Фан Клуб: Интер

Конте не ти мрда од репрезентација, отпиши го. И добро ако го смениме Манчини кој ќе дојде? Ова зборам ако Чоло не доаѓа следната сезона... Кој ќе дојде?? Зоран Стратев? Па нека го остаат Манчини и нек си ебе мајката, боље така него по 20 тренери да мењаме у сезона.

Конте ја има спукано со челните луѓе од федерацијата веќе се шпекулираше дека ќе дава отказ, затоа моментално и со Милан се поврзува, сега за сега е селектор да, ама реков ако реши да дава отказ поради несогласувањата кои ги има, тогаш и он ќе е еден од достапните за Интер.
Со Манчини иначе си осуден на неуспех, може да донесе појаки играчи и да имаат јак ростер ама пак нема да доставува добри резултати, второразреден тренер е, ко Бенитез, ништо повеќе, исти случај е ко Келнерот.[DOUBLEPOST=1423139265][/DOUBLEPOST]Ej, вчера ние хаха

Последно уредено:
Скоро невозможно е менувње тренер наредна сезона, најмногу од финансиски аспект, се исплаќа уште пари на Мацари.

доколку не успеат да донесат некој асален тренер јас сум за Леонардо да се врати или Рајкард ако е изводливо, мада и Страмачиони е опција :)

доколку не успеат да донесат некој асален тренер јас сум за Леонардо да се врати или Рајкард ако е изводливо, мада и Страмачиони е опција :)

Рајкард стави крај на тренерската кариера, не верувам да се врати! Инаку да, тоа би било бомба дил! (y)

Оваа Барса од изминативе 10-тина години е само негова заслуга, и на никој друг.

Оваа Барса од изминативе 10-тина години е само негова заслуга, и на никој друг.

Да да секако..кога беше Рајкард Меси беше уште детиште,Иниеста не ни играше и беше во друг план,Виља,Алвеш,Пике,Педро,Бускетс,Алба,Адриано целовкупниот шампионски ростер на Барселона не играше кога Рајкард беше тренер и беа ангажирани кога Гвардиола беше тренер..да не ги спомнувам новите Нејмар,Суарез,Ракитич..и како тоа доминантната Барселона е заслуга на Рајкард кога никој од горенаведените играчи не беа во Барселона кога тој беше тренер?[DOUBLEPOST=1423154357][/DOUBLEPOST]

Нас моментално и 5 тренери не не оправаат...зарем не заприметивте дека играчите се типични лузери и кој да дојди ќе биди истата приказна..плус сега Тохир плаќа два тренери Мацари и моменталниот Манчини кој се покажаа катастрофални а навидум се искусни и си ја знаат работата..

Според мене требаше само странски тренер да се донеси бидејќи преку глава ми е од овие Италјанците..(гасперини,раниери,страмачиони,мацари и манчини)..се на некого му фалеше нешто

Да да секако..кога беше Рајкард Меси беше уште детиште,Иниеста не ни играше и беше во друг план,Виља,Алвеш,Пике,Педро,Бускетс,Алба,Адриано целовкупниот шампионски ростер на Барселона не играше кога Рајкард беше тренер и беа ангажирани кога Гвардиола беше тренер..да не ги спомнувам новите Нејмар,Суарез,Ракитич..и како тоа доминантната Барселона е заслуга на Рајкард кога никој од горенаведените играчи не беа во Барселона кога тој беше тренер?

Концептот е ист, не ги мешај фудбалерите! Спецификата на играта од Барса е уште од времето на Рајкард.
И Меси никогаш не бил ДЕТИШТЕ! Одсекогаш игра ѕверски. Башка тоа моторот им беше Деко, за да после Џави го замени во таа улога, и знаеш понатаму како...
Јас вака ги гледам работите.

Концептот е ист, не ги мешај фудбалерите! Спецификата на играта од Барса е уште од времето на Рајкард.
И Меси никогаш не бил ДЕТИШТЕ! Одсекогаш игра ѕверски. Башка тоа моторот им беше Деко, за да после Џави го замени во таа улога, и знаеш понатаму како...
Јас вака ги гледам работите.

Овој концепт на Барселона беше донесен многу години пред Рајкард но системот нема да функционира ако немаш играчи соодветни за целовкупниот концепт кој го имаш замислено,нормално неможиш да ја направиш чатијата и да туриш плоча одозгора ако немаш соодветни греди,летви и цименто ,за подоцна да држи цврсто..

Тоа е и во фудбалот,ако Гвардиола не ги вклопеше овие играчи што се веќе години во Барселона тогаш немаше никаков успех да имаат..затоа глупаво е целовкупната заслуга да ја префрлуваш кај Рајкард кога сепак 90% од играчите не беа во Барселона тогаш и тој нема никаква врска со нив...

И на крај краева што ни е нас гаље за Барселона?.

Овој концепт на Барселона беше донесен многу години пред Рајкард но системот нема да функционира ако немаш играчи соодветни за целовкупниот концепт кој го имаш замислено,нормално неможиш да ја направиш чатијата и да туриш плоча одозгора ако немаш соодветни греди,летви и цименто ,за подоцна да држи цврсто..

Тоа е и во фудбалот,ако Гвардиола не ги вклопеше овие играчи што се веќе години во Барселона тогаш немаше никаков успех да имаат..затоа глупаво е целовкупната заслуга да ја префрлуваш кај Рајкард кога сепак 90% од играчите не беа во Барселона тогаш и тој нема никаква врска со нив...

И на крај краева што ни е нас гаље за Барселона?.

Не бе си правиме муабет шо има врска...? :cautious:

А за кои други играчи мислиш освен Меси, Чави, Иниеста, Пујол... ? :icon_mrgr:
Тие ти се главните бе друже, таа четворка многу научи од Рајкард, Гвардиола само беше среќник што се погоди како тренер на Барса во време кога Меси се повампири!

Не знам, можда грешам, можда е од тоа што го хејтам Гвардиола... :P

Не бе си правиме муабет шо има врска...? :cautious:

А за кои други играчи мислиш освен Меси, Чави, Иниеста, Пујол... ? :icon_mrgr:
Тие ти се главните бе друже, таа четворка многу научи од Рајкард, Гвардиола само беше среќник што се погоди како тренер на Барса во време кога Меси се повампири!

Кога веќе сакаш да дискутираме за нив во ред

Јок...Иниеста не ни играше кога Ракјард беше тренер,а Чави исто така ги ротираше со Ван Бомел што значи не беше редовно прва постава бидејќи на средина ротираа Деко,Ван Бомел,Едмилсон,Чави и освен Деко другите беа нестандардни(ако Чави го имаше потребниот квалитет),Меси беше повреден,па играше,па пак се повредуваше но не беше истиот играч од времето на Гвардиола бидејќи кај Рајкард Роналдињо беше алфа и омега...

Единствено само Пујол е од времето на Рајкард и ајде можи да се кажи за Чави, а сите други меѓу кои Меси,Иниеста,Пике,Алвес,Бускетс,Педро,Адриано,Виља,Абидал се од времето на Гвардиола кога тој ги вметна во тимот и ги вклопи..подоцна дојдоа и Алба,Нејмар,Батра,Суарез,Ракитич..значи пак доаѓа на моето дека Ракјард нема никаква врска со доминантната Барселона која сите ја знаеме..

Ти објаснав дека концептот не го направи Ракјард туку е од многу порано

Ти објаснав дека играчите не се од времето на Рајкард туку од времето на Гвардиола

Кога веќе сакаш да дискутираме за нив во ред

Јок...Иниеста не ни играше кога Ракјард беше тренер,а Чави исто така ги ротираше со Ван Бомел што значи не беше редовно прва постава бидејќи на средина ротираа Деко,Ван Бомел,Едмилсон,Чави и освен Деко другите беа нестандардни(ако Чави го имаше потребниот квалитет),Меси беше повреден,па играше,па пак се повредуваше но не беше истиот играч од времето на Гвардиола бидејќи кај Рајкард Роналдињо беше алфа и омега...

Единствено само Пујол е од времето на Рајкард и ајде можи да се кажи за Чави, а сите други меѓу кои Меси,Иниеста,Пике,Алвес,Бускетс,Педро,Адриано,Виља,Абидал се од времето на Гвардиола кога тој ги вметна во тимот и ги вклопи..подоцна дојдоа и Алба,Нејмар,Батра,Суарез,Ракитич..значи пак доаѓа на моето дека Ракјард нема никаква врска со доминантната Барселона која сите ја знаеме..

Ти објаснав дека концептот не го направи Ракјард туку е од многу порано

Ти објаснав дека играчите не се од времето на Рајкард туку од времето на Гвардиола

Ок ајде така нека биди...
Али не се сложувам со ова што ги форсираш на пример Пике, Педро, Алвес, БУСКЕТС ... индиректно ми ги ставаш пред стандардниве и им даваш преголемо значење.
Ок, си во право за другово донекаде. ;)

Ок ајде така нека биди...
Али не се сложувам со ова што ги форсираш на пример Пике, Педро, Алвес, БУСКЕТС ... индиректно ми ги ставаш пред стандардниве и им даваш преголемо значење.
Ок, си во право за другово донекаде. ;)

сепак фудбалот е тимска игра ,и овие играчи имаат голем удел во успесите на тимот..Бускетс сега ако го гледаш како салама се движи и како мекуш паѓа во секој дуел..но пред 3-4 години иако беше фолирант невиден сепак беше одличен играч и добро се вклопваше во целовкупниот систем на Гвардиола...тука се Виља и Абидал плус да не ги заборавиме...

Само овој! Си имавме ние добар тренер само што не му дадоа шанса да се покаже и уште една сезона. Му земаа играчи ко Скелото, Роки и Мудингаи, му го тргнаа Снајдер, се сјеба Милито и очекуваа да биде шампион со таков тим или бар ЛШ да игра. На почеток на сезона извади 9 или 10 победи во серија ако не се лажам. После тоа почнаа повреди и тенката клупа си го направи своето. После него, Мацари и сега Манчини немаат сврзано 3 или повеќе победи во серија, а тоа се повеќе од 2 години. Ако ништо друго бар имаше муда и не правеше разлика дали играат со Сасуоло или Јувентус кога станува збор за тактика

Поголеми критичари испаднавте од тие во Милано :)
Луѓе, на Интер му се деси смена на генерација шо е и нормално да се случат вакви претумбации, лоши резултати и разочарувања, исто како кај Милан, тие уште подолго се во транзиција од нас, кај Манчестер Јун. (земам општ пример) траеше ете можи една сезона кризата од кога им се смена главниот костур, ама Интер не е Манчестер да потроши 150 и кусур милиони од шала за нова екипа тип топ и тренер и сл..Да не зборам за хибридите како Челзи, Сити, ПСЖ ама то е друга тема за муабет :)

Тохир можи делува ко изгубен германец ама внесе промени во сржта на клубот, гледано од финансиски аспект, организациски, нова управа, скаути, примаверата доминира кај младинците шо е многу битно за извор на млади играчи.
Битно е да се има концепт гледано долгорочно , а лично мислам дека постои квалитетен план за во иднина.

Е сега нас то шо се ни смета то е друго, дојде Мацари се мававме в гради најдоброто од Италија бла бла ...типот реално имаше некоја визија но за некоја друга екипа, не за таа во моментот на Интер.
Дојде Манчини, истото... беневунто Манчио....позната ти е средината сега ќе газиш аааа уууу, пак лоши резултати. Чекајте малце другари :) , па сега да дојди и Мурињо со Фергусон и втор асистент Анчелоти пак нема да биди Интер во топ3 во калчото. Тој е максимумот од овие играчи, мада трансферите шо се десија сега во Јануари се едни од подобрите во пост Мурињо ерата (како шо ја викате овде :) )

И за крај да не се лажиме, незнам само колку од фановите овде го прателе Интер и пред 2004та, топло-ладно си игра Интер, навиканти сме да чекаме години за титула/и . :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom