Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Денес пробав и Krombacher Dark и тоа не ми се свиѓаше. Сеа пијам Лашко темно и за мене засега од тоа што сум го пробал е најубаво :love:
Мене па баш Лашкото темно не ми е ништо посебно, а Krombacher Dark ми е најубавото темно што сум го пробала. :D

А денес конечно најдов Скопско темно и не ме воодушеви ама не е ни грдо, просек.

Само што го пробав, Скопско темно е копија на Лашко темно, со таа разлика што можеби е помалку газирано, иако и за тоа не сум сигурен пошто знам дека и Лашко темно е помалку газирано од светлото. Друга разлика, вкусот е поинтензивен а е сосема ист, па ради тоа ви се јавува горчлив афтертејст.

Мене па баш Лашкото темно не ми е ништо посебно, а Krombacher Dark ми е најубавото темно што сум го пробала. :D

А денес конечно најдов Скопско темно и не ме воодушеви ама не е ни грдо, просек.
Секој со различен вкус нормално :D
А тоа дека темното Скопско е исто ко Лашкото темно мало морген.

На здравје :pijani:
Holsten+Pilsener+neu.jpg

Имам пола гајба Маизелс, пола гајба Пауланер. :D:D
Ете мене Пауланерот не ми праи кеиф, ова е закон. Овде велат кулмбахер е најдобро не е лошо али со ова неможит. На здравје нека ти е[emoji4]

Ете мене Пауланерот не ми праи кеиф, ова е закон. Овде велат кулмбахер е најдобро не е лошо али со ова неможит. На здравје нека ти е[emoji4]

Фала, да си имаш здравје. Пауланерот ми е најомилен затоа што има специфичен и уникатен сладникав вкус и арома. Кулмбахерот така и така. :)

Љацо, си го пробала ХБ? Хофбраухаус. многу одамна го имам пиено во Минхен, за време а Октобар фест и ми остави ептен добар впечаток. А и пивницата е лудница, .... но ова само ако си во Минхен може да го знаеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom