НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Селтикси го потпишале Џавел. И до негде оправдано пошо по повредата на Сали очајно ни требит центар.

http://www.csnchicago.com/bulls/chicago-area-native-craig-sager-returns-tv-after-leukemia-battle
После Жонас Гутиерез во фудбал, откако се успеа да го победи ракот, и пак да заигра професионален фудбал, следен на таа "листа" на херои е Крејг Сегер. Човекот успеа да ја победи леукемијата и вечер ќе го има "дебито" на мечот меѓу Булс и Тандер.

“I got up today and it was like the first day of school,” Sager said. “You're a little nervous. I've done it before but everything's a little different. It's a long 11 months, believe me. I’m very grateful. Very thankful.”
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Вестбрук нема да земе МВП ради пласманот на ОКС на табелата, иначе ако се тргне тоа на страна, можеби и прв кандидат е за таа титула. Според мене Кари ќе земе МВП, а ако земе Харден ќе се обесам за мудата на Аце на плоштад.

Ова што го прави моментално Вестбрук е надвор од секоја нормала, БОЛЕСНО што би рекле Србите. Откако го пофали Коби во интервјуто од пред некоја недела, од тогаш збесна човекот. :icon_lol:

А зошто не би земал Харден? Ништо поспектакуларно не прави Кари од него сезонава, да бидеме реални. Тука се први двајца кандидати и тоа е факт.

Зашо го мразам е затоа. Играч што не игра одбрана да го мочам у играчот смрдлив. Кари иначе цела сезона ја носи екипата на грб, без осцилации, плус и подобар скор ќе имаат од Хјустон. Харден знаеше да го снема од време на време, а и како и да ја вртиш Кари е боље од него.

Се сложувам, и јас би бил сосема океј со тоа Кари да земе. Ама не е Харден толку лош одбранбен играч како што тоа го покажува на пример NBA Memes или слични, поготово сезонава игра сосема солидна одбрана. :D

Се има подобрено сезонава во однос на претходно, и тоа многу, ама сепак увек Кари ќе ми биде пред него, бар сезонава. Настапот во репрезентацијата многу влијаеше на Харден, затоа и се има доста подобрено, ама сепак сеуште не е тоа тоа.

Се има подобрено сезонава во однос на претходно, и тоа многу, ама сепак увек Кари ќе ми биде пред него, бар сезонава. Настапот во репрезентацијата многу влијаеше на Харден, затоа и се има доста подобрено, ама сепак сеуште не е тоа тоа.

Што не е тоа тоа ?Неможат сите да бидат Џордан и Коби...Улогата што ја има Харден во Хјустон и тоа што го прави сезонава е на врвно ниво.Годинава е помеѓу Харден и Кари за МВП и самото тоа кажува колку е добар играч.Како што Кари ги носи ГС на грб истото го прави и Харден.Хауард дваесетина утакмици не изигра сезонава.Моментално малце е во предност Кари поради тимскиот резултат али има уште да се игра така да ке видиме што ке биде.Џејмс и Вестбрук не би ги ставил во конкуренција поради тоа што пропуштаа доста утакмици а посебно на Вестбрук не му оди во корист скорот на Оклахома.

http://stats.nba.com/
Russell Bestbrook, прв во поени, четврт во асистенции, делба на прво место во украдени топки, најдобар скокач од бековите. Со еден збор Ѕвер! Штета ОКЦ што се пропаднати, иначе сигурно ќе беше фаворит за МВП.
Кога сме кај наградиве мислам дека мора на Деандре да му се даде за дефанзивен играч на годината, гази дечкото сезонава.

B_X5P9mXEAA-jtk.jpg

Добро одело, како за почеток. :D[DOUBLEPOST=1425608380][/DOUBLEPOST]Утакмичиште засега. Ејтуан Мур го изеде Вестбрук, 3 или 4 топки му украде. Страшна одбрана му игра досега. :)[DOUBLEPOST=1425613507][/DOUBLEPOST]Etwan Moore has stolen the show tonight. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
Game winner тројка на 2 секунди до крај, 9-10 шут од поле, и одлична одбрана над Вестбрук.
УТАКМИЧИШТЕ!!!!!

Последно уредено:
Последниот напад на ОКС :shok2::shok2::pov::pov::pov:
Вестбрук пак со монстер вечер, али Мур им ја украде победата на ОКС.

Овој Скоти Брукс со стап за чукање ореви би го тепал.[DOUBLEPOST=1425631659][/DOUBLEPOST]
Што не е тоа тоа ?Неможат сите да бидат Џордан и Коби...Улогата што ја има Харден во Хјустон и тоа што го прави сезонава е на врвно ниво.Годинава е помеѓу Харден и Кари за МВП и самото тоа кажува колку е добар играч.Како што Кари ги носи ГС на грб истото го прави и Харден.Хауард дваесетина утакмици не изигра сезонава.Моментално малце е во предност Кари поради тимскиот резултат али има уште да се игра така да ке видиме што ке биде.Џејмс и Вестбрук не би ги ставил во конкуренција поради тоа што пропуштаа доста утакмици а посебно на Вестбрук не му оди во корист скорот на Оклахома.
За МВП не е тоа тоа. 4 место е Хјустон моментално, а ГСВ 1. Кари повеќе заслужува како и да ја вртиш. А и реков погоре, ме нервира Харден така да џабе ми објаснуваш.

@Stefan-kobe кажуеш две реченици у кои со втората ја побиваш првата. Субјективно ако глеаме на работите за мене рецимо Коби не е ни у топ20 на сите времиња, објективно е втор. Така и со твојот муабет за Харден.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom