Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Види бе какви дефанзивци држела лигава порано, сеа кој е најдобар? Факинг Џорџо Киелини? :facepalm:
Барзаљи изминативе три сезони беше нешто најблиску до овие што ги спомнавме...сега се враќа од потешка повреда, ем во години е веќе, незнам искрено колку ќе може да се врати на тоа ниво.

Шо му фали на Џорџо бе хејтери ? :P

Батистута да заиграше во Реал,Манчестер или било кој голем клуб ќе земеше златна топка ко од шала. И сега ќе речеш, епа што не заиграл!? Епа можеше, многу лесно, ама си остана тамо кај што сакаше да остане. И дај те молам престани ти се смее пола форум со споредбиве.
Си остана во едно мало мизерно тимче. Да заиграше во реал и компанија можеби. Ама не заигра. НЕ ЗАИГРА. Така да никогаш нема да дознаеме дали би земал. И никогаш нема да биде запаметен дека играл за голем клуб и постигнал големи успеси со тој клуб. Играч кој не се докажал во голем клуб неможе да се смета за еден од најдобрите на сите времиња. Пошто никад не играл под голем притисок. Смешна е споредбата во тоа време да играш за фиорентина и да играш во голем тим во тоа време како милан. Каде што очекувањата се едно 10тина пати поголеми. Не играат сите под притисок исто.

MarekJankulovski_1430448.jpg

:icon_lol:

Каов црн Лусио бе, не заебавајте, какви глупоштини праеше зублето, имаше среќа што до него играше еден Валтер Самуел па не му се приметуваа многу многу тешките киксови негови. Кордоба е боље штопер од Лусио.
Сега да го имате во овај состав, бог и батина ќе ви е :noze:

Мондо од кај ти е сликата со Лусио, на трениг?:D

Си остана во едно мало мизерно тимче. Да заиграше во реал и компанија можеби. Ама не заигра. НЕ ЗАИГРА. Така да никогаш нема да дознаеме дали би земал. И никогаш нема да биде запаметен дека играл за голем клуб и постигнал големи успеси со тој клуб. Играч кој не се докажал во голем клуб неможе да се смета за еден од најдобрите на сите времиња. Пошто никад не играл под голем притисок. Смешна е споредбата во тоа време да играш за фиорентина и да играш во голем тим во тоа време како милан. Каде што очекувањата се едно 10тина пати поголеми. Не играат сите под притисок исто.
Маже, Батистута кога играше за Виола, универзумов се викаше Калчо. Ти сега мисли што значи тоа.

Тука нема простор за никаква дискусија мислам.

BOLHnv0CUAAWcik.jpg:large
Немој сеа ќе се избацат батистута и од овој бил подобар или тука негде.... Единство класа над сите е човеков. Штета што имаше толку повреди. Ама и покрај тие повреди заедно со Марадона се една класа над сите други напаѓачи што некад заиграле во Серија А.

Шо му фали на Џорџо бе хејтери ? :P
Ништо ама баш ништо не му фали, само муабетот е што е ``нов`` играч и уште игра па по некое непишано правило у никој случај не смее да се става у некоја ол-стар категорија.
Истото ќе биде на пример ако почнеме дискусија за задњи везни играчи, ако го спомнам Камбијасо знам дека ќе ми се отворат од смеење и ќе ме умрат од дупење пошто тука треба да стојат играчи од типот на Такинарди, Конте што играле пред 10 години. :D
Или ДавиЦ.

Како бе ич не ми текнува некој ваков тип на играч што играл у Милан, освен Гатузо, ама добро он не е класичен деструктивец.

Упс ми текна... Емерсон хехехехехе

Диего А Марадона не е напаѓач .... :D

Маже, Батистута кога играше за Виола, универзумов се викаше Калчо. Ти сега мисли што значи тоа.
И кој фактор била Виола во калчато? се борела за титули? НЕ! Се борела во европа за трофеи ? НЕ! Универзумот се викаше да калчо ама виола не беше воопшто голем фактор за тоа.

Абе каква кирија, тоа клубот плаќа хехе :D Ме насмеа браво :) Али за ова знам, дека секаге му давале гага све. Иначе летоска има еден италијан од Фиренца на гости и ми кажа дека во има сретнато Бати у месара пред 15 год и више и дека месарот несакал да му земе пари за месото :D Ова е од прва рука информација.
+ Зошто играл - неиграл во друг клуб тогаш беше друго времето, играчите беа инакви стара школа на лојалност, не ги занимаше пари денес тие за пари па дури и престижот почна да се купува со истите.[DOUBLEPOST=1426362170][/DOUBLEPOST]
И кој фактор била Виола во калчато? се борела за титули? НЕ! Се борела во европа за трофеи ? НЕ! Универзумот се викаше да калчо ама виола не беше воопшто голем фактор за тоа.
Јас онака ко низ магла паметам дека кариерата на Леман во Милан му ја еба баш Батистута. Знајш колку ми е смешно кога ќе ми текни дека му даде 3 гола :) и тоа какви гола...

Немој сеа ќе се избацат батистута и од овој бил подобар или тука негде.... Единство класа над сите е човеков. Штета што имаше толку повреди. Ама и покрај тие повреди заедно со Марадона се една класа над сите други напаѓачи што некад заиграле во Серија А.
Абе стварно си глуп. Сите тука ти викаат нешто ти спротивното :eek: Само да те потсетам дека во тоа време Фиорентина многу често ги пеглаше Милан. Ти кое годиште си?
По муабетиве може да фаќаш онаа глупа генерација на покемони...

Некои работи не се купуваат со пари и не можеш. Тие минати времиња на калчото беа повеќе од животот, беа страст, пасија. Да играш во Ита во тие времиња е остварување на сон, врвот на кариерата, црешата на шлагот на тортата.

Не знам што друго да ти кажам, ме фаќа носталгија. Фудбалот го имаше главниот збор, не парите.

;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom