Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Читам за навлаки зборите,да не знаете каде да ги тапацирам седиштата со скај,кожа или еко кожа.
Навлаки не виделе седитата,како нови се ама сакам да сменам малце тоа ентериерот,ептен емотивно сум приврзан за колата

Има еден тип у Струмица што тапацира и работи екстра и многу многу квалитетно ... Не му е баш евтина работата, ама изработката негова што ја имам видено стварно ме има одушевено ... Ке прашам како се вика и ке ти кажам или ако знае некој кој е нека каже како да го исконтактираш ...

Има еден тип у Струмица што тапацира и работи екстра и многу многу квалитетно ... Не му е баш евтина работата, ама изработката негова што ја имам видено стварно ме има одушевено ... Ке прашам како се вика и ке ти кажам или ако знае некој кој е нека каже како да го исконтактираш ...
Порано позади рамстор улицата накај Кисела Вода имаше центар за кожа,постои ли уште таа продавница или да барам низ Битпазар
За шиење по димемензии на седиштата не верувам дека ќе побараат голема сума

Дечки ми треба еден совет. Станува збор за Опел Вектра А 1.7 ТД. На колата бандашите ми се премногу криви, планирав да ги правам но со кој и да зборам ми велат или купувај нови оти и да ги исправам ќе се искривеле брзо и од нив повеќе бандаши не бидувало ИЛИ да сум исправел прво еден па после да почекам некое време да видам како ќе биди (ова второво некако мие мн глупа варијанта). Е сега во исто време ми се и амортизерите за менвање. Ми треба ваш совет дали да ги правам бандашите и да купувам нови амортизери или да купам нови бандаши сосе гуми па потаму амортизери ( јбг немам пари за двете наеднаш). Кога веќе сме кај бандаши доколку дадете совет нив да ги менувам би ви кажам и замолил дека гумите мометнални ми се 15ки и дајте некој совет за поубави алуминиумски бандаши и полични бидејќи ептен врска немам за коли. Колата над 90кмh ми треси ко будала, ги осеќам сите дупки. На нерамен пат и кај предното лево тркало нешто ми потчукнува како чуден звук т.е. ми тропа.

П.С. Можам и да купам 4 половни амортизери + само бандаши.

Дајте некое советче што да правам.

Aj i tuka da prasam. Mi trebaat dizni za Audi A4 2004 g. 1.9 tdi 96kw. Znae nekoj od tuka kaj mozam da najdam. Vo Tetovo nema i toj od dracevo isto nema momentalno.

Da ve prasam da ne znaete kolku ke me fatat davackite od prilika ako vnesam vozilo od zapad ( stanuva zbor za audi a3 2005-20007 1.9 ili 2.0 TDI) ? Fala vi mnogu

Прашувам дали се поправаат ( репарираат ) дизните кај DCI моторите пошто така потслушнав. И сега сум во дилема. Се репарираат или не. Некои велат за 100 евра по дизна како нови, ете некои велат не се поправаат. Да незнае човек што да речи, пошто ако не се порпаваат а пример сакам да купам половна кола многу веројатно е дека некоја ке цркни порано или покасно, па испаѓа дека нови дизни ке коштаат колку половно возило.
А кај реноата дизел 1900 цц до кај 2002 со обичен дизел каква пумпа има ( бош или лукас) и дали генерално моторите се имаат покажано( се комплет вклучувајки и пумпата). Брзината не ми е баш приоритет, потрошувачката и така и така, побитно ми е подлежноста на кварови и издржливоста пошто сепак се работи за половно возило кое најверојатно ке има поминато мнооогу мноогу км. И дали се гледа од кој производител е пумпата, мислам дали е очигледно за препознавање, пиши некаде на видно место на самата пумпа итн итн.

Значи се гледа ако пумпата е Bosch истата кај постарите до 1998 е со гас на сајла и јасно си пишува на пумпата дека е Bosch.
Ако е Lucas исто јасно си пишува и треба да се прочитa. 1.9D со пумпа на Bosch и гас на сајла е практички неуништлив и може да се вози на секакво "гориво" што согорува. Не збориме за 2.0DTI и 320D на BMW кои исто така имаат пумпа на Bosch но истата е многу расиплива и има сооствена електроника која може да цркне секој момент. А и самата пумпа кај нив се износува механички. Ремонт на истата вклучува промена на внатрешните елементи и КУЌИШТЕТО. Како и електрониката. Практички НОВА пумпа. Но ова е за 2.0 DTI и BMW 320d со 136 коња пред редизајнот.
За рено за DCI моторите дизните НЕ СЕ репарираат кај повеќето модели. Кај оние dci со систем на вбризгување на Lucas работите се многу полоши за разлика од оние што имаат Bosch систем на вбризгување (овие се многу ретки и ретко се продаваат).
Но репарација на дизна на DCI не се препорачува. Се репарираат сите 4 а колку ќе издржат тоа е Божја работа. Со благословеното гориво на македонските и повеќето европски пумпи (освен во Франција и Норвешка) DCI моторите си јавуваат дефекти дури и во белите држави.
Ако сакаш доверлив мотор гледај да е 1.9Д со пумпа на bosch и до 1998.
Нема турбо и нема што да се расипе. Сештојаден мотор е тоа.
А убедливо најтоп е 1.9Д во Голф 3. Најефтин за одржување. Јапонец не би ни погледнал зашто тие се со Zexel пумпи за кои делови тешко се наоѓаат. А и Zexel пумпите се осетливи на благословено гориво.
Е сега 1.9д троши 1.5 литар повеќе од DCI или HDI.

Порано позади рамстор улицата накај Кисела Вода имаше центар за кожа,постои ли уште таа продавница или да барам низ Битпазар
За шиење по димемензии на седиштата не верувам дека ќе побараат голема сума

Незнам за таа продавница пошто ја не сум од Скопје, знам за овој тип во Струмица имам видено кај едно пријателче што му има работено комплет ентериер на една кола која што ја средува, значи од седишта до тапацири на врати и се што има тапацирано, ама со природна кожа и тоа скапичко, ама изработено немам зборови ...[DOUBLEPOST=1425149596][/DOUBLEPOST]
Дечки ми треба еден совет. Станува збор за Опел Вектра А 1.7 ТД. На колата бандашите ми се премногу криви, планирав да ги правам но со кој и да зборам ми велат или купувај нови оти и да ги исправам ќе се искривеле брзо и од нив повеќе бандаши не бидувало ИЛИ да сум исправел прво еден па после да почекам некое време да видам како ќе биди (ова второво некако мие мн глупа варијанта). Е сега во исто време ми се и амортизерите за менвање. Ми треба ваш совет дали да ги правам бандашите и да купувам нови амортизери или да купам нови бандаши сосе гуми па потаму амортизери ( јбг немам пари за двете наеднаш). Кога веќе сме кај бандаши доколку дадете совет нив да ги менувам би ви кажам и замолил дека гумите мометнални ми се 15ки и дајте некој совет за поубави алуминиумски бандаши и полични бидејќи ептен врска немам за коли. Колата над 90кмh ми треси ко будала, ги осеќам сите дупки. На нерамен пат и кај предното лево тркало нешто ми потчукнува како чуден звук т.е. ми тропа.

П.С. Можам и да купам 4 половни амортизери + само бандаши.

Дајте некое советче што да правам.

Зависи колку парички имаш за трошење на ова. И дали сакаш половни или нови бандажи. Не кажа за што кола се работи и освен тоа дека се 15-ки бандажи не кажа што друга димензија носи, како ширина и висина... Погледни по пазар3 и реклама5 имаш едно чудо бандажи што се продаваат од нови до половни, може да се најде нешто добро ... Друго за исправање зависи колку се криви бандажите, ако е малку, ке се исправи лесно, ама ако е повеќе, башка сите 4, тоа веќе не ми е по ќеф ... Трето моја препорака ти е да си земеш други бандажи, па и половни, имаш 15-ки за 200-250 евра добри и да си отидеш кај зајо у Радишани и да си ги репарираш амортизерите за 15-20 евра по парче и терај ...

Последно уредено:
Незнам за таа продавница пошто ја не сум од Скопје, знам за овој тип во Струмица имам видено кај едно пријателче што му има работено комплет ентериер на една кола која што ја средува, значи од седишта до тапацири на врати и се што има тапацирано, ама со природна кожа и тоа скапичко, ама изработено немам зборови ...[DOUBLEPOST=1425149596][/DOUBLEPOST]

Зависи колку парички имаш за трошење на ова. И дали сакаш половни или нови бандажи. Не кажа за што кола се работи и освен тоа дека се 15-ки бандажи не кажа што друга димензија носи, како ширина и висина... Погледни по пазар3 и реклама5 имаш едно чудо бандажи што се продаваат од нови до половни, може да се најде нешто добро ... Друго за исправање зависи колку се криви бандажите, ако е малку, ке се исправи лесно, ама ако е повеќе, башка сите 4, тоа веќе не ми е по ќеф ... Трето моја препорака ти е да си земеш други бандажи, па и половни, имаш 15-ки за 200-250 евра добри и да си отидеш кај зајо у Радишани и да си ги репарираш амортизерите за 15-20 евра по парче и терај ...
Пишав погоре веројатно не го прочита Опел Вектра А 1.7 ТД :) Имам за трошење 200е од прилика гледам на реклама5и пазар3 има некои од по 100-150е убај барем вака на лик (не се разбирам) бандаши мојте се со 4 штрафа. Е сега гледам од тие од по 100-150е од проста причина што планирам мојте старите колку можам макс да ги продам ако можам ептен се криви или со останатите 50-100е што ќе ми останат да земам амортизери на рати. Радишани мие бајѓи далеку :) од БТ сум :)

Пишав погоре веројатно не го прочита Опел Вектра А 1.7 ТД :) Имам за трошење 200е од прилика гледам на реклама5и пазар3 има некои од по 100-150е убај барем вака на лик (не се разбирам) бандаши мојте се со 4 штрафа. Е сега гледам од тие од по 100-150е од проста причина што планирам мојте старите колку можам макс да ги продам ако можам ептен се криви или со останатите 50-100е што ќе ми останат да земам амортизери на рати. Радишани мие бајѓи далеку :) од БТ сум :)
Кога купуваш половни бандаши прво проверка на вулканизер па ако се солидни ги плаќаш

Здраво дечки :).Првпат пишувам на темава,имам еден зорт.Се работи за клио 1.2 2000 година ,имаше проблеми,не примаше гас колата.Ја однесовме на компјутер - излезе дека е проблемот во throtlle potentiometer.Го отштекаа луѓето и сеа колата си вози,ама не е тоа-тоа.Има ли некој идеа кај да купиме такво нешто.Да е моја колата ја би ја возел и вака,ама е на девојка ми и шубе и е.
еве слика од чудото што го бараме
throttle-position-sensor.jpg
Поздрав и однапред благодарам на било каква помош ;)

Здраво дечки :).Првпат пишувам на темава,имам еден зорт.Се работи за клио 1.2 2000 година ,имаше проблеми,не примаше гас колата.Ја однесовме на компјутер - излезе дека е проблемот во throtlle potentiometer.Го отштекаа луѓето и сеа колата си вози,ама не е тоа-тоа.Има ли некој идеа кај да купиме такво нешто.Да е моја колата ја би ја возел и вака,ама е на девојка ми и шубе и е.
еве слика од чудото што го бараме
Прегледај го приврзокот 115431
Поздрав и однапред благодарам на било каква помош ;)
Барај ка јнекој што растура и продава делови за рено
Види овде

dali da kupam pt cruiser 2.2 dizel...kolku e registracija i odrzuvanje na ..mal servis...golem servis... dali nekoj znae nesto za ovaa kola

dali da kupam pt cruiser 2.2 dizel...kolku e registracija i odrzuvanje na ..mal servis...golem servis... dali nekoj znae nesto za ovaa kola
Америчко :гомце: кое користи мотори од мерцедес,делови само по нарачка и многу грдо возило,погрдо е дури и од vw beetle

Мислења за Ford Fusion, 1.4 TDCi и 1.6 TDCi, не знам зошто, ама отсекогаш потајно сум имал симпатии кон овој модел, цената е пристапна па да знам дали да ја имам предвид за во иднина ако сакам да го сменам голфот. Годините се од 2003 нагоре, цените од 3000 нагоре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom