Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Абе, зашо го напраиле овој Dumb and Dumber To? :sick:

Него, кога веќе никој не го погледна минатиот мој предлог The Congress, овојпат предлогот ќе иде стриктно за @grande-juve , воен филм толку силен што сам по себе ми го дига мислењето за сите воени ww1/2 филмови... оти не ми се баш по кејф. Искуство, не е филм. Значи само за ентузијасти. Come and see
Симнат ми е од пред 4-5 години, али чекам божем хд снимка :unsure:.

А Глуп и Поглуп 2, ако се тргнат парите ко причина зошто го направиле, нема друго објаснување.. Со сила беше цел филм, едино Сискел филмскиот папагал ме насмеа :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
There’s Going to Be a Sequel to John Wick :D[DOUBLEPOST=1423145692][/DOUBLEPOST]
Симнат ми е од пред 4-5 години, али чекам божем хд снимка :unsure:.

А Глуп и Поглуп 2, ако се тргнат парите ко причина зошто го направиле, нема друго објаснување.. Со сила беше цел филм, едино Сискел филмскиот папагал ме насмеа :)
Dno bese..

Gleaj go koa ke moes i Congress, mozno e da ti se dopadne mnogu. :D

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Interstellar, The Imitation Game, Kill The Messanger. Според мене најдобри 3 филмови за 2014. Birdman не ми е гледан но по коментариве за него се надевам дека нема да ме разочара. Моментално го преведувам Kill The Messanger, па за неколку дена ќе има македонски превод за него. Ќе постирам линк за сите што сакаат македонски превод за овој филм :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
После 20 години да пишите на форумов дека Бојхуд е подобар од Интерстелар, децата ќе ви постават само едно прашање: шо е тоа Бојхуд, кај има линк да се симне?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Кејт Ми чучи(Хе)

Погрдо филмско суштеството од витрините на холивуд нема да искочи

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
После 20 години да пишите на форумов дека Бојхуд е подобар од Интерстелар, децата ќе ви постават само едно прашање: шо е тоа Бојхуд, кај има линк да се симне?
После 20 години актуелен ќе биди Boyhood 2, така да... Или Manhood ќе се вика ваљда.
Субјективно Интерстелар и Виплеш ми се филмовите кои ме здрмаа најмногу и ми оставија впечаток. Брдмен ми е прејак ама осеќам дека хајпот и мене ме изголта и не ме изремети добро колку овие два. Бојхуд ми беше добар, ама едно ниво под овие два. Хаос. :pos:

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Брдменот е прилично досаден филм, комедија мај ес, ама идејата му е одлична и тоа го вади, освен
што повеќе сакав да заврши со смрт на Китон
. Слаба осмица од мене.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Кејт Ми чучи(Хе)

Погрдо филмско суштеството од витрините на холивуд нема да искочи

Катастрофа жива е! Аj биг бенг, ама коа ке ми текне во скрабс со тоа укулелето низ болница коа шеташе... Eww

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А реално никој овде не пиша дека Бојхуд му е подобар од Интерстелар...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
http://www.imdb.com/title/tt3759416/
(y)
Е ради ова ми се забавни Астерикс и Обеликс. Проблеми на денешницата раскажани во римско време.
Како капитализмот ќе ги уништи галите, и како робовите сфаќаат дека да си слободен е поголемо ропство од тоа да си роб.
Баш забавно филмче со солиден хумор, а и 3Д стилот на анимацијата е сасвим ок за мене иако повеќето сме навикнати на старине Астерикс и Обеликс цртани.
7/10

Kajgana Shop

На врв Bottom