Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Си помислил дека можеби баш заради тоа што не е газирано е убаво? :cautious:

Германските и Белгиските пива се најубави на свет баш заради тоа што не се газирани. И чешките пилснери што ги спомна се далеку по-негазирани од нашиве мочки, затоа и се поубави.
Знам дека треба да има ниска газираност, меѓутоа како што и реков, станува збор за вкус, па одтука мене лично би ми годела малку повисока газираност.
Мал sneak peek :)
IMG_5400 .jpg

Права ствар.... :D

11016755_10204109355076025_1256887376_n.jpg

11026430_10203628612383939_192042507_n.jpg

Знам некој тука го фалеше schofferhofer и еве денес конечно го пробав. Не се разбирам нешто многу ама убаво ми дојде пивово. :D А Krombacher темното е дефинитивно најубаво темно што го имам пробано.

Го има по продавнициве ова новото Староградско? :)

Вчера пробав Староградско и не знам дали дека го пробав после шише Скопско ама се осеќав како да пијам сок, а не пиво. Има интересен благ вкус ама кога ќе ми се припие пиво дефинитивно не би одбрала Староградско.

Го пробав Староградско-
...
Единствена замерка која би ја дал, но е повеќе работа на вкус, се однесува на газираноста, односно пивото не е баш газирано и мислам дека вкусот би бил уште подобар со малку повисока газираност.

Истата мака ја имаат СИТЕ македонски пива. Избрзан неквалитетен процес на производство резултира со мала глава на пивото, во случајот на нашите пива - главата воопшто и не постои.

Си помислил дека можеби баш заради тоа што не е газирано е убаво? :cautious:

Германските и Белгиските пива се најубави на свет баш заради тоа што не се газирани. И чешките пилснери што ги спомна се далеку по-негазирани од нашиве мочки, затоа и се поубави.
Си ги помешал лончињата малку (повеќе). ;)
Главата на пивото, не го поистоветувај со количината на СО2 што ја бутаат пивариве во пивото пред да го флашираат.

http://brewwiki.com/index.php/Head_Retention
Голем дел од вкусот е во пената. Не зборуваме за кога го сипаш пивото колку пена ќе се направи, туку колку време ќе се задржи пената како пена. Кај нашите пива таа пена (главата) ја снемува за неколку секунди. Провери на крају краева. :)

Поевтино им е на пиварите кога го забрзуваат процесот на ферментација. Поголеми количини со помали производни капацитети.
Но самите сме криви, пошто не знаеме што е квалитет па не го ни бараме (тој е заклучокот, штом го купуваме и тоа лошо пиво). Како она велат: „за добри свињи нема лоша помија„. :D

Скопско си е скопско, класика пивце, не го давам за нишо. Башка ако имаш и една буксна да запалиш, мммм мераци

Го пробав Староградско и пивото е тиња! Горчи, неубаво е газирано, има чуден мирис итн... Искрено мене би ми било срам да излезам на пазар со таков производ!

Го има по продавнициве ова новото Староградско? :)
Да. 45 денари 0,33 :unsure:

Го пробав Староградско и пивото е тиња! Горчи, неубаво е газирано, има чуден мирис итн... Искрено мене би ми било срам да излезам на пазар со таков производ!

Како се снајде со отворањето, со капачето?:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom