Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Aj eden sovet za mene. Ozenet sum veke 10-tina godini. Se najdovme na fb so bivsa devojka so koja bevme vo vrska poveke od 2 god. Iskreno mnogu ni bese ubavo dodeka bevme zaedno no ete neznam kako se razdelivme.mazena e i taa. Si pisuvame si muabetime si se podsekame na vremeto i epten sakam da se vidime a osekam saka i taa no se plasi. Pa ajde sovet kako da ja ubedam na sredba? A ne ziveeme vo ist grad.
Deca imash?

Aj eden sovet za mene. Ozenet sum veke 10-tina godini. Se najdovme na fb so bivsa devojka so koja bevme vo vrska poveke od 2 god. Iskreno mnogu ni bese ubavo dodeka bevme zaedno no ete neznam kako se razdelivme.mazena e i taa. Si pisuvame si muabetime si se podsekame na vremeto i epten sakam da se vidime a osekam saka i taa no se plasi. Pa ajde sovet kako da ja ubedam na sredba? A ne ziveeme vo ist grad.

Престанете да си пишувате и да си се потсеќате, не живеете во минатото, башка и немате по 15 години за да се понашате ко деца.

Чим сеуште мечтае за старата љубов типов можда не е задоволен од својата сопруга.

Престанете да си пишувате и да си се потсеќате, не живеете во минатото, башка и немате по 15 години за да се понашате ко деца.
aman bre luge jas ne ve prasav za da mi kazuvate dali e vo red ili ne? pa jas sum svesen deka ne e vo red i deka e opasno i tn. jas ve prasav sovet kako da ja ubedam na sredba. sepak vi blagodaram i znam deka ne sne na 15 god. ama nemojte so osudi zasto siguren sum deka i vas vi se slucilo da posakate da ja sretnete bivsata ljubov pa vie priznale ili ne. sepak blagodaram :)

aman bre luge jas ne ve prasav za da mi kazuvate dali e vo red ili ne? pa jas sum svesen deka ne e vo red i deka e opasno i tn. jas ve prasav sovet kako da ja ubedam na sredba. sepak vi blagodaram i znam deka ne sne na 15 god. ama nemojte so osudi zasto siguren sum deka i vas vi se slucilo da posakate da ja sretnete bivsata ljubov pa vie priznale ili ne. sepak blagodaram :)
Бивша љубов...клучен збор...да е стварно само БИВША љубов не ќе сакаш да ја сретнеш... не мислиш со мозок милсиш со друго...сакаш да имаш секс со нејзе и спремен си да ризикуваш цел брак....ама голем си ти си знаеш...само рачунајте 2 брака дека уништувате....и жена ти никад да не дознае...ти сепак ќе знаеш што си направил...мисли малку со мозокот...

Бивша љубов...клучен збор...да е стварно само БИВША љубов не ќе сакаш да ја сретнеш... не мислиш со мозок милсиш со друго...сакаш да имаш секс со нејзе и спремен си да ризикуваш цел брак....ама голем си ти си знаеш...само рачунајте 2 брака дека уништувате....и жена ти никад да не дознае...ти сепак ќе знаеш што си направил...мисли малку со мозокот...
Убаво му кажа. Наместо со горната, типот размислува со долната глава :)

Па ти си бил две години со бившата љубов,и ти ако не знаеш на што паѓа,ние ич не знаеме.

ok fala vi mnogu dosta e zaboravete :)[DOUBLEPOST=1423824355][/DOUBLEPOST]
uf kolku samo svetci i svetici imalo na forumov. vi se voshituvam. Eeeej alo razbudetese zosto ste na tema LJUBOV I SEX ? neli e toa malku nenormalno za normalni luge sto se vo brak ? so isklucok na tie sto nese i so seta pocit na tie sto se. nesakam nikogo da navredam ama covek sto ne pomislil da izneveri pa makar i samo so mislite ne bi otvoril ovde pa uste i soveti da dava. uste ednas so seta pocit do site i Vi se izvinuvam ako navrediv nekogo.[DOUBLEPOST=1423824577][/DOUBLEPOST]
uf kolku samo svetci i svetici imalo na forumov. vi se voshituvam. Eeeej alo razbudetese zosto ste na tema LJUBOV I SEX ? neli e toa malku nenormalno za normalni luge sto se vo brak ? so isklucok na tie sto nese i so seta pocit na tie sto se. nesakam nikogo da navredam ama covek sto ne pomislil da izneveri pa makar i samo so mislite ne bi otvoril ovde pa uste i soveti da dava. uste ednas so seta pocit do site i Vi se izvinuvam ako navrediv nekogo.
sakav da kazam nemoralno za moralni ne mislev nenormalno sory ;)

Последно уредено:
Пази богати...
Знае дека е лошо ова што сака да го прави, знае дека ќе растури семејство, ама себично продолжува понатаму. Браво (y)
Ама он уствари не ни барал мислење туку ни барал совет како да ја излаже у исто време и жена му и таа бившата (y)

Па уште си зима за слобода во последниот пост саркастично да не нарече сите нас светци и светици...
Многу ти е јако у животот (y)

uf kolku samo svetci i svetici imalo na forumov. vi se voshituvam. Eeeej alo razbudetese zosto ste na tema LJUBOV I SEX ? neli e toa malku nenormalno za normalni luge sto se vo brak ? so isklucok na tie sto nese i so seta pocit na tie sto se. nesakam nikogo da navredam ama covek sto ne pomislil da izneveri pa makar i samo so mislite ne bi otvoril ovde pa uste i soveti da dava. uste ednas so seta pocit do site i Vi se izvinuvam ako navrediv nekogo.[DOUBLEPOST=1423824577][/DOUBLEPOST]
Види вака, ти сакаш да го направиш тоа и ќе го направиш ако да ти се даде прилика. Тоа го сфативме.
Тоа е твој избор, секој нели си живее според желби и можности, јас туѓи избори не коментирам, секој со своето.
И себичен си, ама и тоа не е битно.
Не станува збор за осудување, како бе сакаш тука некој да ти дава совети како да си ја плеснеш бившата додека имаш жена и брак?
Сакаш аплауз да ти дадеме, па уште и совети како да имаш швалерка?
Па не знам кој би го направил тоа, па уште на јавен форум.

Твој си е животот, пријателе, и терај си го како знаеш и умееш, тоа се твои избори и одлуки, чии последици ќе треба да си ги трпиш. Такви работи секогаш имаат последици.

Никој од тука не се прави светец, само не сака да ти даде совети како да си плескаш швалерка, што е сосема разумно. Неразумно е да бараш совет на јавен форум како да ја плеснеш бившата.

Толку од мене.

Праи разлика измеѓу помислил на кратко....и некој што САКА да го направи тоа...башкати небараш љубовен совет...бараш начин како да ја извараш жена ти и да ја прелажеш бившата...нема никаква врска со љубов ова...ова ти е нагон...

Море таквите како него заслужуваат 100 ластегарки по газо. Па уште еднаш да не помисли да си ја вара сопругата

Не дека тука има тешка продаја на морал и изигравање на осудувачи... но....
Постави си ги овие неколку прашања пред да го направиш чекорот - да се видиш со бившата, иако самиот сакаш да добиеш потврден одговор од сите нас тука.
Како би ги гледал своите деца (ако ги имаш) откако ќе се видиш со бившата?
Стави се во нивна кожа.
Дали би ти било сеедно ако татко ти би се спанѓал со некоја негова бивша која истотака има свое семејство?
Дали си спремен да жртвуваш утре истите тие деца да покажуваат со прст кон тебе, кога би имале нивни другарчиња? Што би рекле нивните другарчиња за твоите деца?

Во веќе оформено семејство најчесто тоа е така. Особено ако е во конзервативна средина, твоите најмили ќе бидат тие што ќе страдаат за твоите грешки, а ти ќе бидеш несреќниот поради тоа.
Go ahead, не е ништо тешко да ја викнеш да излезете некаде, it takes a little push. Затоа проблемот не е толку тежок додека не се замрсат работите.
Се` понатаму што следува е на одговорност највеќе на тебе (како иницијатор) и на бившата (како прифаќач на играта).

Гледај си ја друже дома фамилијата и запрашај се дали и што таму ти фали па си почнал да размислуваш за некого/нешто од пред 10+ години. Гарант нешто меѓу тебе и женати не е на ниво па сега се што било и поминало и што може да биде со некој друг изгледа поинтересно. Таму размислувај што и како можеш да промениш. Не верувам дека има маж со 10 год. стаж во матично што барем еднаш не помислил на нешто слично како тебе.
Е да, ова ти го пишувам пошто ако си скроен за авантура надвор од дома нема да постираш вакви прашања туку веќе ќе си направел нешто конкретно и ќе се фалиш по форумов. Вака испаѓа дека некој проблем од спална те тера на размислувањево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom