Prestapnik
Кондураџија
Посебно темниот, ко да пијам планински чај со лимон и мед. Ем има 7.9% алкохол така што ако чоек брзо пие има шанса и да го зафати.Пауланерот ми е најомилен затоа што има специфичен и уникатен сладникав вкус и арома.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Посебно темниот, ко да пијам планински чај со лимон и мед. Ем има 7.9% алкохол така што ако чоек брзо пие има шанса и да го зафати.Пауланерот ми е најомилен затоа што има специфичен и уникатен сладникав вкус и арома.![]()
BEERSHOP-MACEDONIA
od fevruari novo makedonsko pils pivo na pazarot @starogradsko@ po vkus i aroma razlicno od se sto sme imale do sega.
![]()
Некој информација?
И до кај стигна работата со пивото од Кавадарци?
Да не е истата?
Овде е најавено за Кожувчанка
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=77E8DF7F2EB6A04CB9CF87B39C0037EE
Овде две фабрики - и на Кожувчанка и на Горска
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=D5EA578D75C14A459265AB5594E18362
И како е?
Цената?Го пробав Староградско-то и можам да кажам дека е солидно пиво и моментално убедливо најдобро македонско пиво, кое може да се рамни и со чешките пилсови.Има богат вкус и добра горчина. Лесно е за пиење ( не и за отварање ) и не треба да се служи претерано ладно затоа што вкусот не би бил толку изразен. Единствена замерка која би ја дал, но е повеќе работа на вкус, се однесува на газираноста, односно пивото не е баш газирано и мислам дека вкусот би бил уште подобар со малку повисока газираност.
Не ми е од продавница.Цената?
Си помислил дека можеби баш заради тоа што не е газирано е убаво?Го пробав Староградско-то и можам да кажам дека е солидно пиво и моментално убедливо најдобро македонско пиво, кое може да се рамни и со чешките пилсови.Има богат вкус и добра горчина. Лесно е за пиење ( не и за отварање ) и не треба да се служи претерано ладно затоа што вкусот не би бил толку изразен. Единствена замерка која би ја дал, но е повеќе работа на вкус, се однесува на газираноста, односно пивото не е баш газирано и мислам дека вкусот би бил уште подобар со малку повисока газираност.