Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Темно Скопско - НАЈЛОШОТО ПИВО шо сум го пиел :sick:
Штотуку го најдов новиот знаменосец.

СТАРОГРАДСКО

Добро бе, со кој ум растворен хмељ со кисела вода некој го вика пиво? Отрооооов за глувци.

Добро бе па ти - дека не е којзнае што, јасно е... ама не е до толку лошо. ;)
Чекав повеќе мислења да се напишат па да не плукам прв...нема смисла ипак треба да се подржуваат излегувања на нови домашни пива.

Само не знам по кој критериум му ја формирале цената. 50+ денари за мала флашичка?? Сешто.

Добро бе па ти - дека не е којзнае што, јасно е... ама не е до толку лошо. ;)
Чекав повеќе мислења да се напишат па да не плукам прв...нема смисла ипак треба да се подржуваат излегувања на нови домашни пива.

Само не знам по кој критериум му ја формирале цената. 50+ денари за мала флашичка?? Сешто.

1. Газирано е како крали марко
2. НЕма вкус на хмељ туку на кисела вода со малку потопен хмељ. Нешто како во вицот со на влао кафето.
3. Загледај се поубо, пивото нема боја на пиво
4. Пена, не да не седи, нема пена.
5. Неможев 0.33ка да допијам еееј

---

Разбирам да се поддрват нови домашни пива. Ама каде со ваква политика. Нема ѓубре да купвам само дека е домашно. Се израдвав ко слушнав дека има нова пивара покрај овие двете, ама ова па ептен крш испадна. А цената незнам шо му е филмот, премиум да не глумат.

За таа цена на пивото и коментариве ваши би го пробал само ако испадне од некое тамче па да го земам...

Абе тука се некаде со Крали Марко, мене искрено прилепското повеќе ми се допаѓа. Ама ќе му дадам уште една шанса, од принцип! Што да правам кога сум темелен. :)

Maкедонија е мал пазар за повеќе домашни пиварници,башка и што не сме многу пивопијна нација.Мислам дека ова староградско,чаршиско и слични балони нема да издржат долго.Поред Даб и Скопско тешко да преживее друго пиво.

Абе тука се некаде со Крали Марко, мене искрено прилепското повеќе ми се допаѓа. Ама ќе му дадам уште една шанса, од принцип! Што да правам кога сум темелен. :)
Крали Марко е Хајнекен за ова.[DOUBLEPOST=1427907138][/DOUBLEPOST]
Maкедонија е мал пазар за повеќе домашни пиварници,башка и што не сме многу пивопијна нација.Мислам дека ова староградско,чаршиско и слични балони нема да издржат долго.Поред Даб и Скопско тешко да преживее друго пиво.
Е мал пазар ама немора да значи дека тоа е проблем. Ако има квалитет ќе си најди соодветен пазар. Секаде има такви минипивари и си опериираат во помали рамки. Немора нешто да се произведва со тони за да е ок. Си имам почит кон ваквите мини пивари. (За чаршиско ништо не коментирам оти го немам пробано, ама ми се бендисва пристапот да се прават мини пивари)[DOUBLEPOST=1427907198][/DOUBLEPOST]
Објасни каква боја е пивото ?
немаш пиво видено или?

Крали Марко е Хајнекен за ова.[DOUBLEPOST=1427907138][/DOUBLEPOST]
Е мал пазар ама немора да значи дека тоа е проблем. Ако има квалитет ќе си најди соодветен пазар. Секаде има такви минипивари и си опериираат во помали рамки. Немора нешто да се произведва со тони за да е ок. Си имам почит кон ваквите мини пивари. (За чаршиско ништо не коментирам оти го немам пробано, ама ми се бендисва пристапот да се прават мини пивари)[DOUBLEPOST=1427907198][/DOUBLEPOST]
немаш пиво видено или?
Цк елаборирај каква тоа боја треба да има пиво, уствари кажи што е тоа пивска боја, ај жити очите :)

viewer.php

Нека посочи сега @јас каква боја треба да има пивото од овие прикажаниве. Све што нема таква боја, не е пиво.[DOUBLEPOST=1427959441][/DOUBLEPOST]
Темно Скопско - НАЈЛОШОТО ПИВО шо сум го пиел :sick:

Што му фали? Да не нема боја на пиво? :pos:

Последно уредено:
Дечки, дали може некој да ми посочи некое место за пивце во Стара Чаршија, ама да нудат и додатоци (да можеш да доплатиш за чипс, кикирики..), само да не е Пивница, зошто скапо ми е некако...и дали некој има инфо. ова Чаршисково ново пиво кога искача? Фала однапред.

Дабче си е дабче, од ко е во новава флаша ми е незаменливо, но искрено ниедно пиво до сега не ми било грдо, имам подобро и полошо али грдо пиво немам пробано.:ајнапиво:

Не стигнавме ни да пробаме... да беше ‘странска инвестиција‘, ќе им ја отвореа и ќе им ги подмиреа трошоците.А дали проблемов е поврзан со наводната желба за влез на одредена фирма од Лугано и Белизе во Кожувчанка е трик прашање од теории на заговор.
http://kavadar4e.com/index.php?opti...9-15-59-03&catid=37:tikvesijavesti1&Itemid=80
Свлечиште ја уништи пиварата на „Кожувчанка“
Напишано од Unevski on Четврток, 09 Април 2015 15:55

d69cc62a-008d-46e9-b6d1-892306976456-kozuv2.jpg

Иако на неколку пати зимово се интеренираше и санираше свлечиштето на ридот кој се наоѓа над производствениот погон на ДОО „Кожувчанка“ во село Мрежичко каде се произведува новото македонско пиво „Наше Македонско“, изутринава околу пет часот свлечиштето повторно се активирало и буквално влегло во производствениот погон.

Првичната проценка е дека штетите се огромни, а производството на пиво ќе биде запрено во наредните дваесеттина дена. Вработените во компанијата и од неколку градежни фирми веднаш започнаа со санирање на штетите, но проблемите се и повеќе од сериозни бидејќи освен на објектот, има оштетување и на опремата.

„Штетата е огромна. И во изминатиот период имавме интервенирано на ова свлечиште, но лизгањето на земјата не престана. Досега имаме исчистено околу 2,5 илјади кубни метри земја и кал. Земја навлезе и во главните варилници. Се претпоставува дека внатре има над три илјади кубика земјен материјал. Веднаш почнавме со акција за санирање на штетите. Се мобилизравме и ние и градежните комапнии. Работната рака е од нас. Штета ќе мора сами да ја покриеме. Се надеваме дека за 15 дена нашето производство ќе продолжи“ рече комерцијалниот директор Лазар Којчев.

Во продолжение, Којчев нагласи дека комапнијата сама ќе ги сноси трошоците за санирање на свлечиштето и повторно ставање во функција на целата опрема која исто така е многу оштетена. Досегашната инвестиција на „Кожувчанка“ во овој производствен комплекс изнесува 1,2 милиони евра.

Пивото од комапнијата „Кожувчанка“ од почетокот на овој месец е присутно во трговската мрежа во Кавадарци, Кочани и Штип. Како што информираше Којчев плановите на компанијата биле да се прошири производството, но засега овој план ќе биде во мирување се до санирањето на штетите од денешната елементарна непогода.

„Првично произведената количина на пиво досега се надеваме дека ќе биде доволна за пазарот кај што веќе се продава. Има хаварија и на технологијата, па по санирање на штетите ќе продолжиме со производството“, заврши Којчев.[DOUBLEPOST=1428687027][/DOUBLEPOST]
Не стигнавме ни да пробаме... да беше ‘странска инвестиција‘, ќе им ја отвореа и ќе им ги подмиреа трошоците.А дали проблемов е поврзан со наводната желба за влез на одредена фирма од Лугано и Белизе во Кожувчанка е трик прашање од теории на заговор.
http://kavadar4e.com/index.php?opti...9-15-59-03&catid=37:tikvesijavesti1&Itemid=80
Свлечиште ја уништи пиварата на „Кожувчанка“
Напишано од Unevski on Четврток, 09 Април 2015 15:55

d69cc62a-008d-46e9-b6d1-892306976456-kozuv2.jpg

Иако на неколку пати зимово се интеренираше и санираше свлечиштето на ридот кој се наоѓа над производствениот погон на ДОО „Кожувчанка“ во село Мрежичко каде се произведува новото македонско пиво „Наше Македонско“, изутринава околу пет часот свлечиштето повторно се активирало и буквално влегло во производствениот погон.

Првичната проценка е дека штетите се огромни, а производството на пиво ќе биде запрено во наредните дваесеттина дена. Вработените во компанијата и од неколку градежни фирми веднаш започнаа со санирање на штетите, но проблемите се и повеќе од сериозни бидејќи освен на објектот, има оштетување и на опремата.

„Штетата е огромна. И во изминатиот период имавме интервенирано на ова свлечиште, но лизгањето на земјата не престана. Досега имаме исчистено околу 2,5 илјади кубни метри земја и кал. Земја навлезе и во главните варилници. Се претпоставува дека внатре има над три илјади кубика земјен материјал. Веднаш почнавме со акција за санирање на штетите. Се мобилизравме и ние и градежните комапнии. Работната рака е од нас. Штета ќе мора сами да ја покриеме. Се надеваме дека за 15 дена нашето производство ќе продолжи“ рече комерцијалниот директор Лазар Којчев.

Во продолжение, Којчев нагласи дека комапнијата сама ќе ги сноси трошоците за санирање на свлечиштето и повторно ставање во функција на целата опрема која исто така е многу оштетена. Досегашната инвестиција на „Кожувчанка“ во овој производствен комплекс изнесува 1,2 милиони евра.

Пивото од комапнијата „Кожувчанка“ од почетокот на овој месец е присутно во трговската мрежа во Кавадарци, Кочани и Штип. Како што информираше Којчев плановите на компанијата биле да се прошири производството, но засега овој план ќе биде во мирување се до санирањето на штетите од денешната елементарна непогода.

„Првично произведената количина на пиво досега се надеваме дека ќе биде доволна за пазарот кај што веќе се продава. Има хаварија и на технологијата, па по санирање на штетите ќе продолжиме со производството“, заврши Којчев.
„Пивото ќе биде домашен бренд, а изработено по германска технологија. Во мај ќе биде пуштено на пазарот“, најавува Митко Јанчев, генерален менаџер на „Кожувчанка“ и претседател на Управниот одбор на Регионалната Стопанска комора - Кавадарци

Во „Кожувчанка“ се подготвува ново македонско пиво. Во Кавадарци во рамки на фабриката, во завршна фаза е изградбата на погони за идната пиварница, инвестиција вредна 700.000 евра. Новото пиво се очекува да почне да се продава на пазарот кон крајот на мај или почетокот на јуни. Пивото ќе биде домашен бренд изработено по германска технологија. Во почеток, ќе биде пуштено на пазарот само во лименка и ПЕТ-амбалажа, а подоцна и во стакло, за ресторани.
http://www.utrinski.mk/?ItemID=557D6D45E6D4644EBD6F2FA6577F962C

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom