Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
1080p од Yify или 720p од било кој друг квалитетен издавач?
Хмм и јас сум за YIFY. Ако им е енкодиран филмот во последниве година дена, YIFY. Ако го гледаш на монитор до 24 инчи, YIFY.
Е сеа, ако гледаш на телевизор, можно е да е боље варијанта 720p оние од по 4 гига што се. Особено ако е акција филмот, при брзите движења ќе забележиш дека YIFY потклекнува.
А и звукот на YIFY е тиња ако слушаш со сараунд/квалитетни звучници и слично.
Најдобро е да си провериш сам.

The Equalizer-Ау браво одличен филм одамна неам видено волку добра акција последен пат мислам дека такен беше(има опција у моментов да не ми текнува на некој филм кој ме бутнал) углавном мислам 8-10

Big Hero 6-iron man meets avengers meets transcendence meets masked magician val valentino meets every god damn stupid aimated movie моментот со It's Just an Expression го имам видено у друг анимиран филм ама не ми текнува кој на крај крајева колку и да нема изградено некоја приказна и колку и да беше предвидлив(иако овде не се работи ти да се бориш со филмот ипак ова се лесни проголтани филмчиња со надоаѓање од бројката 8 ) да констатираме лесна 8ка
tumblr_inline_naqumz5mPV1sekfdc.gif

што јазик зборат во Аргенина -аргентински?
На влашки зборат во Аргентина.
А Amour на Ханеке француски филм е? Колку што Amores Perros e шпански.
Chovek сфати, ама ти реши да пишуваш малоумни шеги шо е океј, твое право си е.

На влашки зборат во Аргентина.
А Amour на Ханеке француски филм е? Колку што Amores Perros e шпански.
Chovek сфати, ама ти реши да пишуваш малоумни шеги шо е океј, твое право си е.
Аморес Перос е мексикански филм, ама од шпанско говорно подрачје. Очигледно ти не сфаќаш дека типот бара филм во кој се зборува шпански, а не да е од Шпанија. Фала за комплиментот бтв.

Chappie :love:
Значи алал да му е на режисерот, такви чувства да предизвика за робот, толку вистински сето тоа да изгледа... толку да се приврзеш. Сите што го обожуваа District 9, ќе го обожуваат и Chappie. Многу смешни моменти, забавен... на сегменти бавен но континуирано интересен и цело време сакаш повеќе.

Nightcrawler РАЗВАЛИ

Џејк одличен како и секогаш сега посебно 5ка на рачето какво ебење од филм маме еба на се живо и диво некако ме влече за улогава од американ псајхо видете џејки е искусен има подлога не му е првенче а добро има добра позадина да не ги набројувам сега значи има искуство има знаење има енергија ама тој боди ленгвиџ многу удара натаму ама во ред е

9-10

филмов е препорачка за гранде јуве иако мислам дека го има гледано ......

А за чапи колку евтин ќе биде али ајде ќе чекам да видам па да коментирам она ги удара уше сега на емоционална база леле роботот пее :love:

Мене ми беше интересен и добар Fury, гледам во коментарите на IMDB има многу хејт и се сложувам дека имаше многу клише моменти ама далеку од тоа дека филмот е лош.

Boyhood е прост филм.
------------------------------
Miles Teller е просечен актер, не знам зошто се форсира толку.

И јас го имав истото мислење пред да го гледам Whiplash, но Телер развали во филмот, заедно со Симонс, двојка на годината ми беа..

Бетмените држат непотребно ептен високо место. Можда тој со 9.0 рејтинг да заслужува да биди да речеме во топ 50 филмови, aли 4-то место на IMDB никогаш.
абе говедо од филм е The Dark Knight, ама не е доволно добар како драма да биде толку високо, Godfather 2 исто, Pulp Fiction(yeah, i said it), LOTR2, овие у топ 10 не би ги стаил

абе говедо од филм е The Dark Knight, ама не е доволно добар како драма да биде толку високо, Godfather 2 исто, Pulp Fiction(yeah, i said it), LOTR2, овие у топ 10 не би ги стаил

Zaso mora dovolno dobar kako drama? Kakva uloga igra zanrot?

Понекогаш само гифот може да ја долови мојата реакција(не поради моментот интересен или не)

Ne razbiram kako na nekoi luge moze da ne im se dopaga The Intoucables. :tapp:

ZodyltP.gif

bb0uPs3.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom