Тој фудбал го сакам јас фудбал со муда а не како нашиве на чело со виолинистот.Фиорентина секогаш у европа го бранела достоинството на италијанскиот фудбал.
Јуве доби златна шанса за полуфинале и им се отвори патот за финале на ЛШ.Имат добра екипа иако треба да се појачат на 3 позиции за овој тим да нема гајле и во ЛШ.Секоја чест за нив капа доле.
А моиве се пезна и не ми се коментира за нив воопшто.Честитки за Фиорентина оваа сезона во две конкуреции не утепавте и ни се осветивте за сите години што ве акавме од земја.

Po Calciomercato i uste nekoi izvori, Luciano Spalleti ke bide nov trener na Roma :)) DAJ BOZE

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom