НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа што Роуз го правеше таа сезона, во смисла на експлозивност, кога сме веќе кај муабетот, беше невидено до тогаш од еден плеј, барем јас не сум видел.

Едино Вестбрук сега е блиску до тоа, ако не и на исто ниво, друг искрено не ми текнува во моментов.

Ајверсон? Колку и да го хејтате батето со Грифин за Роуз има право донекаде, споредено со претходните мвп е навистина општо послаб играч и неговата мвп сезона е во послабите но факт е дека таа сезона беше прва на Роуз на врвно ниво и можеше да биди само подобар, сите знаеме како имаше проблеми со шутот во првите 2 сезони и полека се комплетираше како играч.

Јас лично не сум фан на плејмејкери кои во прв план се слешери баш заради овие повреди поради кои не можиш да градиш екипа на долг план околу нив.

Последно уредено:
Ајверсон? Колку и да го хејтате батето со Грифин за Роуз има право донекаде, споредено со претходните мвп е навистина општо послаб играч и неговата мвп сезона е во послабите но факт е дека таа сезона беше прва на Роуз на врвно ниво и можеше да биди само подобар, сите знаеме како имаше проблеми со шутот во првите 2 сезони и полека се комплетираше како играч.

Јас лично не сум фан на плејмејкери кои во прв план се слешери баш заради овие повреди поради кои не можиш да градиш екипа на долг план околу нив.
Јас лично како голем негов фан, никогаш не сум го гледал Ајверсон како плеј. Играта негова одсекогаш беше типична за бек, последните неколку сезони веќе кога реално неможеше тоа да го игра, повеќе играше како плеј.

Ама реално Ајверсон ради недостаток на висина и тежина, со тоа и јачина, неможеше да прерипа буквално некого и да закуца врз него, дивјачки ко тоа што го прават Вестбрук и Роуз, само како пример.
И во најдобрите години ја немаше таа сила во него, едноставно таква му беше конституцијата, него најголем адут му беше брзината.
А овие двајцава се неверојатни атлети, заедно со Леброн можеби најблиску до perfect specimen.

Неговата игра повеќе би можел да ја споредам со Харден и Вејд, во поглед на слешинг, они не гледаат слепо да одат и да забијат и готово, гледаат и да изнудат фаул, што се вика некоја полесна варијанта(и попаметна).
Затоа и ако погледнеш некој микс тејп од Ајверсон и Вејд, ќе видиш еден куп 2+1 некои акробатски движења околу обрач, што се вика од пети ќе го извади, ќе го издржи контактот, ќе даде кош и плус фаул.

Последно уредено:
Секоја чест за таа сезона и како и повеќето и јас се сложувам дека заслужено зема МВП. Хауард можеби имаше исто толку добра ако не и подобра сезона, ама одлучи скорот на Булс. Затоа сезонава најверојатно Кари ќе ја добие.

Горе нешто прочитав сезонава Конли бил просек а Роуз не. lol
Роуз играше подпросечно сезонава и тоа е факт, за разлика од Конли.

И да до негде има вистина муабетот дека е еден од послабите играчи во последниве дваесетина години што земале МВП.

Ако (нормално хипотетички гледано), наредна сезона Ендру Вигинс земе МВП (само како пример го земам), и му се случат две тешки повреди во наредните две сезони, во кои ќе ги пропушти скоро сите натпревари, а нормално, во третата неможе веднаш да има неверојатни бројки, и патем повторно му се случи иста повреда, дали тоа и него ќе го направи еден од најлошите играчи што зеле МВП?
Аман бе луѓе, човекот 2 години не допре баскет со рака и вие веднаш сакате да има 30 поени по натпревар. Таа сезона Роуз апсолутно заслужи МВП, поради горенаведените причини.

Стив Неш 2005/6 беше според мене најслабиот МВП низ годиниве што земале од кога гледам[DOUBLEPOST=1425741987][/DOUBLEPOST]дискутабилен мвп беше и годината предтоа, 2004/5

Ако (нормално хипотетички гледано), наредна сезона Ендру Вигинс земе МВП (само како пример го земам), и му се случат две тешки повреди во наредните две сезони, во кои ќе ги пропушти скоро сите натпревари, а нормално, во третата неможе веднаш да има неверојатни бројки, и патем повторно му се случи иста повреда, дали тоа и него ќе го направи еден од најлошите играчи што зеле МВП?
Аман бе луѓе, човекот 2 години не допре баскет со рака и вие веднаш сакате да има 30 поени по натпревар. Таа сезона Роуз апсолутно заслужи МВП, поради горенаведените причини.
Роуз има уште доста за играње, млад е уште, ама ако продолжи со ова темпо на повреди(најискрено се надевам дека нема, бидејќи ми е еден од најомилени играчи во лигата), нема да биде ништо повеќе од еден Грент Хил на пример, со таа разлика што Хил играше во тиња тимови цело време, никогаш не доби шанса да се бори за титула.(барем јас не се сеќавам)

Неможеме ние да го судиме играчот според тоа што би бил ако не се повредите(или некои други променливи фактори), туку според тоа што е и тоа што прикажал.

И констатноста е дел од квалитетите на играчите, и тоа битен дел, сепак неможе некоj со 3 добри сезони да биде на исто ниво со некој што изиграл 10-12 такви сезони.

Роуз има уште доста за играње, млад е уште, ама ако продолжи со ова темпо на повреди(најискрено се надевам дека нема, бидејќи ми е еден од најомилени играчи во лигата), нема да биде ништо повеќе од еден Грент Хил на пример, со таа разлика што Хил играше во тиња тимови цело време, никогаш не доби шанса да се бори за титула.(барем јас не се сеќавам)

Неможеме ние да го судиме играчот според тоа што би бил ако не се повредите(или некои други променливи фактори), туку според тоа што е и тоа што прикажал.

И констатноста е дел од квалитетите на играчите, и тоа битен дел, сепак неможе некоj со 3 добри сезони да биде на исто ниво со некој што изиграл 10-12 такви сезони.

Епа неможиме да судиме де. Мене муабетот ми е дека двете тешки повреди не го прават "најлошиот играч во историјата на НБА кој освоил МВП". А од кај знаеш, можда од наредна сезона, Роуз ќе биде оној стариот.

Стив Неш 2005/6 беше според мене најслабиот МВП низ годиниве што земале од кога гледам[DOUBLEPOST=1425741987][/DOUBLEPOST]дискутабилен мвп беше и годината предтоа, 2004/5
Да, и во двете требаше Ајверсон да земе. Евентуално Гарнет или Данкан а Коби мислам не ради Шек што го имаше.

Епа неможиме да судиме де. Мене муабетот ми е дека двете тешки повреди не го прават "најлошиот играч во историјата на НБА кој освоил МВП". А од кај знаеш, можда од наредна сезона, Роуз ќе биде оној стариот.

Дискутираме и за стилот на игра на Роуз кој нема да му дозволи да биди оној стариот. Сите сакаме да се врати стариот Роуз но тоа изгледа невозможно после толку повреди на колената. Сега ќе треба да игра Кид/Неш стил на игра и ќе видиме колку успешен плеј ќе биди како таков. Споредбата погоре со Хил изгледа со повистинита.

до кога ќе се бламираш бе? Леброн во тим ги имаше Вејд и Бош што за класа беа подобри од сите други играчи што ги имаа булс таа сезона ...додека орландо со двајд беа 4ти ....
А роуз со булс имаше најдобар скор во нба не само на исток...и башка што немаше некој суперстар покрај него како брон што имаше....дај бе научи нешто за нба пред експерт да се праиш и да тропаш глупости...
Шо врска има ако ги имал Вејд и Бош? Џордан ги имаше Пипен и Родман, Меџик ги имаше Карим и Ворти, Брд ги имаше Мекејл и Периш, Шек го имаше Коби.. Сите имат МВП.. Да си доминантен покрај други ѕвезди во тимот само докажва за каков играч се работи.. Зошто на еден куп играчи кога ќе се префрлат од послаб тим на појак статистиката му опаѓа? (како Бош од Торонто во Мајами, или Кевин Лав од Минесота во Кливленд)... Пошто не се од калиброт МВП играчи.

За Двајт и Орландо 4то место беше екстра ако видиш шо тим имаа.. Послаб и од овај на Њу Орлеанс ова сезона кој не се ни топ 8 во конференцијата, Дејвис има послаба статистика од Двајт и сеуште не е на негово ниво во одбрана од таа година, и покрај сето ова, многумина од вас во ставате Дејвис во конкуренција за МВП..

Знам дека Двајт и Леброн не се популарни ликови тука, и дека Роуз сеа после повредата на сите омилен му е, никој не смеј да напиши критика за него (плус модераторот фан на Булси, оф оф), но ова шо го пишам за Роуз не го вадам од газот туку нешто шо секој познавач на кошарката го има изјавено.. Напиши на гугл Роуз најлош мвп ќе видиш самиот..[DOUBLEPOST=1425747534][/DOUBLEPOST]
Јас лично како голем негов фан, никогаш не сум го гледал Ајверсон како плеј. Играта негова одсекогаш беше типична за бек, последните неколку сезони веќе кога реално неможеше тоа да го игра, повеќе играше како плеј.
Па Ајверсон не е плеј, не е ни Роуз. Двата се слашери. Прво гледат кош да дат.

Според мене заслужено си зема МВП Роуз таа сезона, едноставно немаше подобар играч во регуларна сезона, а и конечно се врати кошарката во Чикаго на високо ниво. Повредите се пречка иначе не знаеме на кое ниво би ја издигнал својата кариера. Ама дека се насетуваше дека ќе биде голем, итоа како се насетуваше. Големите играчи ги красат тие клач моменти, Роуз беше на тоа ниво до повредите.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom