Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
И вака еве прашање (може и општо за сите што контрате), као се осеќаш кога цура ќе те части? Не зборам еднаш у 50 излегувања, зборам на секое трето--четврто? Не мора да е често.

Pa obicno mi se vrakjaat jajcata nazad u telo. :unsure:
Maskoto MORA da plaka, ama ratioto 50:1 ne ti cini, mene tie 50 iskacanja mi se kako vo relativno-nova vrska slednite 50 dena i sea?
Ne zborime za smesni 100 denari za dva caja. Da sednes da kasnes neso, da pijnes neso, teatar neso?
Ja se zalagam maskoto da plaka, ama ne da e alergicen ko stavro koj saka da bide 50 od 50.

Eve dosla kaj mene sea recimo i donela pica, sok, kikiriki neso za film i aj vadi kalkulator 300 picata, 70 sokot, 35 kikirikite, eve 405 fakja, ke ti daam 410 ke mi vratis 5 koa ke imas sitno? Ne e voopsto loso ako devojkata ti plakja preku 3-4 pati. Ne odite na prv, vtor, tret sostanok, u vrska si godina, dve, tri. Ne e forata koj plakja, forata e da nema takva retardirana tenzija, da nema nateganje, ja pisav masko deka mora da plaka oti mrazam skrzavi luge i nivnite retardirani faci dur praat matematika u sebe za kako da projdat poeftino ili gaga. A ako od 50 pati ne i daes ednas da ti plati poradi tvoeto ego ti ne si dzentlmen, ti si seljak.

У принцип машкото, иако немора и нетреба да е тоа строго дефинирано.Зависи од финансискат ситуација на двајцата.
Женското одвреме навреме, колку да се има некоја рамноправност нели, за која сите припаднички на понежниот пол се борат.

Дефинитивно машкото. Некако не ни дозволува законот на џентл да седеш на маса со сметката во рака и чекаш како девојката буричка во ташна или новчаник.... Иако не мора да значи сепак стојам на горенаведеното. ;)

Некои спомнале нешто во стил дека мажот би требало да се чувствува мизерно доколку дозволи жената да плати, нели сте помислиле дека можеби и жената се чувствува исто?

Ако продолжиш да читаш глупости ќе почнеш да се чуствуваш мизерно и кога имаш секс.

Последно уредено:
ama vistinski maz, sekogas, plakja.
Ne znam zoso, ama mene licno, toj poim, "vistinski maz", mi e eden od poizlitenite i cesto go slusam vo kontekst na nekoja rabota, koja mene licno mi evocira selski prizvuk i znacenie. I retardirana. Kako na primer, vistinski maz sekogas plaka, sto ne mi e mnogu daleku od " sto saka neka pravi na strana i so koja saka, ama vistinski maz sekogas gi zadovoluva potrebite na svojata zena". Iako zvuci fino i vo nekoja raka navidum mudro, vo praksa sepak nesto fali. Kao, ajde ke gi favorizirame alfa osobenostite na mazot i ke se potpreme na sogolena biologija i darvinizam, kade mazot se vraka od lov so diva svinja vo krvavite race a zenata edvaj go docekuva doma i mu gi siri nozete. A ona e domakinka, ne mora nisto da pravi, zasto toa e i nejzinata bioloska funkcija, neka raga i neka gotvi. I toa e dovolno. A mazot za vozvrat ima pravo da se rasploduva naokolu i da go siri genetskiot materijal, na sto e mozno poveke potencijalni primeroci.

Od druga strana, jas mozam slobodno da kazam, deka vistinski maz ne plaka. Zosto? Zatoa sto e jebo, plejboj, on gi zadovoluva edinstveno seksualnite i emocionalnite potrebi na zenata. Ne e skokacki novcanik. Poradi toa ne ni mora da raboti, zasto nego mu gi plakaat pijackite. I on zarabotuva so kur.ot, pruza takvo eb.nje sto zenata se bi napravila samo da go zadrzi pokraj sebe. I da proba uste ednas. Zatoa i go plaka i go opsipuva so podaroci. I toj slobodno moze da kaze- E brate, raboti ti, crnci, plakaj pijacki, jas pak so ku.ot zarabotuvam.

Ne ti zvuci ova selski, iskreno? Ja isklucuvas celosno moznosta nekoj da se soglasi i da ja prifati ovaa verzija na "vistinski maz"? Izvini za vulgarnosta, btw.

Ima nekoi normi, nekoj bon-ton koj sekoe masko, koe saka da stapi vo interakcija so zeni mora da go znae, nekoi nepisani pravila, ima nesto i od biologija, ne negiram. No mene licno mi e odbivna taa obvrska koja veli deka mazot e toj sto sekogas, bez isklucok, go plaka iskacanjeto. Pa neka plati nekogas i damata, cisto da pokaze deka ete, moze i ona toa da go napravi i deka ne i e problem, deklarativno da isprati poraka deka ne e so tipot samo zatoa sto on i gi plaka smetkite, iako ima i drugi nacini toa da se utvrdi, od strana na deckoto.

Ili deka neplakanjeto smetka, makar i ednas, te stava vo kategorija na nemazi. Ili klosari.

Моментално го читам Шопенхауер, имаш право. :icon_lol:
Одлична литература. Сериозно. Ама да погодам дека првите 100-150 страни од Светот како воља и претсатва ги прескокна? :D

Одлична литература. Сериозно. Ама да погодам дека првите 100-150 страни од Светот како воља и претсатва ги прескокна? :D

Не сум стигнала до таа книга и не, не практикувам да рипам страници.

Znaci ne e problem mazot da ja plati smetkata pri pocetok na vrskata.Ama od druga strana pa koe e toa pravilo deka mazot mora sekogas da ja plaka smetkata,mislam po koja logika.Zarem ednakvosta e samo uste edna hipokrizija na modernoto opstestvo.Posle se cudime zosto ima tolku smizli koi vo isto vreme glumat moderni zeni.Znaci sepak treba da ima nekoja ramnoteza inace rabotite odat vo eden drug pravec toest materijalizam,ili e.at samo onie so imaat dovolno kes vo dzebot.

Не разбирам што е смешно.

Смешно е што Шопенхауер има една единствена значајна книга, неговото капитално дело, Светот како воља и претстава. Што ти читаш од Шопенхауер, Љубовниците на леди Четерлди? :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom