Според мене - нема лош протеин.
Има, продукти што се рекламираат како протеини а по дифолт не се.[DOUBLEPOST=1423157043][/DOUBLEPOST]
Дечки сакам да прашам за whey protein и кој би ми го препорачале,веќе 4 месеца вежбам и би сакал да започнам со тоа,кој е така подобар и по можност да е isolate или сепак тоа не е битно.Исто така како да го пијам,пред или после вежбање,иии дали има некои негативни страни,благодарам однапред
Земи Prostar, 2,4кг е со 80 дози, за 3300-3900ден.[DOUBLEPOST=1423157594][/DOUBLEPOST]
Сега разгледав некои протеини и некако се одлучив за овој иако незнам зашто ..
http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=392
Дали е нормално тоа што качив 5 килограми од кога почнав и дали се уште ќе продолжам да накачувам?И бидејќи имам висок процент на масти дали ова ќе ми помогне да ги симнам со калориски дефицит и ако имате некои tips and tricks слободно споделете
.
иии колку отприлика би ми била вкупна дневна доза?
Немаш потреба од изолат премногу е скап. За симнување повеќе на други ствари како, кардио тренинзи, средена исхрана и некој топач на масти. Протеинот е тука да ти помогне побрзо да се опоравиш од тренирање, да ти го сочува имунитетот и да ти овозможи да оформиш мускул кој индиректно ти помага да ги истопиш мастите. Од типс јади што повеќе зеленчук и пиј зелен чај (ама не оној во кесички) 3 пати дневно. Гледај да имаш барем 3 оброци дневно. Не јади леб, сокови, масни меса и храна со запршки или пржено, чоколади, слатки, пици и брза храна. Секој оброк најубаво е да ти содржи некој извор на протеини (безмасно месо, безмасна риба, белки од јајце, обезмастено млеко, протеин во прав...) и сложени јаглехидрати (мусли, овес, леќа, грав, кафеав ориз...) Повремено можеш да јадеш и јаткасти плодови по малку (бадеми, ореви, лешници...) Нормално е од вежабање да качиш некој кг, но таа тежина е од мускулите кои ти се активирале и верувај иако на вага ќе си потешка на око ќе изгледаш поубаво затоа што мускулот го дава обликот на телото.