FA & Capital One Cup

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Кој сум јас да кажувам кога Сер Алекс сметал дека се добри ? Никој и ништо. Тие не се толку добри, но Сер Алекс ги убедуваше дека се. Тешко некој друг менаџер да го има тоа чувство. Тој сенс.[DOUBLEPOST=1425947549][/DOUBLEPOST]

Зошто бе брат да не сум ? Шо е повеќе Аднан од Јанузај ? Стварно објасни ми. Дени беше ваше дете. Дете од младинците каде што 8 години играше во сите категории. Чисто ваше дете. Аднан е дојденец во младинските категории.

Освен Гигс шо рече дека е негов наследник. То ако е успех, океј ко така. Извини.
Значи не бев сериозен за Јанузај и како што не ми беше криво кога замина Велбек нема да ми биде ни за него без разлика дали ќе стане новиот Роналдо или новиот Анри или пак дали ќе ни даде три гола на Олд Трафорд и ќе се радуа.Едноставно Велбек не засчужуваше да игра кај нас и истото го мислам и за Јанузај.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.586
Казорла лекции им држеше на Блинд и Ерера за зачувување на топка и изнесување. Играчина невидена, поденакво добар и со двете нозе.
Штета што има ситна градба, инаку многу талентиран фудбалер. Да беше малце покрупен и да не губеше толку дуели (без топка пред се) ќе беше многу подобар играч, а не дека вака не е добар. Инаку редно време беше Арсенал да го скрши малерот, а кога ако не сега, кога овој Манчестер е тотално импотентен и безкорисен. Али боли затоа што Велбек ги реши, којзнае како му е на видок сега. :D

Мене па Дани ми е симпатичен играч, не знам зошто, иако го имам ругано милион пати, али тоа било поради кладилница. :D Крвав работник е, многу трча, а јас почитувам такви играчи, што не се легачи и што многу тренираат и работат.

Гледам некои пишале дека Челзи се следни, ова мало морген. :D[DOUBLEPOST=1425948788][/DOUBLEPOST]
У него шутираат....

Иначе, честито победа, заслужена од тоа што го видов у второ, не го гледав првото полувреме, али од тоа што видов во второ, истата тактика како со Сити.
Дисциплирано, и чекање на грешка. Првата од Смолинг не ја реализиравте, али втората од Валенсија, локумче.
Велбек ја направи циганската со прославата на голот, али тоа му е.

Имаше Арсенал си дојде со план, и си го оствари. Играта на Јунајтед е очајна, и стварно не гледам како ке се пласираат у ЛШ.

Судијата тотално се изгуби.

На Белерин не му даде жолт што го повлече Јанг у продор, на Ди Марија му даде жолт, а Ремзи го повлече за рака.
Монреал намерна игра со рака, ништо. На Јанузај му даде жолт за симулирање, а претходно имаше минимален контакт.
Не беше за пенал, ама жолт за симулирање?
Пер не ме јеби за она на Јанузај, океј контакт имаше, ама он го пројде Монреал и откако виде дека си даде предолг фор падна како што падна Џилардињо против Селтик, кога во радиус од 5 метра немаше ниту еден играч. Ептен се искурнази шипото, затоа и доби жолт. Ако сакаше фаул требаше одма да падне, али он сакаше пенал и доби КУР на крај. :D

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Искрено ама баш искрено не ми беше битно каде ќе замине Велбек,ете имаше зар не реши,па и ќора кокошка еднаш ке клукне.Да мене ми е криво,ама не за тоа неблагодарното дете што ни даде гол,туку за пораз ко пораз.Нас не реши наше дете,вас ве реши вашиот верен капитен ви го напика онака прописно ни донесе титула,фала пријатно.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.805
Поени од реакции
44.117
Кој сум јас да кажувам кога Сер Алекс сметал дека се добри ? Никој и ништо. Тие не се толку добри, но Сер Алекс ги убедуваше дека се. Тешко некој друг менаџер да го има тоа чувство. Тој сенс.[DOUBLEPOST=1425947549][/DOUBLEPOST]
Велбек не беше доволно добар ни под Фергусон. Константност немал никогаш во кариерата. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
За Фергусон и Браун беше добар фудбалер и Гибсон беше добар фудбалер еден период, па и Заха беше добар фудбалер. Ама сепак не се, нели?
Извини вака ама за вас не беа добри фудбалери?

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Aбе ајде, не ви било криво оти си заминал ама ви било оти се радувал. Тотално небитно е радувањето, како шо е небитен и неговиот трансфер.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Искрено ама баш искрено не ми беше битно каде ќе замине Велбек,ете имаше зар не реши,па и ќора кокошка еднаш ке клукне.Да мене ми е криво,ама не за тоа неблагодарното дете што ни даде гол,туку за пораз ко пораз.Нас не реши наше дете,вас ве реши вашиот верен капитен ви го напика онака прописно ни донесе титула,фала пријатно.
Со ова потврдуваш само колку те боли голот на Велбек и колку уствари ти е криво што дојде кај нас.

Нормално,тим без амбиции сте...од 7мо место понагоре не можете. ;)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.805
Поени од реакции
44.117
Не ви е криво што Велбек ве реши и се радуваше,Факе е луд,
Разграничи пцуење по одреден играч оти си очекувал да има барем поштовање кон тимот во кој пораснал, му дал 300 шанси иако не заслужувал и го испратиле без никакво колнење да се повреди и да не заигра повеќе фудбал во кариерата и да ти биде криво оти Велбек не решил и оти играл во Арсенал. Тотално 2 различни работи.

Додуша да, од една страна криво ми е што не реши Велбек, тоа е исто како да те реши Шамак или да те реши некој од Сами Амеоби и Иаго Аспас.[DOUBLEPOST=1425949437][/DOUBLEPOST]
Извини вака ама за вас не беа добри фудбалери?
Нема индивидуални квалитети да играат во било која голема екипа. :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Таков онаков ве реши. Е сега запрашете се каков беден тим сте штом еден Велбек ве реши. И 7мо место ви е многу. :свиркам:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Велбек не беше доволно добар ни под Фергусон. Константност немал никогаш во кариерата. :)
Па, би се сложил до некаде. Јас од него барам 10 до 15 гола во сезона, со оглед дека не е ниту second choice кај нас. Сеа за сега е на нешто повеќе од половина пат. Има уште 3 месеци за да ја фати таа златна средина. Не ни бара некој константност од него. Бараме од Озил, Алексис, Жиру, Лорен... Тоа се тие клучни играчи кои треба да бидат константни. Дени не е еден од нив.[DOUBLEPOST=1425949535][/DOUBLEPOST]
Разграничи пцуење по одреден играч оти си очекувал да има барем поштовање кон тимот во кој пораснал, му дал 300 шанси иако не заслужувал и го испратиле без никакво колнење да се повреди и да не заигра повеќе фудбал во кариерата и да ти биде криво оти Велбек не решил и оти играл во Арсенал. Тотално 2 различни работи.

Додуша да, од една страна криво ми е што не реши Велбек, тоа е исто како да те реши Шамак или да те реши некој од Сами Амеоби и Иаго Аспас.[DOUBLEPOST=1425949437][/DOUBLEPOST]
Ех ех ај да беше Видук, ај. Се посра сеа. Дени е ваше дете, не ме јебај сеа дека Шамак и Аспас е исто.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Со ова потврдуваш само колку те боли голот на Велбек и колку уствари ти е криво што дојде кај нас.

Нормално,тим без амбиции сте...од 7мо место понагоре не можете. ;)
Реков ме боли поразот,на сите ни беше јасно дека ќе се радува,ако некој мислел обратно дека ќе биде,негов проблем.А вие едни амбиции што ги имате,секоја година четврто место ко титула си го рачунате,значи според ова Венгер може да биде најтрофејниот тренер:D.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Па, би се сложил до некаде. Јас од него барам 10 до 15 гола во сезона, со оглед дека не е ниту second choice кај нас. Сеа за сега е на нешто повеќе од половина пат. Има уште 3 месеци за да ја фати таа златна средина. Не ни бара некој константност од него. Бараме од Озил, Алексис, Жиру, Лорен... Тоа се тие клучни играчи кои треба да бидат константни. Дени не е еден од нив.[DOUBLEPOST=1425949535][/DOUBLEPOST]

Ех ех ај да беше Видук, ај. Се посра сеа. Дени е ваше дете, не ме јебај сеа дека Шамак и Аспас е исто.
И шо ако е наше? Го отече со тоа, наше та наше. Ако не наше не го прави помалце дрво. Можи јас го праев па да не го плукам.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас знам дека тие немаат ама тоа не беше ваков став и секој што ќе спомнеше дека немаат беше „искомплексиран од Јунајтед“ али ако сакаш да се лажеме, во ред :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.805
Поени од реакции
44.117

Тоа му е и максимумот. А ако сака да остане во голема екипа мора да прифати да биде втора или трета виолина. Сепак, јас мислам оти за 2 - 3 години максимум ќе летне во некое просек тимче и ќе ни дава голови и нас и вас. :D

За долниот цитат, само сакав да кажам оти не го сметам за јак фудбалер. :)[DOUBLEPOST=1425950156][/DOUBLEPOST]
Јас знам дека тие немаат ама тоа не беше ваков став и секој што ќе спомнеше дека немаат беше „искомплексиран од Јунајтед“ али ако сакаш да се лажеме, во ред :)
Од мене сигурно немаше. И да, знам оти има мноогу фанови на Јунајтед кои се џиткаат без потреба. И мене не ми се јасни, ама јебига. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom