Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.914
Поени од реакции
11.283
Јас колку го хејтам Гранд Будапест, мислам дека Брдмен е 100000 класи подобар од него :D

But that's just, like, my opinion...
Јас хејтам што има толку номинации...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Кој праша за Selma? Дното меѓу овогодинешните номинирани. Едноставна политичка драма чиј мотив не е дури ни да предизвика емоции кај некого, туку просто - само да прераскаже што било и како било. Во 2013 имаше минимум 4 филмови за правата на црнците во Америка (и тоа само оние на кои ми текнува: 12 Years a Slave, 42, Butler и Fruitvale Station) милион пати подобри од овој. Дури иако некои од тие 4 не ми се ни допаднаа. Се вадат на глумата на Ојелово? E па, guess what - заслужено не доби ни номинација! Било кој рандом актер ќе одглумеше на исто ниво (да Ио, дури и fuckin' Татум, иако не е црнец :P). А и, впрочем - што имаше тука тешко да се одглуми?

Selma - meh! Tотален аутсајдер, не трошете си го времето, има многу подобри начини како би го искористиле. 4/10 од мене.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Foxcatcher - лош филм. Освен Рафало и Карел што глумеа добро- а и немаа некоја тешка улога- релативно лош филм. Според мене не заслужува ниедна номинација, а не 5. Никаква приказна, никаков крај, подосаден филм досега немам гледано, многу непотребни сцени, задржување на фејшал експрепнс. Едвај 4ка од мене доби. Никако немојте да го гледате, грев е да се потрошат 700 мегабајти за филмов, а камоли добра снимка или карта за кино.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Се обидувам со сила да се држам на темана Moviespotting ама пак ми е страв да не ми спласне ентузијазмот. Ама редовно ја посетувам, ме интересира дали @wot ќе напише рецензија за The Holy Mountain. Морам вака јавно, таму не можам да цитирам, а многу ме интересира зошто 4ката. :D

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
@Zedd се наоѓа негде превод за Wild Tales? Колку толку го разбирам, ама не е тоа тоа. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom