87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92
Врвна филмска година со ептен слаби оскари, Интерстелар е ограбен оваа година, филмско обележје за цела декада е, не беше прашање според мене дека е најдобар годинава.

Не изгледав ноќеска, па ги изгледав сега. Дефинитивно лошо издание, немаше ништо вредно за напоменување.

Кога веќе не беше номиниран Interstellar кој за мене е најдобар филм, нејќев само Boyhood да освои затоа што не вреди. После тоа сеедно ми беше доколку еден од Birdman или The Imitation Game освои.
За актер сакав Бенедикт или Китон, ама добро ај.

Ах колку жалам за Interstellar и The Imitation Game... па уште и original score му зема на Ханс, the grand noobest hotel.
Па и за Birdman or (How to Fail at a Motion Picture) се испонапнав, многу награди собра...

ibyRjNkRpwO2Fc.gif

Последно уредено:
Ејјј корегирано, малце сум спиен денес или можеби криво зборам. :D

Време е да се средат некои работи на манифестацијава. Пример, го тупат 3 саати, за последните 6-7 најбитни награди да ги доделат за пола саат. Место да балансираат и цела церемонија да се намали. Не би имало потреба да трае чудово повеќе од два часа.
Birdman ми беше фаворит така да задоволен сум, ме нервира Хотелот што собра 4 награди али се знаеше за тие награди, освен онаа за музика што мислам дека не ја заслужи.
Штета за мојот омилен Бетмен, приказната во Птичаров како да беше афтобиографска до негде за Китон, поклопено беше се' али јебига, Хокинг беше тежок опонент за да се победи.
Самата манифестација, досадна.

Според мене све заслужено од номинираните, само Интерстелар заслужуваше барем номинација, требаше барем таа заслуга да му ја дадат. Околу Хотелот све ОК, па и за best score не ми е криво.
Околу странските само Leviathan ми е гледан, па неможам баш да зборам.

Изгледа сум единствениот шо мисли дека Birdman појма нема за оскар али со оглед на конкуренцијата може и заслужено да се каже мада The Imitation Game ми е светлосни години подобар филм од овој ( едини проблем шо овој е според вистинска приказна ). Се одлично , тематика одлична , глума исто така али овој ако е за оскар значи се докажува мојата теорија дека како идеме нагоре се полоши и полоши филмови испаѓаат. Сепак не ми се мерило оскарите, исклучоци се некој години каде стварно заслужено земале филмови што вредат.

Изгледа сум единствениот шо мисли дека Birdman појма нема за оскар али со оглед на конкуренцијата може и заслужено да се каже мада The Imitation Game ми е светлосни години подобар филм од овој ( едини проблем шо овој е според вистинска приказна ). Се одлично , тематика одлична , глума исто така али овој ако е за оскар значи се докажува мојата теорија дека како идеме нагоре се полоши и полоши филмови испаѓаат. Сепак не ми се мерило оскарите, исклучоци се некој години каде стварно заслужено земале филмови што вредат.
Прво пишеш дека нема појма филмот(Birdman) и не е за оскар, после тоа заслужено освоил заради (слабата?) конкуренција, па The Imitation Game ти е светлосни години подобар, па проблемот со Imitation е што е според вистинска приказна - what?o_O, па се навраќаш и го фалиш Birdman од неколку аспекти, остатокот не го коментирам.
Малце од малце фокусирај се на тоа што пишеш, вака изгледа како некој со attention disorder да пишувал.

Прво пишеш дека нема појма филмот(Birdman) и не е за оскар, после тоа заслужено освоил заради (слабата?) конкуренција, па The Imitation Game ти е светлосни години подобар, па проблемот со Imitation е што е според вистинска приказна - what?o_O, па се навраќаш и го фалиш Birdman од неколку аспекти, остатокот не го коментирам.
Малце од малце фокусирај се на тоа што пишеш, вака изгледа како некој со attention disorder да пишувал.

Олади малце , таман си е напишано.

Birdman е револуционерен филм, за неколку години дечиња ќе фатат камера в рака и ќе снимаат поради него, ќе прават уметност. Филмот треба да се заштити со закон.
Инаку годинава колку-толку имаше конкуренција. Бојхуд беше сериозна конкуренција на Брдмен.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom