TheMessenger
Кодош
- Член од
- 18 февруари 2012
- Мислења
- 371
- Поени од реакции
- 473
Не ти се исплаќа да умреш ако 5000 денари е погребот. Ако не му платиш нема право да те тужи, така? Ако милуваш ќе дадеш, ако не госпо гледа, ќе ти помогне.
Има дупка во законот, ако извршиш самоубиство поп нема да те пее на погреб, автоматски заштедуваш 5.000 денари.Не ти се исплаќа да умреш ако 5000 денари е погребот. Ако не му платиш нема право да те тужи, така?
Таа мрсна свиња погана одвај ја чекаат во Идризово има гзот да му го направат решето. Поарно му е да бега додека е на власт.Би било интересно да се организира некое здружение за бојкот на овие свињите. Само во контекст на моменталнта политичка ситуација, ќе се припојави Миленко од некаде со барање на бетонска армирана плоча за такви издајници кои работат против МПЦ.
Јебе луд збуњеног е работата во Македонија моментално.
Семејството по совет од попот заведува во книгата дека е несреќен случај и пак ги пее поп. Освен ако не е некој „популарен“. Иначе све за пари закопуваат.Има дупка во законот, ако извршиш самоубиство поп нема да те пее на погреб, автоматски заштедуваш 5.000 денари.
Миленко има неодлежана затворска казна, за измама при посредување на визи ако добро се сеќавам. Затоа моментално служи како букаке материјал на власта. Ако се смени оваа власт, ќе си легне Идризово. Затоа колне, потикнува насилство, се поти како последна свиња.[DOUBLEPOST=1425494301][/DOUBLEPOST]Таа мрсна свиња погана одвај ја чекаат во Идризово има гзот да му го направат решето. Поарно му е да бега додека е на власт.
Дефинитивно треба протест и не само протест туку блокада на лоповиве.
Иначе тоа е Северна Кореја не е Македонија
Дали ти мислиш дека е во ред свињата дебела Стефан да се вози во Мерцедес и да има 5000 евра месени приходи?Гледам нај многу се засегнале од поскапувањата атистите и богоборците на форумов, зошто ли.
Немам видено досега некаква свиња да се вози во мерцедес и да зема таква пари.Така да незам што ме прашуваш.Дали ти мислиш дека е во ред свињата дебела Стефан да се вози во Мерцедес и да има 5000 евра месени приходи?
Јасно и гласно, да или не?
На удрен се правиш? Не ти е срам? Сериозно. Не ти се повраќа од гадовите? Можеш да ми цитираш дел од Библијата каде се вели дека треба свештенството да зема пари за црквените церемонии? Немаше нешто со бесплатно давајте?Немам видено досега некаква свиња да се вози во мерцедес и да зема таква пари.Така да незам што ме прашуваш.
Тогаш и п(л)оповите ќе те плачат, без да глумат.Има дупка во законот, ако извршиш самоубиство поп нема да те пее на погреб, автоматски заштедуваш 5.000 денари.
Токму ова се случи пред неколку години во Бутел. Со моите, на задушница мислам кај баба ми и дедо ми и да пее, завршува попот и буквално сите си имавме заборавено новчаници, кој во кола кој по дома а мајка ми имаше само 50 денари во нејзе, успеа некако да ги најде по џеб (а тарифа 100) и му вика „извини попе, толку имам, новчаникот ми е во кола“ и во исто време му дава 50 денари. Овој отвара раката, да види колку е и пази ГИ ВРАЌА парите назад и и вика или 100 И ПОВЕЌЕ или ништо.Им воведоа фискализација, а фискална немам видено.
Пред некој месец дававме три години. Виканавме поп да испее нели дека ај за три години како последно се правело не знам, бла бла. Заврши попот му даваме 500ден. и он вика ааа за три години имаме посебна тарифа 1000ден. е А замисли да немаш во тебе пари, што ке направи ке те тужи!??? Мрднати се бре, претераа со цениве!!! Ке станеме сите атеисти.
Не тролам, навистина познавам човек кој што стварно нема и на кој му помагаат со храна, ми кажа дека последниот пат му дале кило пилешки батаци, претходно зејтин, по 2-3 пати во месецот му даваат по нешто за исхрана.Не тролам, вистински прашувам.
Жал за омазата што ја носиш, не е лесно со таков товар сигурно.На удрен се правиш? Не ти е срам? Сериозно. Не ти се повраќа од гадовите? Можеш да ми цитираш дел од Библијата каде се вели дека треба свештенството да зема пари за црквените церемонии? Немаше нешто со бесплатно давајте?