Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека ќе извадиш новчаник. Е сега, во „расправа“ машко вс женско 9 од 10 случаеви машкото е тој што плаќа. Дали тоа е погрешно? Според мене не, без разлика на причината.
Јас нигде не реков дека е погрешно тоа. Ова не е баш до толку ама да во повеќето случаеви е машкото тој што плаќа. Ама плаќа пошто сака а не дека му е обрвска. Еве се дешава седиш на кафе со девојка ти и плаќате по пола. Сеа ради ова треба да те гледа како демек си помалку маж?

Поентата што пробав да ја напраам, велиш 4/5 од девојките би изгубиле глава ако им се укаже шанса да вржат богаташ.. Лицемерно е ти тоа да го заклучиш и презираш, особено кога не нудиш доказ дека си исклучок од истото.
А дека муабетот скроз ти спаѓа во zenite samo ke6 i skapa kola cenat nema lubov.. Шта речи.

Време е да се вратиме на темата.
Ама не можеш тоа да го споредиш со девојки кои собираат шишиња... Ти колку цигани што просат на семафори си имала у животот? Сеа да не мешаме баби и жаби. Ако сакаш инфо околу моите девојки ќе ти кажам само дека не ја гледам нивната материјална страна, односно дали имаат многу пари во нив, дали нивните имаат сметки во банка на Кајманските острови и дали Грујо им е вујко.

Ти реков, се слагам јас со твоето мислење околу ситуацијава со плаќањето. Само не можам никако да разберам како некои може да помислат дека тоа е ОБВРСКА на машкото... Разјаснивме дека во доста ситуации тоа се прави од учтивост, односно бон тон, ама сега мене да ми е обврска секое мочано искачање јас да плаќам се живо и диво и да изигравам спонзор на некоја, епа мало морген тоа.[DOUBLEPOST=1425995156][/DOUBLEPOST]
А ако ти кажам дека нема да се полетам ќе ми веруваш? Однапред кажуваш дека нема...така да џабе е да се убедуваме. Баш таквите татини синови од секогаш сум ги презирала. Да, јас сакам да имам ситуиран дечко. Не го негирам тоа. Ама не татин син, зашто татковците нема да бидат вечно тука. Јас сакам некој што е самостоен и заработува. Ако тоа ме прави материјалистка so be it. Вие сте уште млади дечки, девојките кои ви се допаѓаат може се загледуваат по такви и вашата претстава за женскиот род е можеби базирана врз тие искуства. Ама верувај, за некоја година ќе ти се смени перцепцијата.
Нема, верувај ми. Ти можеби не гледаш така, ама лично познавам доста, ама баш доста девојчиња кои го мислат и кои би го направиле тоа. Инаку ако ги презираш таквите и ако не сакаш такви ондак имаш почит од мене. :)

А ако ти кажам дека нема да се полетам ќе ми веруваш? Однапред кажуваш дека нема...така да џабе е да се убедуваме. Баш таквите татини синови од секогаш сум ги презирала. Да, јас сакам да имам ситуиран дечко. Не го негирам тоа. Ама не татин син, зашто татковците нема да бидат вечно тука. Јас сакам некој што е самостоен и заработува. Ако тоа ме прави материјалистка so be it. Вие сте уште млади дечки, девојките кои ви се допаѓаат може се загледуваат по такви и вашата претстава за женскиот род е можеби базирана врз тие искуства. Ама верувај, за некоја година ќе ти се смени перцепцијата.
Ако е дечкото не долку добро ситуиран? Не да е шворц има пари ама да нема за нешто многу да троши а сепак да те третира прекрасно....Ќе сакаш да имаш таков дечко?

Јас нигде не реков дека е погрешно тоа. Ова не е баш до толку ама да во повеќето случаеви е машкото тој што плаќа. Ама плаќа пошто сака а не дека му е обрвска. Еве се дешава седиш на кафе со девојка ти и плаќате по пола. Сеа ради ова треба да те гледа како демек си помалку маж?

Брат, јас ќе и платам на девојка, дали е тоа обврска, дали е љубов, дали е сакање на крај краева јас ќе и платам. Јас сум тој што ќе ги извади и ќе плати :)

Поради ова имав големи проблеми со последната девојка :D

Брат, јас ќе и платам на девојка, дали е тоа обврска, дали е љубов, дали е сакање на крај краева јас ќе и платам. Јас сум тој што ќе ги извади и ќе плати :)

Абе нормално ти машко ко машко ќе се понудиш да платиш, ама ете она не сака да ја частиш тој ден. Шо ќе праиш, ќе се тепате ли? :D И да, нема да бидеш помалку маж ако се деси ова, а исто така нема да бидеш помалку маж и ако она те почасти. :)

Абе нормално ти машко ко машко ќе се понудиш да платиш, ама ете она не сака да ја частиш тој ден. Шо ќе праиш, ќе се тепате ли? :D И да, нема да бидеш помалку маж ако се деси ова, а исто така нема да бидеш помалку маж и ако она те почасти. :)

Во ниту еден случај не реков дека ќе бидам.
Еднаш седевме на пица и дојде сметка 810 денари.
И дозволив да ги даде тие 10 :D

Ти си имал проблем со последната, а сите имале проблем со тебе. Нејсе, да се вратам на темата.

Темава последните 5 страни е у стил шо ако те викне да те почасти за внук, шо ако дечко ти нема пари, шо ако собира шишиња или се вози во ферари. Имало ситуации каде што сум дозволил да плати ако инсистира, а имало ситуации и каде што сме делеле, а најмногу каде што јас сум платил. Не затоа што е обврска, туку кејф. Подобро почнете да раскажувате ваши вистински ситуации, а не хипотетики. Само сфе да им ебам не заслужи :icon_mrgr:

Maz sto saka da plati, plaka i toa go pravi sosema prirodno. Nemq da dojde do nateganje. Uste koga ke izleze, zenata ima pretstava so kogo si ima rabota: vistinski maz ili serko.

Ти си имал проблем со последната, а сите имале проблем со тебе. Нејсе, да се вратам на темата.

Темава последните 5 страни е у стил шо ако те викне да те почасти за внук, шо ако дечко ти нема пари, шо ако собира шишиња или се вози во ферари. Имало ситуации каде што сум дозволил да плати ако инсистира, а имало ситуации и каде што сме делеле, а најмногу каде што јас сум платил. Не затоа што е обврска, туку кејф. Подобро почнете да раскажувате ваши вистински ситуации, а не хипотетики. Само сфе да им ебам не заслужи :icon_mrgr:

Ете ти пример горе. Седиме на пица, доаѓа сметка 810 денари и немав ситно, викам дај 10че, за да имам и бакшиш да му оставам :D

Не се противеше ама после тоа, каде и да отидевме, ќе отиде да земе сладолед, чипс, семки било што, само колку и она да купи нешто.

Ако е дечкото не долку добро ситуиран? Не да е шворц има пари ама да нема за нешто многу да троши а сепак да те третира прекрасно....Ќе сакаш да имаш таков дечко?

Пред се ми е битно да не ми ја ускратува слободата и да ме почитува. Не знам што ти значи тоа не толку многу добро ситуиран за да можам да ти оговорам на прашањето. Реков веќе, и вода во очи да нема, ако не е легач и мрза и сака да работи и заработува за мене е доволно.

не гледаш така, ама лично познавам доста, ама баш доста девојчиња кои го мислат и кои би го направиле тоа. Инаку ако ги презираш таквите и ако не сакаш такви ондак имаш почит од мене. :)

Па можеби затоа што немам 18 години и знам дека се што се лета не се јаде. Такви сум одбила неколку и не само што не сум ги сакала за дечковци него не ги сакам ни за во друштво. Да слушам за колата на тато, викендицата, куќата, фирмата, искрено...ми се повраќа. .Јас сум дете од работничка фамилија и воспитана сум дека секој денар треба поштено да се заработи.
Ми се битни финансиите не сум лажно скромна дека ќе бидам задоволна да јадам леб и сол во дрвена куќарка ама битно е да се сакаме.

Коментарот беше конкретно наменет за девојката што го напиша постот, зашо и пред тој коментар да го напише прокламираше нешто слично на темава, односно дека финансиите се битни. И и поставив прашање, да ми потврди со факти дека нема тоа да го направи, односно да се полета по богатото момче. Кинг, можеби ти не се леташ по такви работи, ама 8 од 10 девојки ќе полетаат, ме разбираш?

Не знам како да ти потврдам со факти. Освен тековна состојба на дечко ми низ овие 10 години.:D
Ќе се полетаат девојчиња, веројатно. Ама созреани личности знаат што сакаат.

Maz sto saka da plati, plaka i toa go pravi sosema prirodno. Nemq da dojde do nateganje. Uste koga ke izleze, zenata ima pretstava so kogo si ima rabota: vistinski maz ili serko.
:pos::pos:
Се јави Лангето. Ти може да си најголемо мажиште, ама ако налеташ на жена која што нејќе да биде частена џабе е се. Инаку за ова вистински маж или серко, затоа се смајлињата.

И едно прашање за тебе, ти така ги оценуваш мажите, дали има и дали сака да плати? Ако не се понуди да плати не е маж, серко е? Многу длабоко и разумно размислување.

Се јави Лангето. Ти може да си најголемо мажиште, ама ако налеташ на жена која што нејќе да биде частена џабе е се. Инаку за ова вистински маж или серко, затоа се смајлињата.

И едно прашање за тебе, ти така ги оценуваш мажите, дали има и дали сака да плати? Ако не се понуди да плати не е маж, серко е? Многу длабоко и разумно размислување.
не ...она наоѓа ни прав маж ни серко него лигле што го дресира како куче за да и плати...незнам како не го сфати ова до сега...

не ...она наоѓа ни прав маж ни серко него лигле што го дресира како куче за да и плати...незнам како не го сфати ова до сега...

А вие како би го нарекле мажот што има пари и може да си дозволи а не сака да плати пијачка на девојка му? Ама искрено:)

Ако не, ќе се потруди тој дечко.
So far не дека @Stefan-kobe не произнесува некои факти за одреден процент на женската популација, но мислам дека муабетот на @Miss Paranoia и` држи вода, особено таа процетуалност итекако се намалува со порастот на годините. Пример да зеам ако ете Стефан има 22 години и брка нешто што е помладо, секако на цурата ќе и` биде ирелевантно дали Стефан е мамин син или заработува самостојно, бидејќи она брка дечко од 22 години (студент/свежовработен). Знам дека генерализирам и поради тоа не сум 100% у право, но логиката кај повеќето е таква. Кога стефан би имал 25 и брка 22годишни е сосема веќе друг муабет, а непа кога стефан би имал 30.
Ќе се повторам, во сите старосни структури може да се погоди синдром на спонзоруша, но кај помладите шансите се поголеми. Исто што и важи за синдромот „мамин син“. Некои остануваат до крај, но некои со тек на време учат од грешките и се фаќаат за работа.
Коа ќе се фатиш за работа, коа ќе почнеш да заработуваш, коа ќе почнеш да ја цениш твојата пара ти ќе престанеш толку ирационално да ја трошиш и ќе си постаиш приоритети. Пиењето и коцкањето сепак не се во никој случај. Тоа е само бегање од реалноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom