Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кој праша за Selma? Дното меѓу овогодинешните номинирани. Едноставна политичка драма чиј мотив не е дури ни да предизвика емоции кај некого, туку просто - само да прераскаже што било и како било. Во 2013 имаше минимум 4 филмови за правата на црнците во Америка (и тоа само оние на кои ми текнува: 12 Years a Slave, 42, Butler и Fruitvale Station) милион пати подобри од овој. Дури иако некои од тие 4 не ми се ни допаднаа. Се вадат на глумата на Ојелово? E па, guess what - заслужено не доби ни номинација! Било кој рандом актер ќе одглумеше на исто ниво (да Ио, дури и fuckin' Татум, иако не е црнец :P). А и, впрочем - што имаше тука тешко да се одглуми?

Selma - meh! Tотален аутсајдер, не трошете си го времето, има многу подобри начини како би го искористиле. 4/10 од мене.

Foxcatcher - лош филм. Освен Рафало и Карел што глумеа добро- а и немаа некоја тешка улога- релативно лош филм. Според мене не заслужува ниедна номинација, а не 5. Никаква приказна, никаков крај, подосаден филм досега немам гледано, многу непотребни сцени, задржување на фејшал експрепнс. Едвај 4ка од мене доби. Никако немојте да го гледате, грев е да се потрошат 700 мегабајти за филмов, а камоли добра снимка или карта за кино.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Се обидувам со сила да се држам на темана Moviespotting ама пак ми е страв да не ми спласне ентузијазмот. Ама редовно ја посетувам, ме интересира дали @wot ќе напише рецензија за The Holy Mountain. Морам вака јавно, таму не можам да цитирам, а многу ме интересира зошто 4ката. :D

Се обидувам со сила да се држам на темана Moviespotting ама пак ми е страв да не ми спласне ентузијазмот. Ама редовно ја посетувам, ме интересира дали @wot ќе напише рецензија за The Holy Mountain. Морам вака јавно, таму не можам да цитирам, а многу ме интересира зошто 4ката. :D

Ej, go hejtas be? :D Najgolemoto bogohulie i natripanost so mnogu boi. Dvosmislenost i kuropeckanje, plus breaking the fourth wall.

Whats not to like? :ojeaa:

Pa sledi masakrot! :ojeaa:

Ej, go hejtas be? :D Najgolemoto bogohulie i natripanost so mnogu boi. Dvosmislenost i kuropeckanje, plus breaking the fourth wall.

Whats not to like? :ojeaa:

Pa sledi masakrot! :ojeaa:
Не, туку напротив, сакав да прашам зошто 4? Комотно може да биде 5 :D

Не, туку напротив, сакав да прашам зошто 4? Комотно може да биде 5 :D

Hahah, bas toa i ke pisav koga go vidov postot (koa mislev go hejtas).. ne samo deka stojam zad 4kata tuku mozebi e i 5ka. :D
Ne znam, deka pred toa go gledav toj the devils i nekako so poseriozna nota bese.. i za nijansa poveke vpecatok mi ostavi, pa rezultirase kaj ovoj so 4ka.

@grande-juve Sunset Boulevard ne mi se dopadna mnogu, ama ovoj Night of the Hunter.. :cuc:
Koa veke se spomnaa noir ponazad..

Hahah, bas toa i ke pisav koga go vidov postot (koa mislev go hejtas).. ne samo deka stojam zad 4kata tuku mozebi e i 5ka. :D
Ne znam, deka pred toa go gledav toj the devils i nekako so poseriozna nota bese.. i za nijansa poveke vpecatok mi ostavi, pa rezultirase kaj ovoj so 4ka.
Го немам гледано The devils, баш ќе го спуштам да видам што е фрката. The holy mountain е брутален, или е 1 или е 10, не знам дали постои нешто измеѓу :) Визуелно мислам дека е пред своето време филмот.

Инаку кај што спомна Noir, мислам дека немаме таква тема, да не сака @grande-juve да склопи некоја тема така, да продискутираме и по некој предлог? :)

Јас на вакви филмови како тие на Јодоровски кои се за крајно селективна публика никогаш не би дал 10тка(5), дури и да го разглабам до детаљ и му ги фатам сите намери и идеи на режисерот.
Сепак не презентираат објективни вистини, да презентираат вакво нешто да, така би биле легитимни за било кој случаен гледач кој и површно би ги валидизирал без да навлезе длабоко у приказната и видувањата на режисерот

Добро, титл за Big Eyes зошто уште нема? Дури ни англиски не објавиле...
Некој ако најде (preferably српски/хрватски, па макар и б'лгарски), одма нека пинга.
На мајка ми сакам да и го пуштам, да го изгледа. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom