ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво колеги, може некој да ми каже како изгледа усниот испит по Казнено право кај Професорот Тупанчевски, какви прашања поставува, и како оценува, Ви благодарам.

Во врска со ова: http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4523&mid=3034&tabId=1035&tabindex=0
Сакам да прашам, како оди процедурата за да пријавам испит во казненава сесија? Освен што треба да им дадам илјадарче, што друго? Каде, како?
Па на жиро сметка во пошта/банка треба да уплатиш и тојето, само да носиш заедно со пријава кога ќе полагаш. Барем така мислам е.

Иначе, ако треба и колоквиум да полагаш, илјадарчето е пред колоквиумот да го полагаш. Зезнатото е ако го паднеш колоквиумот...за џабе парите.

Па на жиро сметка во пошта/банка треба да уплатиш и тојето, само да носиш заедно со пријава кога ќе полагаш. Барем така мислам е.

Иначе, ако треба и колоквиум да полагаш, илјадарчето е пред колоквиумот да го полагаш. Зезнатото е ако го паднеш колоквиумот...за џабе парите.
За среќа не, колоквиумите ги имам поминато сите. Само еден испит ми остана.
Иначе списоци со кога испитите ќе ги полагаме ќе има?

И да, бидејќи сега сум втор семестар, нешто се бунам. Ова на списокот не се однесува на нас, туку на тие што им останале колоквиуми од втор, така? Бидејќи првите 6 недели од вториот семестар сеуште траат :unsure:

За среќа не, колоквиумите ги имам поминато сите. Само еден испит ми остана.
Иначе списоци со кога испитите ќе ги полагаме ќе има?

И да, бидејќи сега сум втор семестар, нешто се бунам. Ова на списокот не се однесува на нас, туку на тие што им останале колоквиуми од втор, така? Бидејќи првите 6 недели од вториот семестар сеуште траат :unsure:
Да да, така е.

Иначе нема да има списоци, ќе има термин кога ќе биде испитот, си идеш со уплатницава, пријава (+ адм.такса) и си полагаш. :) Со среќа на испитот. :)

Да да, така е.

Иначе нема да има списоци, ќе има термин кога ќе биде испитот, си идеш со уплатницава, пријава (+ адм.такса) и си полагаш. :) Со среќа на испитот. :)

:D Значи ова списокот за втор семестар не важи за нас :D

Иначе на тоа мислев, термини, да не знаеш кога ќе објават?

:D Значи ова списокот за втор семестар не важи за нас :D

Иначе на тоа мислев, термини, да не знаеш кога ќе објават?
Е не знам тоа, ама ќе биде од 9ти натаму, т.е. од наредниот понеделник. А ќе биде све густо пошто од 20ти март, петок, најверојатно ќе почнат колоквиумите од летниов семестар. Или 23ти, ама ептен кнап ќе им биде на тие што имаат 5 предмети.

Е не знам тоа, ама ќе биде од 9ти натаму, т.е. од наредниот понеделник. А ќе биде све густо пошто од 20ти март, петок, најверојатно ќе почнат колоквиумите од летниов семестар. Или 23ти, ама ептен кнап ќе им биде на тие што имаат 5 предмети.
Фала ти на инфото :)

Том e агент за недвижности. Една од недвижностите што тој се обидува да ја продаде e стан. Тој и припаѓа на Саманта. Бил е заинтересиран да го купи тој стан. За да ја покаже својата сериозност во преговорите Бил пишува чек на 10.000 евра како депозит што треба да се врати ако не дојде до склучување на купопродажниот договор. По инструкција на Том, Бил го прави чекот платлив на Том и Том го депонира чекот на својата банкарска сметка. Преговорите помеѓу Саманта и Бил биле прекинати без да биде склучен договор и Бил побарал од Том да му ги рефундира парите. Том кој во меѓувреме не повлекувал пари од својата банкарска сметка станал инсолвентен. Дали поберувањето на Бил на својот депозит има приоритет пред другите конкурентски побарувања или тој е третиран како генерален доверител? Дали би имало некоја разлика ако Том бил адвокат?

Случајов ми е за на факултет. Ајде колку што сте паметни правници мој бидете и добри и помогнете како да го решам. Имам јас веќе некоја идеја, ама да не пишам дан се избрукам:pos: Сите што се на мастер, веќе завршени или пак млади сили со желба за надградба активирајте се за утре ми е:giggle: По сите теми го пишав:yid: Фала:цицки:

Во ПП чекам уплатници за казнена и за презапишување, ај ќе ве моља, да не се клацкам до Скопје само за оваа информација. Благодарја.

Здраво колеги, може некој да ми каже како изгледа усниот испит по Казнено право кај Професорот Тупанчевски, какви прашања поставува, и како оценува, Ви благодарам.
Зависи денот како му е... генерално бара знаење, прашува буквално све и сака конкретни одговори кратко и јасно, неќе да прераскажуваш по цели лекции

Знае некој точно колку кредити е условот за запишување на 4ти семестар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom